Büyükada'da şöyle bir parkur var;Yarın Büyükadaya'ya gitmeye niyetim var ama bütün gün orada geçer mi? Aynı yerlerde dönüp durmadan kaç km yol yapılabilir?Ormanlık alanda parkur var mı?
Bu konularda bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Nasıldı ada turu? Siz de tecrübeleriniz paylaşabilir misiniz?@Noldor Teşekkür ederim. Yine Belgrad Ormanı planım vardı ama akşam bir randevum olduğu için onu iptal ettim. Sabah erkenden bir gidip bakayım.
Kışın ada bomboş oluyor. Devasa bir velodrom gibi kullanabilirsiniz kışın. Özellikle trafik sorunu olmadığı için yağışta sürüş tecrübesi kazanmak adına değerlendirilebilir.@Noldor Günaydın. Ben ,sabah erken saatte gittiğim için gayet memnun kaldım. Faytonlar kalktığı için trafik çok rahatlamış,hiç koku yok. Uzun ve kısa tur yolu var. Uzun tur 11 km kadar sürüyor ama kısa turun mesafesinden emin değilim. Yolun büyük kısmı düzgün,yeni asfalt yapılmış.Kondisyonu iyi olan birisi için sorun çıkaracak seviyede yokuş yok. Manzarası da çok güzel. Aya Yorgi'ye çıkan meydanın orada bir toprak yol var,ben oraya da girdim. MTB için çok keyifli. Ormanlık alana hiç girmedim,ama bir dahaki sefer onu da deneyeceğim.Ara sokaklarında gezmek de zevkli. Öğlene doğru kalabalıklaşmaya başlıyor ve bilen,bilmeyen herkes bisiklet kiraladığı için turun keyfi azalıyor. Elektrikli scooterlara da dikkat etmek gerekli. O yüzden 08.00 Bostancı vapuru ile gittim,saat 13:05 vapuru ile döndüm. İmkan varsa ilk vapur olan 07.05 vapuru ile bile gidilebilir.
Bu hiç aklıma gelmemişti. Güzel fikirmiş.Kışın ada bomboş oluyor. Devasa bir velodrom gibi kullanabilirsiniz kışın. Özellikle trafik sorunu olmadığı için yağışta sürüş tecrübesi kazanmak adına değerlendirilebilir.
Bireysel elektrikli araçların yani akülü mopedlerin kullanımı yasaklandı (daha doğrusu fazlasıyla sınırlandırıldı). Elektrikli de olsa bisiklet konusunda bir kısıtlama yok.Merhaba, adalarda elektrikli araçlar için yönetmelikler değişmiş, akülü araçlar yasaklanmış vs vs bir sürü haber var internet sitelerinde. O nedenle emin olmak için sizlere sormak istedim.
Elektrikli bisiklet ile adalara gidebilir miyiz? Serbest mi?
Merhaba, adalarda elektrikli araçlar için yönetmelikler değişmiş, akülü araçlar yasaklanmış vs vs bir sürü haber var internet sitelerinde. O nedenle emin olmak için sizlere sormak istedim.
Elektrikli bisiklet ile adalara gidebilir miyiz? Serbest mi?
Mavimarmara'da ilk ve son sefer hariç var, şehirhatlarında ek ücret yok diye biliyorum.Ne kadar yasaklandığını bilmiyorum ama daha hafta sonu oradaydım ve vızır vızır yanımdan geçiyorlardı.Elektrikli bisiklet ile gittiğinizde herhangi bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum.Ayrıca vapurda giderken 5 TL bisiklet taşıma ücreti vardı sanırsam.(Birçok elektrikli bisiklet gördüğümü de belirtmek isterim)