mustafa cil
Üye
- Tepki
- 23
- Bisiklet
- Marin
herkese merhaba
3 yıl kadar önce linkteki bisikletim çalınmıştı Marin bisikletim çalındı
2 ay önce bisikletimi tanıyıp sahibinden'de görünce ne yapabilirim diye düşünmeye basladım cunku elimde cok az bilgi-kanıt kalmıstı. ustelik sıradan lasmaya basladıgından calındıgında karakola basvurmamıstım. delil toplamak icin
1 hafta once polis beni aradı ve cesitli gorusmeler ardından su an bisikletimi geri aldım. 3 yıl sonra saka gibi ama süper bir his. adli tatile ragmen bu kadar hızlı olacagını beklemezdim.
nacizane tavsiyem:
herkese iyi gunler. memlekette tek derdimiz calıntı bisikletler olsun
3 yıl kadar önce linkteki bisikletim çalınmıştı Marin bisikletim çalındı
2 ay önce bisikletimi tanıyıp sahibinden'de görünce ne yapabilirim diye düşünmeye basladım cunku elimde cok az bilgi-kanıt kalmıstı. ustelik sıradan lasmaya basladıgından calındıgında karakola basvurmamıstım. delil toplamak icin
- satınaldıgım kisiye ulasmaya calıstım ulasamadım cunku adını bile hatırlamıyordum
- bu arkadasın katıldıgı topluluktan varsa fotograf talep ettim. malesef tanıyan cıkmadı. cok da sallamadılar acıkcası.
- buradaki fotograflara ulasmaya calıstım malesef bir sure sonra silindiklerinden ulasamadım.
- fatura zaten yoktu.
- bunu toplayan bisikletciden de bilgi alamadım.
1 hafta once polis beni aradı ve cesitli gorusmeler ardından su an bisikletimi geri aldım. 3 yıl sonra saka gibi ama süper bir his. adli tatile ragmen bu kadar hızlı olacagını beklemezdim.
nacizane tavsiyem:
- hırsıza kilit dayanmaz ama bisikletinizi iyi kilitleyin. malesef sadece kendi icinde kilitlemistim.
- bisikletiniz ile ilgili kayıtları tutun. fotograf, seri numarası, bisiklet uzerinde ozel bir sey vs. seri numarasını almasam da 1-2 fotografı, buradaki yazısmaları kanıt olarak sundum.
- sahibinden'de özel aramaları kaydedin. ornegin bisikletinizin markası trek, trek markalı arama kaydınız olsun ki satan kisi ilanı dogru verirse hemen gorebilesiniz. bunu yapmıstım.
- 2.el alım satımlarda mumkunse karsı tarafın kimlik fotokopisi ve adresini alın. bu da bir belgedir ve iyi niyetli biri bundan imtina etmeyecektir. yeni ogrendim.
- bu surecte "aman bosver" ciler oldu. burası size kalmıs. destekli bir ifadeniz varsa devam. muhtac degilim cok sukur ama sonucun beni inanılmaz mutlu ettigini soylememe gerek yok.
- satılan bir bisiklet fazla ucuzsa bunun bir nedeni vardır. satıcı celiskili cevaplar veriyorsa uzak durun yoksa asıl sahibi sizden gelir alır. verdiğiniz paranın üzerine su icer ve karakolluk olursunuz.
herkese iyi gunler. memlekette tek derdimiz calıntı bisikletler olsun