Scudo Sports

Çakma ürün kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Özellikle kıyafet alanında hele de eşofman vs. spor kıyafetlerinde "orijinal" ürünlerin fiyatları çok yüksek. Ancak "çakma" olarak tabir edilen ve bence kalite olarak orijinal denilenden çok da kötü olmayan ürünlerin fiyatları ise orijinalin yarı fiyatından daha ucuz çoğu zaman.
Ben de gidip çakma denileni alıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz acaba bu konuda? Bir eşofman takımına 300-500 lira arasında para vermek yerine, gidip onun neredeyse aynısını 80 liraya almak yanlış mıdır?

Bisiklet parçalarından bahsetmiyorum, bu tip ürünlerde orijinalinden şaşmamak hayatımızı riske atmamak adına önemli. Ben özellikle kıyafet konusunu konuşmak istiyorum.

Ve "çakma" kullananlarla dalga geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz. Bana çakma kullandığım için gülen kişiye ben de "enayiye bak o kadar para buna verilir mi?" diyim yani?

Scudo
Biraz daha kibar tabirler kullanabilirdiniz :)

Cakma urunler hakkinda ozellikle Gokhan Toros guzel bir konuya deginmisti, tekstil boyalarinda ve kumaslarida ucuz olanlarinin sagliksiz ve kanserojen madde teskil edebileceginden ve kesinlikle kacinilmasi gerektiginden bahsetmisti...
Orijinal urunleri en buyuk artisi kaliteli pedi. Size 100km uzerinde 'iyi ki almisim' dedirtiyor. İkincisi uzerinize tam oturmasi, yani olmasi gereken yerde esneyip sarmasi, kivrilmamasi. Bu ayni zamanda biz fark etmesek de aero bir kazanim. Ozellikle kol ve bacak kesimlerinin bittigi yerler cok katlanir ve bol olur replika urunlerde. Orijinal urunu zaten sirf buradan bile anlayabilirsiniz bir bakista.
Bir diger konu teri atma kabiliyeti. Teri her urun ayni performansla disari atamiyor.
Sonuncu konu da koku... Bazi replika urunler terlediginiz zaman gercekten cok kotu kokuyor...

Beni rahat ettirmeyecekse, bisiklet uzerinde iskence cektirecekse ne anlami kaldi 50 lira 100 lira kar etmenin :)

Bilgi amacli fiyat yazayim, orijinal talkim formalarini biraz kovalarsaniz altini 50 ustunu 50 dolara bulabiliyorsunuz. Yani set olarak 300 lira oluyor

• Beğen
Tepkiler: Groims ve appendix
çakma yerine uygun fiyatlı kendi markasını yaratmış ürünlerden almak daha mantıklı...çakma olup mike-nikei-abibas gibi isimler yerine kinetix alırım daha iyi ,güvenip kendi adını yazabilmiş...(marka vermek istemiyordum ama vermeden olmadı)

@Serkan Mıstınoğlu
Aslında benim kastettiğim ürünler özel amaçlı ürünler değildi. Günlük kullanım için alınan kıyafetlerden bahsediyorum.
Mesela adidas mağazasında 400 lira olan eşofman, küçük bir dükkanda 80 lira... evet çakma :komik:
ama giyiliyor yani.

@Murat B.
İyi ama sahte olup olmadığını sadece satıldığı mağazaya göre anlayabiliyorsak ne olacak?
Yani aynı malı al götür Nike mağazasında sat 350 lira, ama gel sokak arasında sat 50 lira. Kalitede de bariz farklar olsa hadi neyse... Resmen aynı kıyafetin fiyatını satıldığı yer belirliyor. Bunu anlamıyorum ben.

İlla birşeyin ucuzunu almayı düşünüyorsanız outlet ve ihraç fazlası olanların peşine düşebilirsiniz. markasının üstü kapanmış ama kaliteli birşey olur.

500 liralık ürünü 80 liraya alırken şu video'yu aklınıza getirebilirsiniz. reklam,marka gibi ek maliyetleri var ama tabii ki ürün maliyetleri de daha fazla olduğu için o paralar isteniyor.

