Scudo Sports

Büyükada ve adalara bisikletle gitmek

Scudo
@gezerfen silivride oturuyorum ve bana en yakın iskele eminönü oraya nasıl gideceğimi ayrı plan yapıyorum zaten :D şehir hatları vapurlarına istanbul kartla bindiğim şekilde götürebilirsem gerisini halletmeye çalışıcam. En erken 8 vapuruna yetişebilirim. Nasıl yapıcam kafam karışık?

• Beğen
Tepkiler: gezerfen
@OmerKa
Öğleye doğru adada nüfus patlaması yaşanmaya başlıyor. Keyifli bir sürüş, antrenman imkanı kalmıyor. Yüzlerce fayton yollara çıkıyor. Beraberinde ilk defa bisiklete binenler ve yürüyenler ile birlikte yollar iyice yoğunlaşıyor. Tehlikeli olduğunu bile söyleyebilirim.

Hafta sonu sakın bisiklet ile gitmeyin. Hafta içi bile arap turistler sayesinde çok yoğun ama hafta sonu merkez'de yürümekte zorlanırsınız. Bir de yollarda çukur, set, her türlü asfalt bozukluğu var. Son olarak faytonlara çok dikkat edin.

Bence kalabalık abartıldığı kadar büyük bir problem değil. Zira adanın iskelete tarafından içeriye doğru biraz gidildiği zaman etrafta kimsecikler olmuyor.

@CeRKeZ bence de öyle 2 sene önce büyük adada bisiklet kiralayıp gezmiştik sabah erkenden ve çarşı ve çevresi hariç aman aman bi kalabalık yoktu gezilebilir adanın çevresinde çok insan olmuyor

Yarın Büyükadaya'ya gitmeye niyetim var ama bütün gün orada geçer mi? Aynı yerlerde dönüp durmadan kaç km yol yapılabilir?Ormanlık alanda parkur var mı?
Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?

Yarın Büyükadaya'ya gitmeye niyetim var ama bütün gün orada geçer mi? Aynı yerlerde dönüp durmadan kaç km yol yapılabilir?Ormanlık alanda parkur var mı?
Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Büyükada'da şöyle bir parkur var;
(link)

tek tur 11.4km. kısa ama dik yokuşlar mevcut bu rotada. Ormanlık alan içinden de geçiyor, adanın tamamını turluyor. Farklı sapaklardan farklı yönlere giderek değişik rotalar da çizebilirsiniz. Aşağıya strava global map'i de ekliyorum. Oradan başkalarının kullandığı yolları da görebilirsiniz.

asıl sıkıntı, yarın resmi tatil olduğu için tahminen çok kalabalık olur. O kargaşanın içinde bisikletle turlamak ne kadar eğlenceli olur bilemiyorum.

Global Heatmap;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@Noldor Teşekkür ederim. Yine Belgrad Ormanı planım vardı ama akşam bir randevum olduğu için onu iptal ettim. Sabah erkenden bir gidip bakayım.

@Noldor Teşekkür ederim. Yine Belgrad Ormanı planım vardı ama akşam bir randevum olduğu için onu iptal ettim. Sabah erkenden bir gidip bakayım.
Nasıldı ada turu? Siz de tecrübeleriniz paylaşabilir misiniz?

@Noldor Günaydın. Ben ,sabah erken saatte gittiğim için gayet memnun kaldım. Faytonlar kalktığı için trafik çok rahatlamış,hiç koku yok. Uzun ve kısa tur yolu var. Uzun tur 11 km kadar sürüyor ama kısa turun mesafesinden emin değilim. Yolun büyük kısmı düzgün,yeni asfalt yapılmış.Kondisyonu iyi olan birisi için sorun çıkaracak seviyede yokuş yok. Manzarası da çok güzel. Aya Yorgi'ye çıkan meydanın orada bir toprak yol var,ben oraya da girdim. MTB için çok keyifli. Ormanlık alana hiç girmedim,ama bir dahaki sefer onu da deneyeceğim.Ara sokaklarında gezmek de zevkli. Öğlene doğru kalabalıklaşmaya başlıyor ve bilen,bilmeyen herkes bisiklet kiraladığı için turun keyfi azalıyor. Elektrikli scooterlara da dikkat etmek gerekli. O yüzden 08.00 Bostancı vapuru ile gittim,saat 13:05 vapuru ile döndüm. İmkan varsa ilk vapur olan 07.05 vapuru ile bile gidilebilir.

