Scudo Sports

Çakma bisiklet kadroları ve komponentleri

Çakma konusu tartışılacak bir konu.

Karbon kadrolarda kalıp standarttır genelde ama reçine olayı kaliteyi öne çıkarır.
Çakma markalı ürünlerde genelde reçine ve sarım kalitesiz olur.
Onun yerine uygun karbon kadro almak isterseniz noname kadrolara ve güvenilir üreticilere yönelebilirsiniz.
Yurtdışı forumlarında

(link)

firmasıyla ilgili oldukça olumlu yorumlar görebilirsiniz mesala.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
Ben şunu anlamıyorum.adamlar hadi şekli öyle yada böyle tutturdular diyelim ağırlık gr.ına kadar aynı, bu nasıl oluyor?malzemeden çalsa değil; ucuz ,ağır malzeme kullansın öylede de değil.. Karbon, jant,gidon gibi parçalara bakarak kıyasladım ben . Hatta ne zaman olur bilmiyorum ama aliexpress'ten gidon alıp deneyeceğim. Kırılırsa kırıldı diye de belirtcem siteden, ama kırılmazsa da kullanmaya devam tabiki. Desteklediğimden,çok sağlam olduğunu savunduğumdan değil ancak benim gibi haftada 200km binip sınırları zorlamayan biriyseniz gayet kullanışlı ve şık ürünler de olabilir, dediğim gibi alacağım deneyeceğim yazacağım inşallah.. Birde sirkeci vs diye o kadar kişinin alışveriş yaptığı yerde satılan ve abartmıyorum yüzlerce insanın kafasında gördüğüm kasklar örneğin çok mu sağlamlar .. Mesele çakmaları orjinal diye satanların sahtekarığından başlayıp, çakma kullanılmaz alınmaz deyip insanlar da zan altında bırakılmamalı. Ben öyle olmuş diye demiyorum yanlış anlaşılmasın.Ben de orjinal kullanabildim bu zamana kadar aldığım bütün ürünleri çok şükür, ancak çok fonksiyonlu bisiklet göstergesidir , ipad için smart cover vs gibi ürünleri aldım o sitelerden çok makul fiyatlara ve gerçekten iyiler. Dediğim gibi çok prof. Değilseniz , kaybolduğunda ciğerinizin yanmayacaksa , gözünüzden yaş getirmeyecekse denemeye değer

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@Oksal Özdöl

Teşekkürler uyarınız için,her ihtimal akılıma geliyor , o yüzden sele borusunu değilde gidonu değiştirmeyi düşündüm o siteden:in:

• Beğen
Tepkiler: Fergen
peki şunu hiç düşündünüz mü meraktan soruyorum...

siz örneğin specialized'in sahibisiniz ve başkaları tutup sizin tüm her şeyinizi çalıp görüntü itibariyle aynısının sahtesini üretiyor ve çook daha uygun fiyata satıyor ve insanlarda bunları satın alıyorlar o kadar uyarılara rağmen.siz ne hissederdiniz bu durumda ?

Gerçekten şaşırdım, yanlış anlamayın saygısızlık etmek istemem onun içinde demiyorum,ama olayı bu kadar dramatize etmeye gerek var mı?herşey çalınmış aynısını yapmışlar vs. Bahsettiğiniz durum güncel hayatınızda sürekli olan birşey değil mi? Benim ayakkabımın, saatimin, tişörtümün, telefonumun çakmaları heryerde . Bende birgün ya buda olmadı birdaha orj. almayayım diye bir mülahazaya hiç girmedim. Yani adamlar araştırdığınızda görecekseniz çakma kasaba bile yaptılar.. Ve sanmıyorum ki pinerallo sahibi yada specialized sahibi biri çakmaları satılıyor diye üzülsün.Bilakis insanın gururu okşanır yani. Birde gerçekten dediğime kızanları , denilenlere teşekkürleri anlamıyorum, ben adamlar müthiş yapmış orjinal alınmaz piyasanın dibine vuralım anasını satayım demiyorum ki bence iyi bir alternatif denenebilir. Ve eğer alabilirsem deneyip yaşadığım şeyi de aktaracağım diyorum bunda hala abes birşey görmüyorum. Dediğim gibi saygısızlık etmek vs değil niyetim kimseyi de kırmak istemem bende fikirlerimi paylaşıyorum..

@özgürakbuz

Gerçekten garip olmuş, bende facebook üzerinden satış yapılan bir grupta look kadro satıp orjinal mi diye soranlara da ,tabiki orjinal neden sahte olsun nasıl olabilir yani bu kadar güzel kadro diyen bir satıcı görmüştüm. Koyduğu fotoğrafta aliexpress üzerinden alınmış bir fotoydu..

