Scudo Sports

çadır almak istiyorum ama?

@Şevket Şahin

paket hacmi çok büyük, bisiklet için uygun olmadığı gibi araçla gidilebilen kamplarda uygun olur.

Scudo
(link)

Where to buy sekmesinden istanbul 2000km olarak seçim yapıp arattığınızda almanya adresleri çıkıyor. Gelecek olan tanıdıklarınız felan varsa getirtebilirsiniz veya tanıdık birisine PTT kargo ile postalatabilirsiniz.
(link)

328$ lara ücretsiz kargo ile satın alabilirsiniz.
Paraya kıyarım diğer malzemelere yer kalsın diyenler için birebir bir çadır. Bizim bisikletçilerde uygun bir fiyattan getirselerde bi görsek.

İyi günler.
Uzun ve grup halinde gidilen turlarda oldukça kullanışlı.

200*90 taban alanı var normal olarak yeterli gibi.

@M.Cilasun Bayülgen

Evet bu linki eklemeye çalışırken araya iş girdi :) ekleyemeden çıkmak zorunda kaldım.

Amazon da şu an indirimde. ama arada kargo ücreti felan bu fiyata geliyor. Gayet uygun bence.

(link)

$174.82

Bende bu sıralar çadır arayışı içindeyim ve dün karaköydeki tüm outdoor cuları gezdim.
Eğer yaz için arıyorsanız ve olurda yağmura yakalanırsam derseniz 130-150 arasında değişiyor yağmur geçirmeyen cift tenteli çadırlar.

Adrenalin outdoor'a yeni bir ürün gelmiş 135 tl 12 taksitli fiyatı. Markasını tam hatırlamıyorum ama dıştaki tente su geçirmez ve paket hacmi ufak olup ağırlığı 2 kg.(Dün gelmiş satışa cumartesi çıkacak)

Başka bi çadır ise Loap-texas modeli. Sanırım Bir arkadaşımız almiş güzel ve su geçirmiyor.

Kutup ayısı outdoorda ise 2 adet ürün var biri 160 diğeri 145 tl olarak değişiyor.

Birincisi Hannah by cavery Igloo II - 3 kg ağırlığı var.
İkincisi Hannah troll - S modeli - 3 kg ağırlığı var.

Bu ürünler bisiklet için gerçekten uygun.
Market lerdeki çadırlar ancak günü birlik hava durumu bilinen turlarda işe yarıyor.
Eğer 4-5 günlük bir tura çıkıp ve gece yağmura yakalanırsanız sabah su dolu bir çadırla uyanmak kötü olacaktır eminim.
Bende bu 4 modelden birini almayı düşünüyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Tüm modeller yazdığım firmaların sitelerinde mevcut. Oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bu hafta sonu yılların sonunda sezon devam ederken yeni bir çadır almam gerekince biraz araştırma yaptım. bir iki iyi ürünle karşılaştım.

Bu arada yukarıda alındığı bahsedilen Salewa'nın ürünü o fiyata çok ağır ancak çadırı paylaşarak iki kişi taşırsanız kullanılabilir.

Topeak'in ürünü ise bir garip. Yağmur altında içinde nasıl yemek yapılacak ve yenecek bilmiyorum...

Bisiklet için en büyük boy çanta yağmurluğu taşıyorum, ağırlığı yok denecek kadar az. Bu nedenle bisikletin bagaja girmesine gerek yok gibi bir hatırlatmaya ek olarak...

Ha derseniz ki illa bisiklet bagaja girecek... Karaköy Kutup ayısında bu iş için bisikletçi çadırları satılıyor, 3 mevsim. Sitesinde fotoğrafı bulunmuyor, ancak iki kişi yapılacak turlar için öneririm... Gidince yerinde görebilirsiniz. fiyatı peşinde 260 ytl idi...

