@Tolga Gürgün
Hicbir zaman "iyi komponent adami iyi bisikletci yapar" anlaminda birsey soylemedim. (Ama daha once yazilanlarda - eger dikkatli okunmazsa - bu tur yorumlari kiskirtan ayrintilar bulundugunu biliyorum.) Derdim zaten, "iyi bisikletci" olmak, yarislara katilmak falan degil, sadece butcem olcusunde bisikletin keyfini maksimize etmek. Ayrica benim gibi bircok baska amator icin, bisiklet estetik bir deger. Oyle olmasa, "Bisiklet Forum" da isimiz ne? Yani burasi, sadece pro'larin gunluk antreman detaylarini tartistiklari bir yer olsaydi, pek cazibesi olmazdi diye dusunuyorum.
Ayrica yanlis bilgilendirmeyi onlemek acisindan "Yeni başlayan ya da pek fazla geçmişi olmayan bir bisiklet kullanıcısına carbon kadro, dura ace , campagnolo , colnago vs .. gibi terimler ve farklılıkları bir şey ifade etmeyecektir" seklindeki yorumunuza katilmadigimi belirtmeliyim. Yeterince ilgili amatorler icin, bisiklet donanimlari, donanim farkliliklari ve bunlarin performansa etkileri ile ilgili konularda Internet ortaminda sinirsiz yabanci literatur var. (Ornek: 39/53 - 34/50 karsilastirmasi yapan cok aciklayici bir makale, (link)) Bu isin teorik bolumu. Pratikte ise, soz gelimi benim eski net 15 kg'lik bisikletim ile, cok yakinda elime gecmesini bekledigim 8.30'luk Scott arasindaki agirlik farkini suruste hissetmek icin pro olmak gerekmiyor - calismasi sansa kalmis bir vites sistemi ile saat gibi calisan bir mekanizma arasindaki farki gormek icin pro olmak gerekmedigi gibi.