Scudo Sports

Büyük hevesle girdiğim bu hobi ve spordan vazgeçiyorum

@ahmetcan44

msj bırakım bakalım. şehir izmirse olabilr ancak, diğer türlü biraz sıkıntı.

@Gezgin Berduş

dostum çok iyi güzel diyosun. bende zaten düşük bütçelere bakıyorum. ancak gidipte çelik kadro almak istemiyorum sırf ucuz diye. o şekilde olsa ümit novex falan var.
he evet 7/24 tepesinde olmayacağım ancak azıcık sürüş zevkide olsun istiyorum.

neyse nasip belki yeniden stok olur yada başka alternatifler doğar.
gün doğmadan neler doğar :D

Scudo
Y
Sezon bittiği için stok olmaması gayet normal size tavsiyem seneye kadar para iriktirin iyice piskeletleri araştıın seneye size o sürüş zevkini verecek bisikleti alabilirsiniz aman diyeyim sezonu kaçırmayın
.

Tamam ama bisikletten vazgeçme sebebiniz gerçekten abes duruyor. :) Stok varmış, yokmuş; bunları takılmayın. Geldiğinde alırsınız ya da başka model alırsınız. Kışın bisiklet sürülmez diye bir şey de yok. Kar yağmadıkça her zaman sürülür. Bekleyin, acele etmeyin.

Şuan kullandığım bisikleti 2 sene önce almaya giderken stokta olmadığından 4 ay beklemek zorunda kaldım,beklemeyi bırakın bisiklette sadece yeni olarak elcikler değişmiş guya 2012 model olduğundan 170 tl fazladan para verdim.Şuanda 400 tl'den fazla masraf ettim ve hiç şikayetçi değilim,buna verdiğim paraları hep yokluğumda çıkardım her şeyini taksitle aldım bazen taksitleri geç ödedim para çıkartamadığımdan.Tüm çevrem verdiğin paralara fiyata yazık diyor ama en azından forumda beni anlayanlar olduğundan içim rahat yada benden daha çok masraf yapanları gördükçe içim rahatlıyor:D

1000 lira, çoğu kişinin yıllık sigara masrafından bile kat kat az.
Aynı şekilde, çoğu kişinin yıllık yok parası masrafından az. (eve ve işe bisikletle gelip gittim mesela yaz boyunca)
Bu yaz 8-9 kilo verdim,
Sabahları güneş doğarken sahilde bisiklet sürmenin verdiği keyife bırakın 1000 lirayı, 6000 lira veririm :p

Bisiklet ayrı bir dünya :) Bence bir kez daha düşünün

Sevgili Hamit kardesim pes etmek yok su an paran yetmez ona gore birsey bakarsin yarin yeter hepimizin bindigindeg daha iyisine binersin insallah .Bir animi anlatayim bogaz geçişinde bir genc vardi hepimizde pahali bisikletler vardi onda ise hurdacidan aldigi kendi boyadigi eski bir yaris vardi ve 15 tl ye taktigi frenlerini buyuk bir heyecanla anlatiyordu ve bogaz gecisi icin gelmisti ondaki o heyecan hepimizi etkiledi hatta lastik havasi inikti ve hepimiz ona yardim icin yaristik heyecani hepimizi etkiledi bisiklet boyle birsey biz birbirimize hava atarken o sadece 2 tekerle yanimizda olmak istemisti ve bu beni cok etkiledi sonra nemi oldu geciste hepimize tozunu yutturdu .Sen istekli oldugun surece dostlarimiz hep yardimci olurlar işin özü pes etmek yok

