Scudo Sports

Caddebostan sahilini geri istiyoruz...

@Serap Erdogan

ben bu konuda bir topik göremedim serap hanım.engin bilgilerinizin yardımı olursa o topiğe bakmak isterim.sanırım mesleğiniz avukat.öyle olsa gerek.bu arada bir topik vardı diyorsunuz buraya yazmanızın anlamı ne.yoksa muhalefet takıntısımı...ben çok normal bi şekilde şikayetlerinizi buyraya değil beyazmasaya yazın dedim.çok mu alındınızzzzz:River-102 :River-102 :River-102 :7:

Scudo
@derşan sezer

işe bu yönden bakarsak neden olmasın derşan.ama kimse buyur etmiyor şu mangal olayına yahu :D :D dur şimdi oyalama beni.bana ayar olmuş bi baaaaaayan var.serap hanıma cevap yetiştiriyorum. :D :D :D

beyaz masadan gelen mesaj bu şekilde arkadaşlar.serap hanım okumasın lütfen ;)
Sayın ENVER AVCI;

İlgi : 30/06/2010 21:15:59 Tarih ve 826457 Nolu Başvurunuz

Başvuru iletinizde yer alan konu, değerlendirilmesi ve gereği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile görüşülmüş olup, alınan bilgi aşağıdaki gibidir :

"Mevcut alandaki banklar geriye çekilmiştir. Kalan iki adet çöp kovası geride olduğundan dolayı bisiklet kullanan kişilere engel teşkil etmemektedir.

Çöp toplama işleri sabahları rutin olarak yapılmaktadır. Bahse konu görevliler ikaz edilmiş olup, kontrollerimiz sıklaştırılmıştır.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı güvenlik elemanları tarafından park ve sahil bölgelerinde kontroller yapılmakta olup, yeşil alanlarda ve sahillerde mangal yakan kişiler uyarılarak olumsuzluklara müdahale edilmektedir. Çimlere ve çevreye zarar verildiği tespit edildiği takdirde cezai işlem uygulanmaktadır.

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu-Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü nöbetçi ekiplerince rutin kontroller devam etmekte olup,görüldüğü takdirde müdahil olunmaktadır."

serap hanıma saygılar ..............

Bu gelişme rastlantı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Caddebostan-1 plajı aşırı yoğunluk nedeniyle artık ücretli olacak.

Büyük Kulübün altında yer alan Caddebostan Plajı’nda normal giriş ücreti 10TL, indirimli (öğrenci) ise 5 TL olurken giriş ücretine şezlong, şemsiye, wc, soyunma kabini ve duş dahil. Plaj içerisinde yer alan büfelerden yiyecek-içecek de satın alınabiliyor. 450 metre uzunluğundaki plajda 483 adet şezlong 200 adet şemsiye bulunuyor.

İBB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Vatandaşlar Caddebostan 2-3 plajları ile Menekşe Plajı’ndan ücretsiz olarak yararlanmaya devam edecek.Güneş Plajı’nın ücretli olmasının ardından halktan gelen yoğun talep üzerine Caddebostan 1 Plajında da ücretli giriş uygulaması başladı. Hafta içi ve özellikle hafta sonları ücretsiz plajların çok kalabalık olması nedeniyle Güneş ve Caddebostan 1 Plajları halkın isteği üzerine ücretli hizmet vermeye başladı."

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@H.Sages

bence bu da bir gelişme.sanırım büyükşehir şehir çalışıyor ve istekleri dikkate alıyor.aman serap hanım görmesin bu mesajı tepesi atar alimallah :D :D

@enver avcı

@Serap Erdogan

Ben de size gönderdiğim linkte zaten beyaz masaya başvuruda bulunduğumuzu belirttim ama siz kendinizi çekiç olarak gördünüz için başkalarını çivi olarak algılıyorsunuz. Burada kimse kimseye düşmen değil hepimizin ortak sevdası bisiklet için buradayız. Bu denli kırıcı üslupla yazı yazmanız size ne kazandıracak ben anlayamıyorum ve bir daha muhatapda olmayacağım sizinle.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Bencede diğer ana beyaz masayı bombalıyoruz linki üzerinden gidilse.. forum yöneticileri gereksiz yorum msjlarını silse herkesin beyaz masaya gönderdiği ve aldığı cevapların yazıldığı sabit bir konu başlığı olsa belki onlar bile farkederler... çok zor değil google aratıyolardırda arada bakalım ne oluyo ne konuşuluyo gibi.. sabit mesaj sayesindede herkesin görüp ilgilenme msj atma arzusu depreşir ve biz isteğimize kolayca ulaşırız... Serap hanımında dediği gibi hepimizin ortak noktası bisiklet bari biz birbirimizi koruyup kollayalım... herkes birşeyler yapmak istiyo burası net ama niye birbirimizle uğraşıyoruz anlamıyorum...