Ben de bu konuda kendi yorumumu eklemek istiyorum. Replika ürün kullanan ve satan bütün insanları bir görmeyi doğru bulmuyorum.

Adam var o pahalı modelin görüntüsü vs. hoşuna gidiyor alıp öyle kullanıyor , kendini tatmin ediyor ama dışarda sorulunca veya satarken BU REPLİKADIR diye BAĞIRA BAĞIRA söyleyebiliyorsa o adamda suç , yanlışlık aramam.Parası yetmiyordur , sadece görüntüsünü görmek istiyordur , başkalarını kandırmak gibi bir amacı olmasın yeter.Şu da önemli riski alacak.Karbon kadroyu alıpda kazada kendisi zarar görürse kimseye suç atmayacak!Bu riski alarak yola çıkacak.Çin'deki düzgün üretici kaliteli bir replika yapar satar o da ayrı bir konu.

Hee bide bizim ülkemizde bir adam var replikayı alıp orjinal gibi gösterip ticaret yapan , hak yiyen , 50€ ürün alıp 500 Tl'ye satan işte o adam şereften yoksundur. Nedense ülkemizdede bu adamdan çok var.

Ben de yurt dışından replika bisiklet forması almayı düşündüm.Amaç? bisikletle uyumlu renge sahip orta kalitede bir forma isteği.Alsam ne olurdu?Dışardaki bisikleti hala çocuk aracı zanneden insan mı anlayacaktı üstümdeki Trek , Cannondale yazısını.Hayır.Orjinal mi diye soran adama replika diyip geçecektim.Satmam gerekirse de replika diyip olması gereken fiyattan satacaktım.Normali ,hatta olması gereken bu.Ama bizim ülkemizde ki kendini akıllı zanneden yaratıklar dolandırıcılık yapma çalışmalarına devam ediyor.

Uluslar arası telif hakları ve lisanslı bir ürünün kopyasının imalatı hakkındaki kanunlarda ufak boşluklar ve buna paralel olarak sahteciler tarafından yapılan ilginç uygulamalar var arkadaşlar.

Bir ürünün tamemen birebir aynısı yapmanın cezası ağırdır , Ürünün şeklinde, renginde veya modelinde ufak bir tarafında bilerek yapılmış , orjinalinde olmayan küçük bir fark ise hafifletici sebep sayılarak, çok çok daha hafif suç ile cezalandırılıyor.

Burada kanun işin erbabı olan kişilerin bunu farketmesi gerektiğini varsayarak , satın alma işlemi yapılşdığı vakit alıcının bunu bilerek ve isteyerek aldığını varsaydığı için böyle yapılıyor. ( Elektronikte Sony ve SQNY gibi.) . Bu yüzden sahte para yapanlar bunu bildiklerinden yaptıkları paranın bir yerlerinde de mutlaka bilerek isteyerek bir hata yaparlar.O ufak fark yakalanmları halinde daha az ceza almalarını sağlar.

Eğer satın almayı düşündüğünüz bisikletin veya komponentirinin renginde, şeklinde veya üzerindeki yazılarında gözünüze alışılagelmedik kusurlu bir görüntü varsa, bilinki bu orjinalinin kopyasıdır ve eğer şikayet edilirse çok daha az ceza almak için bu göze batan kusuru bilerek, isteyerek ,mahsustan yapılmıştır. Satıcı elbette satışı yapabilmek için müşterinin duymak istediklerini söyleyecektir. Bir üründe bu türlü bir şüpheniz varsa ALMAYIN arkadaşlar.

