Scudo Sports

Çakma bisiklet kadroları ve komponentleri

@Murat çınar

Aslinda sahte bisikletleri ve parcalari agirliklari ve bazi detaylari ele veriyor. Mesela orjinal Dogma 900 kusur gram sahtesi 1100 kusur, orjinal Dogma asitmetrik cakmasi simetrik...Sahte saat olayi Turkiyede cok yaygin ama onlarida kisinin tasiyamasindan anlayabiliyorsun. Eger eleman 50K Euro luk arabaya binip kolunda 400K Euro luk Girard-Perregaux olup onu Istanbuldan $9K'ya aldigini soyleyince bazilari ( benim gibi) yemiyor, insan acar nete bir bakar orijinalin fiatinada oyle sallar.

Scudo
Ben crankbrothers cobalt 3 xc race modelinin bile çakmasını gordüm hatta chakra bisiklet den bu konuda kerizlendim.Artık insanın bile sahtesi var.Lütfen dikkat.

Konuyu hortlatmak istemiyorum ancak forumda asyadan bu gibi gidon, sele borusu vs. getirip kullanan oldu mu acaba? Merak edip sele borusu aldım bir adet ancak oturmaya korkuyorum.:utn:

Hala replika ve cakma konularini kavrayamayan bir suru insan var. Inatla cakma icin replika ibaresi kullaniliyor, bilerek ya da bilmeyerek. Buyuk ihtimalle sahte mal satan heriflerin mali daha ulvi birseymis gibi gosterme cabasinin sonucu bu kavram karmasasi. Cakma soz konusuysa hic bir kalite standartindan bahsedilemez; Ne isin ticaretini yapan adamlar icin, ne de malin kendisi icin.

Cakma, kolpa, dandik ve feyk terimlerinin kullanilacagi yerde "replika" kesinlikle kullanilmamali. Biri cekic demekse digeri muz demek, o kadar ayri seyleri anlatiyorlar. Bu konunun arada sirada durtulmesinde fayda var.

@Soner H. Arslan

aslında durum o tamda öyle değil.
replika kelimesi üretilen X malının tek olması üzerine(!) X'in eser sahibinin bundan bir kopya üretmesidir.

yani Leonardo da Vinci ; Mona Lisa 'yı 1 kere yaptıktan sonra 2.sinide yaparsa evet ikincinin adı replika olur.

bu kalıba uymayan geri kalan aklınıza gelen herşey çakma,kolpa,dandik,fake'dir.

@kivilcimb

Ben ne replika icin ne de cakma icin tanim yapmadim. Ben yaklasimi anlattim.

@kivilcimb

Bu dediğiniz kalıba uyuyor mu:
(link)
(takım formasının aynısı değil, ki takım formasından da bir tane değil binlerce üretiyorlar)

ya da bu:
(link)

Replika kelimesi, kopya anlamına gelse de; bu sanat eserleri ile ticari eşyalar için aynı şey olmuyor.

Neyse, konuyu dağıtmayalım; bir ürünün çakma, sahte, vs değil de replika olması için orjinalinin üreticisi tarafından veya onun izniyle üretilmesi gerekir...

Bu arada aliexpreaste bir inceleme yaptim. 400 dolar gibi komik bir fiyata zipp, cosmic profil jant setlerini bulabiliyorsunun. Haliyle bu jantlari orjinalmis gibi alip satan dolandiricilar da olacakir.
Benim tavsiyem jant almadan once mutlaka orjinal bir modelini detayli olarak inceleyin ve hub sesine cok dikkat edin

@Hasan Saylık
Bu ürünler çakma değil replika. Fark bulmak mümkün mü acaba ben tam bakamadım ama D ark olacağını sanmıyorum

@Hasan Saylık
İkisini de Rapha üretiyor ama kumaşları da kesimleri de farklı.

Geri