Scudo Sports

Büyükçekmece Belediyesi bisiklet kullanımını sınırlandırıyor.

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
666
Bisiklet
Focus
Selamlar;

Sabah tesadüfen gördüğüm ve sinir küpü olduğum bir haberi paylaşayım.

Büyükçekmece Belediyesi yayalar tarafından yapılan şikayetler doğrultusunda dönemsel olarak 20:00'dan sonra bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmalarını yasaklamıştır. Ayrıca bu yasağı da akşamları belediye hoparlöründen anons ettiği iddia edilmektedir.
20:00'dan sonra bisiklet kullananlara 56 TL para cezası kesilip bisikletlerine de el konulacağına dair bir iddia daha var.

Bu yasakla ilgili Büyükçekmece Belediyesinden yazılı belge talep ettim. Aynı şekilde ne gibi ceza uyguladıklarını da sordum. Cevap verirler umarım.
Konuyla ilgili twitter görüntüleri ektedir.

Ekleme: 2. resim haricindeki diğer bütün ekran görüntüleri şahsım tarafından twitter üzerinden alınmıştır.

1. Ekran Görüntüsü

http://img266.imageshack.us/img266/1835/tqzr.png

2. Ekran görüntüsü

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175692_204036723097642_847760629_n.jpg

3. ekran görüntüsü

http://img191.imageshack.us/img191/8889/lu70.png

4. ekran görüntüsü

http://img13.imageshack.us/img13/4568/7wa9.png

Scudo
Biri bisiklet yoluna saat yasağı koyar, diğeri bisiklet yolunu yaptığının ertesi günü kaldırır... Bunların amaçları ne çok merak ediyorum.

Nasıl bir ülkede yaşıyorsak artık... İnsanlar bisiklet kullanımına teşvik edilip hem enerji kaynaklarından tasarruf edilip hem de çevre temizliğine katkıda bulunulacağı yerde yasak getiriyorlar. Arkadaş, adı üstünde yahu bisiklet yolu!... Yayaların ne işi var orada? Rahatsız oluyorlarmış!

Son günlerde bu ülkede yasak lafı duyduğumda sinirim tepeme çıkıyor.

Sabah haberi görünce çıldırdım.

Neymiş, yayalar rahat yürüyemiyormuş. Bisiklet yolu bizimdir!!!
Araç trafiği de yoğun oluyor. Arabalara da yasak getirsinler.

Madem yayalar sebebiyle yoğunluk var, o halde mahalle mahalle yasak getirsinler. Bir akşam A mahallesi sokağa çıksın, öteki akşam B mahallesi.

Var arkadaş ya.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Adı üstünde deilmi bisiklet yolu.. Belediyeye bak be.. Bide cezası varmış yok bisikleti bağlıyolarmış.. İronik..

20:00'dan sonra bisiklet kullananlara 56 TL para cezası kesilip bisikletlerine de el konulacağına dair bir iddia daha var.

İşte bu kısım biraz sıkar. "Şey" ister bu işi yapmak için.

@Ahsen Okyay

Belediyeden bu ceza ile ilgili doğrulama istedim. Eğer varsa orada bisiklet kullanmaya gideceğim. Biri çıkıp ta ceza yazmayı, bisikletime el koymayı denesin bakalım.

saçmasapan yasaklarla düzen sağlamaya çalışıyorlar, bi kere de eğri oturalım doğru konuşalım demiyorlar..
plansız programsız yollar kaldırımlar uyduruk parklar yapıyorlar sonra onları kullanacak olan insanlara yön vermeye çalışıyorlar.. cahilliğin gözü körolsun!

şoktayım, şimdi bi 2bin kişi daha toplayıp oraya mı gelelim. Hepten sıyırmış bunlar. Şikayetmiş, ulan ben de sizin tipinizden rahatsızım, mantalitenizden rahatsızım, 2 tane çocuğunu köpeği çayıra salar gibi bırakıp sürekli önüme çıkmalarından rahatsızım. Defalarca pardon dememe rağmen önümden çekilmemenden rahatsızım. Fesüphanallah. Şöyle şeyleri gördükçe gidip belediye binasının koridorlarında bisiklet binip başkanın odasına hollywood tarzı dalasım geliyor.

Bu, tamamen anayasaya aykırı. Böyle bir şey asla yapamazlar !!

Ancak ve ancak sıkıyönetim ilan edilirse olabilir. Böyle durumda karar mekanizması da belediye değildir !

Büyükçekmece'ye çok uzağım. Ama destek için gelirim. Belediye bu yasağı doğruladığı takdirde toplanıp direnebiliriz.

@Uğur SARIGÖL

Belediye yasağı doğruluyor. Resmi twitter hesabından yazdı. ''Yasak kelimesi'' yerine ''dönemsellik sınırlama'' diyor.

Sadece cezası konusunda net bilgi yok. Onu öğrenmeye çalışıyorum.

ben caddebostandaki insanları denize fırlatmak istiyorum. bisiklet yolu 2 metre var yok çayır çimen desen derya deniz. ulan ne varsa bisiklet yolunda inadına orda toplaşıyolar.

• Beğen
Tepkiler: Murat Ekmekçi
En son şu anda yürürlükte olan 1982 anayasası 23. maddesinin ilk fıkrası:

"Herkes yerleşme ve seyahat hürriyetine sahiptir."

Hiç bir gerekçeyle bisiklet yolunda bisiklet sürülmesini engelleyemezler. Bu, anayasaya aykırı.

Ancak, savaş durumu veya sıkıyönetim durumunda engelleyebilir. Bu engellemeye karar verecek de belediye değil !

Fesuphanallah!

Meydanı boş bulduklarından mütevellit, kendilerini bu konuda karar almaya yeterli görmüşler. Aklımda "bu yasağı tanımıyorum" demek geçti ama zaten bu bir yasak değil, yani "tanımama eylemi" , bu konuda karar alabilecek otoritenin aldığı resmi karara karşı anlam kazanır. Kısacası bu kararı istesemde ipleyemem.

Geri