@avkebele
Ben de bahsi geçen aylık üyeliklerden birine sahibim, ses kalitesi güzel olduğu için orijinal albüm/şarkı satın almaya başladıktan sonra dönem dönem belirli albümlere/şarkılara sardığımı ve daha önce satın aldığım albümleri/şarkıları dinlemediğimi fark ettim ardından bu tarz aylık ücret ile alınan uygulamalardan birinden aylık abonelik aldım şimdi ise aklıma eseni rahatça yüksek ses kalitesinde dinleyebiliyorum. İnternetten korsan indirmek için program indirmek düşük ses kalitesine katlanmak vb. dertlerin hepsinden kurtuldum fakat ne tuhaftır ki çayı 4 liraya içen, ilk fırsatta bütün parasını saçma yerlere harcayan ve "marka" olan arkadaşlarım 3 çay az içmeyi göze alamıyor hatta konuyu açınca boşa para harcayan kişi ben oluyorum.
konu artık iyice hortladığı için yazayım
Bisikletten çok önce lisenin ilk yıllarında bir öğretmenim bana okumam için kendi kitabını vermişti. O tarihe kadar kitaplara karşı yabaniydim ilkokulda okumayı öğrendiğim çocuk kitaplarından başka hiç kitap okumamıştım ve okumayı denemediğim halde kitapların hepsinin boş, sıkıcı ve saçma olduğunu düşünüyordum. Kitaptan bayağı etkilendim hatta kitabı öğretmenime gönülsüz teslim ettim. Okul çıkışı kullanmak zorunda olduğum bir üst geçitten geçerken kitabın korsanını 5 liraya buldum aldım kitabı tekrardan okumak istiyordum fakat kontrol etmeden almıştım eve gittiğimde de sonuç hüsrandı dört beş sayfada bir baskı hatası, kimi sayfalar katlanmış, eksik, tuhaf bir şeydi. Ertesi gün kitabı aramaya başladım ve gittiğim ilk kitapçıdan orijinalini 15 liraya aldım. O gün bugündür korsan ürün kullanımı konusunda yabaniyim. Ucuzluktan ziyade şans eseri denk geldiğim bir olaydı lakin bana bayağı yetti.