@CELASİN TELLİ

Daha politik ve daha umursamazca bir cevap olmazdı heralde... Daha trafikte motorsiklete bile alışamamış olan yurdum insanı bisikleti kaldıracak halde değil bu bir gerçek.

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
@Doruk Atay

Doruk bey yazdığınızı okuyunca şöyle bi düşündümde...
yukarıdada arkadaşlarımız yazmış.. sorumluluk sahibi bisikletliler çoğalmazsa o zamanında kabullenilmeyen alışılamayan ki hala tam oturamadı motorsikletlilerin durumuna düşücez gibime geliyo...

şahsen trafikte motorsikletlilerden bıkmış durumdayım... birgün dokunucaklar onada bişi olucak banada bişi olucak diye cidden korkuyorum.. hayır bi inceden dokunsa birinin altına giricek... şimdi kalkıp bana kurallara uyan motorsiklet sürücüleri bişi demesin sözüm onlara değil...:) şimdi dedik ya bisiklet yolu şu yol bu yol e yapılana uy orda bin teşvik et milleti kovala bişiler yap...
yok bizede çok şeyler düşüyo... biz üstümüze düşeni yapalım bizi kaldırabilicekleri zamanı kısaltalım bizi daha kolay kaldırabilsinler :D :in:

Söylediğiniz gibi Caddebostanda insanlarla uğraşmak çok zor,
Bilgisayar oyununda gibi hissediyor insan kendini, her taraftan birşeyler çıkıyor insanın önüne, en üzücüsü de bisiklet yollarına arabalarını parkedip çoluk çocuk piknik yapanlar,
Bir de zil çalınca öfkeleniyor insanlar,
elini kolunu sallaya sallaya gidenlerden de azar işitiyosunuz; biraz yavaş gidin insanlar yürüyor diye :)
Dün hiç zillerimiz susmadı ki en son zilim çalmamaya başladı.
Trafikte daha rahat gidiyorsunuz , bisiklet yolları daha zor bu ülkede...

tshirt yaptıralım arkasınada bilgilendirici yazı yazalım derim.Misal bisiklet yolu burası kıro gibi yaratıcı mesajlar bulabilirsiniz arkadaşlar.Yavaş gitmek gerekli yani oraya adam dikmez belediye caydırıcı bir cezada vermez.E halk zaten bilinçlenemez malumunuz kıtlar biraz.o yüzden dikkatli sürün gitsin derim.Zaten antireman yapılacak yerde değil.Kavga ede ede çözülmüyorda napalım yani 5 yaşında çocuk sevgili falanmı dövelim?Ah ah kışın süper oluyor bomboş

bu arada sırf yayalar hatalı değil bisikletçilerde çok hatalı.Bana kalırsa bisiklet kullanmak için eğliyet alınması lazım.Adam bisikle yolunda zik zak çizerek kullanıyor, bir anda lak diye duruyor,bir anda 360 derece dönüyor,yolun sağından gitmesi gerekirken yolun solundan gidiyor mallıksa bisikletçilerdede mallık var.Hoş ben adam akıllı bisikletçi tiplerde hiç böyle şeyler görmedim ama yüzde 90 ı böyle ne yazıkki.Sonrada neden ezildik neden düştük diye ağlıyorlar önce bisiklete binmeyi öğren bisiklete binmek pedalı çevirmekden daha öte birşey.

@Sinan Kefeli

Bu konuya neden bu kadar takıldığınızı anlayamadım..

Eğer bir yer bisiklet sürmeye uygun değilse, o zaman siz de başka bir yerde bisiklet sürersiniz olur biter.

