Bu hafta sonu yılların sonunda sezon devam ederken yeni bir çadır almam gerekince biraz araştırma yaptım. bir iki iyi ürünle karşılaştım.
Bu arada yukarıda alındığı bahsedilen Salewa'nın ürünü o fiyata çok ağır ancak çadırı paylaşarak iki kişi taşırsanız kullanılabilir.
Topeak'in ürünü ise bir garip. Yağmur altında içinde nasıl yemek yapılacak ve yenecek bilmiyorum...
Bisiklet için en büyük boy çanta yağmurluğu taşıyorum, ağırlığı yok denecek kadar az. Bu nedenle bisikletin bagaja girmesine gerek yok gibi bir hatırlatmaya ek olarak...
Ha derseniz ki illa bisiklet bagaja girecek... Karaköy Kutup ayısında bu iş için bisikletçi çadırları satılıyor, 3 mevsim. Sitesinde fotoğrafı bulunmuyor, ancak iki kişi yapılacak turlar için öneririm... Gidince yerinde görebilirsiniz. fiyatı peşinde 260 ytl idi...
Asıl önereceğim çadırlar ise husky f serisi ve hannah lighter modelleri. 1.9 kg ve 2kg aluminyum pollu dört mevsim çadırlar. Yandan açılıyorlar ki bu büyük avantaj çadırı tente gibi kullanabiliyorsunuz. Bagajları yemek ve çantalar için yeterli. Tek kişi taşınabilirler. iki kişi paylaştığında ise adam başı 1'rer kg düşüyor ki bu iyi bir ağırlık. fiyatları husky 330... hannah 400 ytl peşin. Biri atlas outdoor'da diğeri kutupayısında satılıyor.