@Noldor Günaydın. Ben ,sabah erken saatte gittiğim için gayet memnun kaldım. Faytonlar kalktığı için trafik çok rahatlamış,hiç koku yok. Uzun ve kısa tur yolu var. Uzun tur 11 km kadar sürüyor ama kısa turun mesafesinden emin değilim. Yolun büyük kısmı düzgün,yeni asfalt yapılmış.Kondisyonu iyi olan birisi için sorun çıkaracak seviyede yokuş yok. Manzarası da çok güzel. Aya Yorgi'ye çıkan meydanın orada bir toprak yol var,ben oraya da girdim. MTB için çok keyifli. Ormanlık alana hiç girmedim,ama bir dahaki sefer onu da deneyeceğim.Ara sokaklarında gezmek de zevkli. Öğlene doğru kalabalıklaşmaya başlıyor ve bilen,bilmeyen herkes bisiklet kiraladığı için turun keyfi azalıyor. Elektrikli scooterlara da dikkat etmek gerekli. O yüzden 08.00 Bostancı vapuru ile gittim,saat 13:05 vapuru ile döndüm. İmkan varsa ilk vapur olan 07.05 vapuru ile bile gidilebilir.
Kışın ada bomboş oluyor. Devasa bir velodrom gibi kullanabilirsiniz kışın. Özellikle trafik sorunu olmadığı için yağışta sürüş tecrübesi kazanmak adına değerlendirilebilir.

Kışın ada bomboş oluyor. Devasa bir velodrom gibi kullanabilirsiniz kışın. Özellikle trafik sorunu olmadığı için yağışta sürüş tecrübesi kazanmak adına değerlendirilebilir.
Bu hiç aklıma gelmemişti. Güzel fikirmiş.
Gerçi adaya vardıktan sonra kötü havaya denk gelip, vapurların iptal edilmesiyle geceyi orada gecirmek de var :)

Merhaba, adalarda elektrikli araçlar için yönetmelikler değişmiş, akülü araçlar yasaklanmış vs vs bir sürü haber var internet sitelerinde. O nedenle emin olmak için sizlere sormak istedim.

Elektrikli bisiklet ile adalara gidebilir miyiz? Serbest mi?

Merhaba, adalarda elektrikli araçlar için yönetmelikler değişmiş, akülü araçlar yasaklanmış vs vs bir sürü haber var internet sitelerinde. O nedenle emin olmak için sizlere sormak istedim.

Bireysel elektrikli araçların yani akülü mopedlerin kullanımı yasaklandı (daha doğrusu fazlasıyla sınırlandırıldı). Elektrikli de olsa bisiklet konusunda bir kısıtlama yok.

• Beğen
Tepkiler: Emrullah1903

Ne kadar yasaklandığını bilmiyorum ama daha hafta sonu oradaydım ve vızır vızır yanımdan geçiyorlardı.Elektrikli bisiklet ile gittiğinizde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.Ayrıca vapurda giderken 5 TL bisiklet taşıma ücreti vardı sanırsam.(Birçok elektrikli bisiklet gördüğümü de belirtmek isterim)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ne kadar yasaklandığını bilmiyorum ama daha hafta sonu oradaydım ve vızır vızır yanımdan geçiyorlardı.Elektrikli bisiklet ile gittiğinizde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.Ayrıca vapurda giderken 5 TL bisiklet taşıma ücreti vardı sanırsam.(Birçok elektrikli bisiklet gördüğümü de belirtmek isterim)
Mavimarmara'da ilk ve son sefer hariç var, şehirhatlarında ek ücret yok diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
mavi marmara yı tavsiye etmiyorum. çalışanları bisiklete saygısız

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri