Scudo Sports

Çadır Tavsiyesi..

yorumların hepsini tam okumadım ama dağcı arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile çift girişli olan çadırlar çok daha kullanışlı olduğu hakkında beni uyarmışlardı

bagajları arka kısma koyduğun zaman her birşey lazım olduğunda gir çık yapmak çok zor oluyor demişlerdi ;)

aklınızda olsun...

Scudo
bende 2 kişilik çadırın uygun olduğunu düşünüyorum

çadır ismi:salewa "zodiac II tent"
ağırlığı : 1,80kg çok hafif anlayacağınız
2 kişi için fazla ferrah değil ama yinede işinizi görür
bu çadır hafiflik ödülü almıştır

daha fazla bilgi için:

(link)

sayfasına girin benden bi tavsiye :D :D :D

arkadaşlar sizlere bir çadır önereceğim ama bulabilirseniz.
daha önce aldım..süper bişey ...
coleman ultralight 2
içerisine 3 kişi alıyor ve ağırlığı sadece 2,2kg...

fiyatları gorunce üzüldüm.
kendimi sanslı hissettim. agustos 2 de amerikadan kardesim cadırımı ve fotograf makinamı getirecek.çadırım 3 mevsim ve 3 kisilik: 39,9 dolar.
yurt dısından gelen yakınlarınız varsa netten begenip ordan sipariş verin.ama ne yazıkki 25 gün once kolmu kırdım ve cadırımı bu sene kullanamayacagım galiba. saglıkla kalın(yakında 4 temmuz ve alışveriş cılgınlıgı gunu usa da)

ben sana kendi kullandığım husky flare geodesic dome çadırları önerebilirim, kurulumu çok basit(ben yinede kuramıyorum), tek kişi kullanacak da olsan iki kişiliğinden alman daha iyi olur,ayrıca yerini beğenmediğin zaman bi ucundan tutup küçük çocuklar gibi sürükleyerek anında yerini değiştirebilirsin, kar ve rüzgara karşı çok dayanıklıdır :DTürkiyedeki fiyatı konusunda pek bir bilgim yok

Kartepe yarışı öncesinde koçtaştan 16 liraya 2 kişilik üçgen mavi bir çadır aldım. İdare etsin diye.. Nisan sonu-ekim başı arasındaki bisiklet turları için ideal. Çok hafif ve ufak ve çok rahat biçimde matın içine sığabiliyor.

Önceden hep dom tipi çadır kullandığım için bunu kurmakta biraz zorlandım ama tek kişi için harika ama içeride bisiklete yer yok. Elimin altında bir dom çadıra ait dış örtü var. Kartepe' ye giderken yanıma onu almıştım, bu sayede çiy olayından fazla etkilenmedim. Hiçten iyidir. Müsait bir zamanda kurulu haldeki fotoğrafını eklerim.

Çadır olayında beni en çok etkileyen şey sırt ağrısı. Bunun nedenini buldum: Mat..... Balık malzemeleri satılan yerlerde 1 cm kalınlığında yeşil matlar satılıyor ya, ben onlardan kullanıyorum ama hiç bir fayda getirmediği gibi sabah sırt ağrıları içinde uyanmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden hafif ve şişme matlardan alınsa, tercihen deniz yatağı harika olur.

@baymineral

şişirmek bi dert, taşımak bi dert, patlatmak ayrı bi dert..
av malzemesi satan yerlerden değil de doğa sporları malzemesi satan mağazalardan alınacak matlar faydalı olacaktır. ancak en öne çıkan konu çadır yerinin seçimidir tabii ki..

konudan çıktığımız için üzgünüm..ancak açıklama girmek faydalı olacaktır kanaatindeyim.

baymineral normal bir matın birkaç katı para ödeyerek outdoor mağazalarından kaliteli bir mat alabilirsin. Bunlar hem ısı yalıtımında daha iyiler hem de daha konforlular. Ayrıca Murat CER'in dediği gibi kamp alanı seçimi çok önemli. Yattığın yerin altında taş olduğunda istersen 10 tane mat üst üste koy hiçbir işe yaramaz. Şişme matlar bence pratik değiller.

Çadır kurmadan evvel çadırın oturacağı arsacıkta taş kontrolü yaparım.

Genel olarak eklemek istiyorum ki çadırı toplarken altını kontrol etmeyi unutmayın. Bir takım haşereler çadır toplu bile olsa sizinle birlikte gelmek isteyebilir ki çadırın alt dış kısmı nemli olacağından böcükler oraya toplanabilir.

Açılan konuyla pek alakası yok ama geceleyin kırağı düştüğü için çadırın içinde su damlaları olur(kalitelilerinde oluomu bilmiorum ama) bunu önlemek için çadırın içinden üç yanına gazete yapıştırırdık:)

Kırağı çadırın içine düşmez dışına düşer. Çadırın içindeki su damlaları sizin nefesinizdeki buharın çadırın soğuk iç yüzeyine çarparak yoğunlaşması ile oluşurlar. Bunu engellemek için de çadırın havalandırması (Her çadırda havalandırma olmaz. Havalandırma fermuarı olmayan çadırlarda bagaj kısmından 10 15 cmlik fermuar açılarak aynı iş görülebilir. ) açılmalıdır. Böylece nefesteki sıcak su buharı dışarı çıkabilir ve çadırın içinde yoğunlaşmaz.

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
@alaskha

teşekkürler ,

foto çok güzel çıkmış ,

selamlar,

tolga gürgün

Tur amaçlı kullanıyorsunuz ama buna kış koşullarında da kullancakmısınız?
salewa 4 mevsimlik çadırlar almanızı tavsiye ederim...ben kullanıyorumda çok kullanışlı sağlam bir çadır

Bisiklette kamplı aktivite için kullanacağınız çadır, eğer bütçeniz uygunsa Marmot Zonda ya da EOS olmalı. Hem çok sağlam hem de 2 kg altında, 1,3 kg. Üstelik de 4 mevsim

Geri