Buraya son yorumu yazan yeni üye emine erdoğan adlı kişi ile ne alamettir ki Emre duran adlı yasaklı üyenin IP numaraları aynıdır.(yani aynı bilgisayardan bağlanıyorlar) yazılan mesajı sildim çünkü baştan aşağı yalan dolu bir mesajdı bir tane doğru bilgi vardı o da yurtdışından getirdiği ürünlerin sadece gümrük vergisini ödediğini söylüyor yani kazanç vergisini ödemediğini açıkça itiraf etmiş.Bahse konu Emre duran sosyal paylaşım sitesinde direk şahsıma onlarca küfür etmiştir ağza alınmayacak cinsten üstüne ben okuduğum zaman cevaben bir "şerefsiz " kelimesi yazmışımdır ki hak ettiğine inanıyorum hatta o mesajı da yazarken kendi evimde değil forum üyesi bdurukan arkadaşımızın evinde onun bilgisayarından bağlandım çünkü cep telefonu ile bilgi geldi abi sana küfür ediyorlar diye yani yanımda şahidim de var hemde akraba değil :) sahte üyelik alıp yalan yanlış bilgiler de yazmıyorum sayın Emre bey (bu mesajları okuduğunuzu biliyorum ) ben artık gerekli yerlere dilekçe ve mail ile bilgileri verdim sizinle uğraşmıyorum sizde artık benim ile uğraşmayın eğer devam ederseniz aynı şekilde sosyal paylaşım sitemden şahsınız adına sizin iddanız gibi yalan ile değil kanıtlı ve doğru bilgiler ile hakkınızda gelen tüm bilgileri yayınlamaya başlarım.bence artık durmanız gereken noktayı bilin.

QUOTE=Ozzgurr;1412757]Selam Mustafa,
S Works ( SL3 & SL4) Tarmac, S Works Venge ve Cipollini'nin de sahtelerini urettiler $ 600- $ 900 arasinda degisen fiatlarla satiyorlar, yakinda forumda gormeye baslariz. Uzakdoguda kaliplari ve teknigi calarak yapiyorlar bu sahteleri hatta bazilari ayni malzeme ile yapildigi iddia ediliyor, karbonda kullanilan en yaygin ve en ucuz kullanilanilan materyalleri Mitsubishi uretiyor. Time kadrolari cok detayli oldugu icin sahtelerinde en az 9 tane hata oldugu gosteren bir resim vardi baska bir forumda bulursam buraya eklerim. Ayni sekilde gercek FSA urunlerini nasil ayirt edilebilecegini gosteren videoda var, onuda bulursam forumda paylasirim.
Aslinda bu sahte kadrolarin cok kotu oldugunu sanmiyorum, nede olsa uzakdoguda uretilen bu kadrolarin bazilari Italyayada gonderiliyor ve EU anlasmalari geregince Italyan firmalari "Made In Italy" yapistirmasini takip satabiliyorlar. Bu Italyan markali bisikleti alan bazi kisiler ( dunyanin her yerinde) nedense kendilerini ve bisikletlerini digerlerinden ustun gormeye basliyorlar.Uzakdoguda uretilmis ama Italyan mali yazan etikete bakip bakip kendilerini kandiriyorlar. Dunyanin onde gelen bisiklet firmalari Specialized, Trek, Cannnodale, Scott, Giant vs vs adam gibi ustune yaziyor bisiklet nerede uretildiyse. Neyse konuyu daha fazla dagitmayayim...

Listeye BMC Impec'ide ekliyorum. Bakalim foruma ne zaman dusecek...

(link)[

@Ozzgurr

Listeye BMC Impec'ide ekliyorum. Bakalim foruma ne zaman dusecek...

(link)[

Konu biraz eski, ama bisiklet düştü 1-2 hafta önce :D
Haber vermek istedim :D

• Beğen
Tepkiler: Ozzgurr
Şimdi güvenip alamayacak miyim hiçbir yerden bişey?

replika olduğunu bile bile gidip orjinal diye satan insanda nasıl bir vicdan vardır yada varmıdırki

peki bu ilandaki gidon boğazları çakmamıdır
ilanda markaları belirtilmemiş sadece resimlerde belli

(link)
(link)

@Oksal Özdöl
Ben hastalık boyutunda saat seven biriyim;özellikle isviçre saatleri,kurmalı,otomatik,yada pilli farketmez;öyle bir taklitlerle ve imitasyonlar'la karşılaşıyorumki yuhhh!!!!! diyorum ve alıp bu işin proflarına gösterip değerlendirme yapınca adamlar diyorki pessss!!!!!! ben bile aklım şaşdı diyor yani anlamayan birine 100tl'lik bir rolex saati 1000-10.000 dolar arasında satarlar o garibimde rolex aldım diye uçar sağda solda ve gelelim cep telefonlarına o belki bir nebze anlaşılabilir ama bazı ürünler inanılmaz benzer ve evrağına kutusuna varana kadar buna gözlükler'de dahil emin olun;yoksa bisiklet parçaları bence işin en basit kısmı pinarello dogma kadrosu bir yerde 1000 tl çizik dahi yok diğer tarafda 5000 tl'lik pinarello kadrosu inanın ben bile zorlandım bu kadar olmaz yani.ağırlığına varana kadar ve nerdeyse yazıları seri noları artık siz düşünün.durum bence çok vahim..

Geri