• Beğen
@G. Akpınar

Evet çünkü bisiklet için uygun çok sayıda yol varken biz gidip sahil yolunda zorluyoruz

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
daha öncede yazdım ama yazmakla bir şey olmadığını gördüm hep yazdım ama baktımki hep aynı şeyler devam ediyor dedimki en iyisi boşvereyim olsun bitsin ben yazın caddebostana nadir uğrarım esas mekanım bağdat caddesinin geniş kaldırımlarıdır teşekkür ederim büyük şehir bana bu kıyağı yaptığın için gerçi orda bisiklet yolu yok ben gayet yavaş binerim kaldırımın en sağından giderim bu işi beş senedir yaptım artık beni bağdat esnafı tanıdı oturmadığım kafe kalmadı madoya park ederim bisikleti ve bir sütlaç yerim sonra tekrar yola koyulurum geçen sene yazın bağdat kaldırımlarındaydım hafta içi 3-4 gün bu sene yine aynı geçen cuma caddebostana indim sahile orda bir ağaç var orayı severim gelip geçeni seyretmeye başladım derken bütün bisiklet forumun müdayimleri geldi çirkin ,toygar, semir ,cem ateş kadir ayıntap vay anasını dedim
kakiri kukuri muhabbet valla her cuma caddebostanın o meşhur ağacının altına pinekleyip takılacağım orda orası güzel bisiklet yolundan sürmektense gelip geçeni seyretmek daha iyi

@M Kerem Demirel

Söz ettiğiniz yollar ne kadar uygun değilse, sahil yolu da en az o kadar uygun değil...
Sadece bisiklet yolunun var olması o bölgenin bisiklet sürmeye elverişli olduğunu göstermez, ki zaten yapılan bisiklet yolu da yayalarla ve çocuk parklarıyla içiçe olduğu için uygun değil.

• Beğen
@G. Akpınar

Sözümü ettigim yollarda giden kasap sürücüler var.Yani anlayacağınız! olabildigince en uygun yer sahil yolu...

Maltepe ve Caddebostan sahildeki bisiklet yollarında garip bi durum gözlemledim; siz de fark ettiniz mi?

Boyanmış bisiklet yollarında epey çökme, çatlama, vb. var. Hemen bitişiğindeki yayalara ayrılmış kısımlar ise neredeyse kaymak gibi.

Bazen bisiklet yolunda giderken bu çatlamalardan, çökmelerden filan kollarım o kadar yoruluyor ki, eğer müsaitse bir süre yayalara ayrılmış kısımlardan sürüyorum (yayalar yokken tabii).

Acaba, renkli olması için bisiklet yolunda kullanılan asfaltın içerisine bir şey katıyorlar da bu yüzden asfaltın dayanıklılığı mı düşüyor?

Çünkü bisikletler oldukça hafif, mesela motorlu araçlar gibi asfaltı ezip şeklini bozmak gibi bir etkileri olamaz gibi geliyor bana.

(Bu arada, necromancer bir abimiz bu mesajımı gördü, "bunca senelik ölücüyüm, böyle hortlatma görmedim" dedi :))

@Rocketman

motosiklete biniyorlar sonra arabalar kullanıyor zabıta olsun özel araç olsun ben her gun o sahildeyım fotolarını videolarını alsam neler neler gıdıyor o bısıklet yolundan

bu hafta kaç motosikletli serseriye bağırıp çağırdım ama hepsi zil zurna sarhoş olduklarından çimlere yatıp özür dilediler sadece ben bıktım artık güvenlik desen gidiyorum kulubesınde kımse yok

sözde tabela var caddebostan otoparkın orda bisiklet yoluna motosiklet giremez diye ama yarış motorları scotorlar endurolar harleyden bozma çakma çapırlar ne ararsan var bazıları hızda yapıyor bizde motor kullandık senelerce bir kere girmedim o bisiklet yoluna elimde çok tehlikeli aletler taşıyorum bir gün ters yaparsa bir tanesi kesicem motorununun lastiklerini orda bitanesinin elinde yuruye yuruye çıkartıcak o bisiklet yolundan motorunu sonra buda bir duyurudur güvenlik mi polis mi bisikletli polismi artık sayısınımı arttırırlar haftasonu ne yaparlar bilmem şikayet etmezseniz işlem yapmazlar

orada o kadar çoluk çocuk var bisiklet yoluında yaya yolunda 50 60 ile motosikletle gidenlere sözüm yavaş yavaş kenardan gidenler hadi neyse kimseye bir zararları yok ama bazıları tam apaçi gibi gidiyor dengesizler çocuğun biri bir atlasa çimden motosiklet altında kalır orda bana da bir tanesi çarpıyordu zor atlattım bir bisiklet yolumuz var zaten...

@Cem Ç Evet, bu söylediğiniz sebepten kaynaklanıyor olabilir. Bu açıdan düşünmemiştim açıkçası, sağolun.

Geri