Asıl önereceğim çadırlar ise husky f serisi ve hannah lighter modelleri. 1.9 kg ve 2kg aluminyum pollu dört mevsim çadırlar. Yandan açılıyorlar ki bu büyük avantaj çadırı tente gibi kullanabiliyorsunuz. Bagajları yemek ve çantalar için yeterli. Tek kişi taşınabilirler. iki kişi paylaştığında ise adam başı 1'rer kg düşüyor ki bu iyi bir ağırlık. fiyatları husky 330... hannah 400 ytl peşin. Biri atlas outdoor'da diğeri kutupayısında satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@CEM ATEŞ

Bahsedilen 2 kg çadır "Zajo Montana 2 Üç mevsim çadır" olmalı.Bu gün Adrenalin outdoor Ankara mağazasına gittim orada gördüm Fiyatı:139.90 oldukça hesaplı ve hafif.Benim hoşuma gitti. 3 kişilik olanı da 167 TL idi.

http://www.adrenalinoutdoor.com/images/products/custom/bipicture/5363_ek.jpg

Özellikleri:
2 kg. Ağırlığı ile ön plana çıkan tek kapılı 2 kişilik 3 mevsim çadır

Ölçüler: 150x215x120(h) cm
Ağırlık: 2000 gr.
Tente su geçirmezlik: 3,000 mm. Su sütunu
Taban su geçirmezlik: 7,000 mm. Su sütunu

@Fikret Öztürk

Bu çadırın 3 kişiliğini alıp kullanmış olan var mı acaba? içine 2 bisiklet koyup, üstüne birde iki adet kamp çantasını alıp, üstüne üstlük birde 2 kişiyi alabilecek bir hacmi var mı? ölçüleri oldukça yeterli gibi görünüyor çünkü. 2 kişiliğinin bile hacmi oldukça büyük gibi. 3 kişilikte durum nasıl. kullanmış biri bilgi verirse çok sevinirim.

@Ozan Elmacioglu

Bu çadırı kullanmadım ve duymadım bile, ama inanın o ölçülere yakın çok çadırda kaldım ve ancak kamp yapmaya yeter. Çünkü standart matlar zaten 50cm genişliğinde, bir de verilen yüksekliğin tepe noktası olduğunu unutmayın...

Kısacası o ölçüler iki kişi ve çantaları için konforlu, ama bisikletlerin birini bile alması mümkün gözükmüyor.

zajo montana var bende daha dün test ettim çok iyi çadır ama 2 kilo olması külliyen yalan gerçek ağırlıgı 2.8 kg

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Aslında bisikletle rahat bir şeekilde girebileceğin bir çadır istiyorsan o hafif olmaz yani bisikletle taşıyamazsın. 40-50 liraya satılan çadırlar var. En yüksek yeri 130 cm yaklaşık olarak. İçine bisikleti koyarsın fakat sana yer kalmaz. yine de uygun birşey bulabilrisn herlade.

valla bisikletim çalınır diyemi koyuyorsunuz çadıra bilmiyorum ama eğer öyleyse çadırın kapısına baglayın çalmaya kalkan siz uyurken çadırıda beraberinde götürür.o halde hala uyanmadıysanız yuh :)
Ben öyle yapıyorum bu arada hehe ahada foto koyalım anlaşılsın :)http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs639.snc3/32073_397671212046_681957046_4758029_831649_n.jpg

Ferrino lightent modeli bence tam bısıklet turları ıcın

Ben son turumda 3,5 kg lık Husky Bird çadırımı kullandım ve ağırlıktan dolayı hiç şikayetim olmadı. Tur bisikletçiliği yük taşımayı gerektiriyor, ağırlıklara fazla takılmayın. Yola çıktıktan sonra 1 kg eksik 5 kg fazla hiç fark etmiyor.

@Orhan Kılıç

Bu konuda tecrübeli insanların yazdıklarına önem verin bence.Orhan abi de, megalomanlık yaparak ben de size aynı şeyi tavsiye edeceğim.Bir kaç kiloya pek takılmayın! Ben zaten heralde, bir tur için yanına alınabilecek maksimum eşyayı alıyordum ve heybe+çadır+tulum+mat inanılmaz ağır oluyordu.Peki o kadar kmde bir sıkıntı yaşadım mı? HAYIR! O yüzden bir kaç kilonun hesabını yapacağınıza gidin de antreman yapın:cool:

Uzun süre sonra foruma girip de mesaj atmak da güzelmiş;)

kamp a gittiğimiz zaman bizde agaca kilitliyoruz bisikletlerimizi birde kapıya takılan alarmlar var küçük mıklatıslı oda işe yarar gibi etkili sesi var. uyandırır.

bak bide böyle bişey var bisikletini nereye koyacağını dert etmene gerek yok polleride olmadığı için oldukça hafif...

(link)

Geri