1976 ilk sele olayı ve pejo yol bisikleti,ucuzdu ,aldım, millet röno alma derdinde idi mahallede,ama şimdi hepsi babam gibi yaşlı,iş hayatının çemberleri arasında sıkışıp kalmışlar ve stres yüklüler ya böbrekten rahatsızlar yada çiğerden, belden ,romatizmadan ,yüksek tansiyondan ,yürümeyi koşmayı unutmuşlar nerdeyse tuvalete bile araba ile gidecekler,,
epey bisiklet aldım ve ikinci elden sattım ama hep ucuz idi..2003 de biraz iyi bisiklet aldım 550 dolar idi.,sonra onuda ikinci elden sattım, gıant atx 840 idi..1997 de bianci meta-pro almış idim, o da ucuz idi ,15 kilo idi bisiklet, onuda sattım ,hatırlayamadığım bisikletler var,,salcano city bike aldım o da ucuz idi ,2006 da o bisiklete lx ayna kol takdım,28 jant idi, bi dostum seramik jantlarını vermiş idi.arkaya xt ruble takdım ,bisiklet uçuyor idi ,ama kilo fazla idi 12 kilo ,onuda sattım ,250 liraya bıraktım ,bi dostum karbon scott almış idi ,hidrolik frenli scale 30 ona bi bindim, kafayı yedim,ve aynı modelden almaya kesin karar verdim ,ve 2008 martında scott scale 30 karbon bisiklete kavuştum, o zamanın parası ile 4500 lira idi ,ama pazarlık ile 4300 e indirdim ve bisiklet 50.000 km yi bu pazar doldurdu, karaburun turu ile ,garanti kapsamının dışında artık ,karbonda tek bir çatlama bile yok ,çünki sürücü hatası yapılmadı ,bu bisiklet kendini öyle bi amorti ettiki ,araba alanlara şaşırıyorum doğrusu, esas kızdığım mesele şudur, adamın parası var altında 300 milyonluk jeep ve arabasının arkasında 15 kilo bianci ,ve ona biniyor tamir için bisikletçiye getiriyor, bunları gördüm ve yaşadım bianciyi aşalama derdinde değilim madem sen 300 milyonluk jeep' e biniyorsun, bi zahmet merak ette karbon nedir diye ya da hafif aliminyum bisikletlerin ne olduğuna ,yok tabi böyle bi merak duygusu,,bu bisiklet tutkusu öyle bi şeydirki pek bırakılacak gibi değildir,en ucuz bisiklette alır insan, onada biner ,onun yedek parçalarıda zati ucuzdur ,,eğer istiyorsak her şeyin çaresini yaratırız ve gene illaki sele üstünde oluruz yaşam kısa o zaman göğüsleyelim km leri sele üstünde,,

Hamit Seferihisardayım uzun süre bisikletsiz kalmıştım ev kredisi ödediğim için her ay maaşımdan elime sadece 450 tl kaldığından iyibir bisiklet almam da imkansızdı; geçen yıl Anakaraya tayin olan arkadaşım Bianchi Orıon marka aliminyum bisikletini götürmek istemedi bende iyi bir pazarlık yapıp 200 tl ye aldım, 40 tl ye lastikleri yol lasitiğine çevirdim-35 tl ye arka aktarıcıyı Tourney yaptım 40 tl ye vitesi tellerini ve ayarlarını yaptırdım 2 si yedek 4 adet 20 tl ye iç lastik aldım, geçen ay da 50 tl ye tamir bakım malzemelerini aldım. Yavaş yavaş eksiklerimi imkanım ölçüsünce tamamlıyorum sırada kask ve giysiler var. 1 yıldır 20-30-40-50-60-70 kmlik kendimce ve arkadaşımla tur yapıp keyfini çıkarıyorum, isterim bende kaliteli bir bisikletim olsun ama zamanla artık yani anlatmak istediğim imkanlar el verdiği kadar yaşanabilecek bir hobidir bu sevdadır, şu olmazsa hadi bana eyvallah demek kendi kendini bişeylerden mahrum bırakmaktır. Bi şekilde biyerden başlamanı tavsiye ederim.

Kudret abi ve ali abi yazdıklarınız çok güzel. Bende ali abinin durumuna yakın demiyeyimde benziyor. Şöyle söylemek gerekirse küçük yaşdan beri bisiklet sever biriyim. Spora tekrar döüş yaptım. 3-5 ay gittim. Sonra ramazan ayı geldi. Akşamları iftar et hemen acele hazırlanıp salona geçiyordum. Ev ile spor salonu arası baya var. Dolu miğde ile hızlı bir tempoda salona gidip başlamak. Neyse 10-15 gün giitim. Doğru düzgün sindirim başlamadığından dolayı güç ve enerji olmuyordu. Sonunda tak dedi. Gidip bir adet bisiklet aldım. Bütçem kısıtlı. O yüzden hem orta derece veya yakın bir bisiklet aldım. Üni öğrencisiyim. Otobüse binmek, yiyip içme vs. vs. para çok gidiyor. Hem çalışıp hem okuyordum. 1 sene arayla hem babannemi hemde babamı kaybettim. Antalya ya eniştemler ile tatile gittiğimizde çükük bir rahatsızlık geçirmiş. Sonra aradılar durumu iyi kötü bişey yok dediler. Bizde tatili bitirip geldik. Sonra tekrarladı. Son süreçlerde beni sevdiğinden dolayı bende severim işi bıraktım. Yanında durdum. Vadisi geldi kaybettik. O üzüntüden dolayı sakatlıklar başladı bende. Tenisci dirseyi olarak bilinen bir kol hastalığı. Doktor yüzünden tedavi sürecim 1 sene gecikti. Sonra babamı aniden kaybettik. Kısacası o kadar lüks ve o kadar kaliteli bir ürün almak nereyde imkansız gibi gözüküyor. Para biriktirmeye çalışıyorum. Parça parça tamamlamaya düşünüyorum. Allah (c.c) yardım da ederse 1sene belki de daha az bir sürede eksiklerimi tamamlayacağım. Dediğim gibi üst seviye parçalar olmaz ama yine beni götürecek kadar olucaklar. İmkanım olsa üst seviye almayı tercih ederim. Bu kadar özelimi anlatmak bazı kişiler tarafından belki sorgulayacaklar. Eğer çok istiyorsan zamanla eksikler kapatılır. Zorluklar sadece zamanı geçiktirir. Sonra da "İyiki yapmışım" demek var.