Replika dogru bir kullanim degil. Hem ayrica replika deyince daha kabul edilebilir, daha masum geliyor kulaga. Cakma anlatilmak istenen seyi daha iyi tanimliyor.

Çakma(replika) ürünler elbette daha uygun oluyor lakin ped kalitesi, kumaş kalitesi, arkadaşların değindiği gibi boya kalitesi ve kanserojen olayı sıkıntılı olur. Pahalı ürünlerde de sırf markaya tonla para vermek de ayrı bi sıkıntı.. Bence bu durumda exuma, btwin tarzı çakma olmayan ürünlere yönelmek daha iyi olur.. Özellikle sezon sonlarında indirimler takip edilip yazın kışlık, kışın yazlık alınabilir..

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
Ayakkabilarimi orjinal alırım zaten 44-46 hep seri sonu indirimi vesayre yerden ucuza alıyorum . Onun dışında marka takintim yok . Spor kıyafetlerini Ikidir Sportive marka alıyorum gayet memnunum.
İçlikleri Nike gibi mağazalardan almak saçmalık zaten. Aynısı Decathlonda çok daha ucuz.

Illa diyorsun ben markaciyim Eskişehir de meşhur çarpa mız var . Fabrika hatalı ürünler falan baya gelir . Yok iki çizgisi öyleymiş böyleymiş demiyeceksen öyle yerler var .
Son olarak yaşasın Sosyete Pazarları .

Alırken önce kumaşa sonra markaya bakarım.

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
Replika ile çakma'nın %500 farklı olduğunu belirterek, kesinlikle almam ve önermem açıkçası çakma ürün.Gözü açık bir tüketici olunca her şeyi inanılmaz uygun'a bulabilirsiniz zaten.Ben ne alsam şahsen satılan fiyatın çok ve çok altın'a alıyorum.Uygun zamanı kollamak ile alakalı olsa gerek bu da.Bu olmazsa Kinetix dendiği gibi yukarıda yerli markalar gibi seçenekler de var ki hiçbirisi de kötü değildir diye düşünüyorum, kullanmamış olmama rağmen.

Bence de replika urun almak doğrundegil ayni sekil olsada kumaş kalitesi ve dayaniklilik cok farkli sezon sonun indirimi markalarin urunlerini almak daha mantikli

Bence şöyle yaklışabilir bir eşortman nike da 350 tl btwin de 100 tl :) bunlar kullanırsa daha iyi olur.

Birde "bu orjinaliyle aynı fabrikada üretiliyor" cular var :D
Polyester yani halk dilinde naylon eğer tehlikeli kimyasallar içerirse sağlığımızı tehdit edebilecek bir madde .
Bu arada indirimleri takip ederseniz o çakmaya verdiğiniz fiyatın az üstüne kaliteli,orijinal ürünler alabilirsiniz.
Marka ismi vermek istemiyordum ama daha güzel açıklayacağım.
Şimdi decatlhonun 50 liralık formasıyla örneğin scott'un 200 liralık forması arasında bile gerek teri dışarı atma gerek fit olarak belirgin farklar varsa siz birde çakmayı düşünün.
Şunuda bırakıp kaçayım
"Ucuz mal alacak kadar zengin değilim"

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@appendix arkadaşın dediğine katılıyorum. Nike air max orijinal 200-300 vardır. Çakması 60-120 arası onun yerine. Aynı desen kinetix alven alırım orijinal ve Türk malı.

Neden çakma ürün alma ihtiyacı hissediliyor ki o fiyat aralığında daha düzgün bir ürün almak varken? Öte yandan ürünlerin farklı olmadığını iddia etmek de saçma geliyor. Mesela 300 TL'lik forma alınamıyorsa, 100 TL'lik alternatife bakmak lazım. Maliyeti 10 TL olan formaya pahalı olanın çakması diye 100 TL vermek çok gereksiz.

İlla adidas nike mi olucak yani tonla magaza var illaki butceye gore uygun bisey vardir

Enayimiyim ben 300,500 tl verilir mi bi eşofmana gider kapalı çarşıdan 70,80 tl ye alırım bilinmeyen bir marka o 300,500 lük olanların ne üstünlüğü var ki ucuz olanlardan kumaşı sinirli mi

Geri