@Gezgin Berduş
Artık öyle olacak şu an beklemedeyim.

@ahmetcan44

ben kışa takılmam. öyle nazlı tiplerden değilim. yorulana kadar sürer biner hoplarım. ay kış binilirmi terleriz kıl olur tüy olur sıkıntım yok :)

@can akıncılar
anlattığınızdaki gibi bazı şeyler zamanı geldiğinde kendiliğinden oluyor :) benim durumda oraya döndü şuan.

@Lammarth
ben zaten sigarayı az tüketen biriyim (bu övünç değil tabiiki) spor vs ile uğraştığımda hiçmi hiç aramam. özetle ben tiryaki değilim sigara beni içmez ben istersem içerim. daha önceleri çok içiyordum, spor salonuna yazıldığım gün bıraktım ve hiç aramadım.
ben zaten İzmirliyim ve doğal olarak deniz hastasıyım, sabah sabah o iyot kokusunu hissedip solumak gerçekten paha biçilmez

@CEVDETBİLGE

cevdet abi, toprağım hemşehrim, yazdığın için çok teşekkürler. anlattığın olay gerçekten duygusal. anlattığınız arkadaş işin zevkindeymiş. aslında o arkadaşla çok uzak yanımız yok. ben gösteriş görünüş vs de değilim. sadece sahip olduğum bütçede en iyisi olsun derdindeyim. havada artistlikte olsaydım zaten şu an bile yazmazdım, ve diğer konularda görüş belirtmezdim. sele üstünde değilim belki kalben yanınızdayım forumdayım :)

bayramdan önceki h.sonu istanbuldayım vakit olursa seni rahatsız edeceğim abi, tabi seninde vaktin olursa :)

@Kudret Kurtcebe

haklısın abi arabacı gebeş tipler, seninde dediğin gibi wc ye bile arabayla gidecek hale gelen tiplerden olmamak lazım. hayat zaten kısa çalışıcaz tabiiki işimizi gücümüzü takip edeceğiz ancak hayatında kölesi olmayalım :) ben şuan pusuya yattım bekliyorum.
senden birde izmir karaburun turu bekliyorum :) yolları virajlıdır ancak senin tecrübene düzelir onlar

@ali pulhan

abi bende aşşağı yukarı senle aynı vaziyetteyim, bazen heyecanla ani düşünüyorum ancak sizlerin bu yorumlarını okuyunca dahan mantıklı bakıyorum, daha umutla ve birşeyleri olası görüyorum. çok teşekkür ederim

@Sehzade43

şehzade başından geçenler için üzüldüm Allah gani gani rahmet eylesin herkes için, kolay değil böyle şeyler maddi ve daha önemlisi manevi olarak.
ancak hayatta devam ediyor. en dandiğindende olsa herkesin bir hobisi lazım inancındayım. sizde öyle yapmışsınız. banada destek olduğunuz için teşekkürler.

GENEL YAZI:
yardım eden destek olan herkese teşekkürler büyük küçük.
şuan biraz duygusal olacak belki ancak hayat garip herkes için, şuan bile daha iyi olacak diye beklerken daha kötü bir haber alıp (maddi yönden) birşeyleri dahada erteledim. Allaha şükür sağlığımız ve aklımız fikrimiz yerinde ileride iyisi olur kötüsü olur bilemeyiz ancak, umudum ve moralim yerinde. yarın birgün belki daha gaddar olup ben bunu yapacağım deyip ağır mağır gidip çelik kadro bir alet alabilirim ucuz diye. maksat sele üstünde olup pedallamak. yarışlara katılmayacağız sonuçta :D

çok forumda takıldım ancak burası gibi bir yer görmedim ben. kimseyi tanımam etmem kimsede beni tanımaz ancak bu destek yardımlaşma süper.
hakkınızı helal edin gerçekten çok iyisiniz, görüşleriniz tavsiyeleriniz süper.
ben forumda takılmaya devam ediyorum :)
mutlu ve sağlıklı kalın

@Hamit E.
Çelik değil, 6061 Alüminyum kadro. ismine takılıyorsanız orasına bir şey diyemem.. ki ön yargılı davranıp pek araştırmamışsınız sanırım.

22kg ağırlıgında olan hi-ten (çelik) kadrolu bisikletlerle 4000km yapan arkadaşların gezi fotograflarını incelemelerini (bisikletin değeri 100 TL)
40 yıllık şehir bisikleti ile binlerce km giden ve yıllarca kullanan insanların incelemelerini (bisikletin değeri 250 TL) forumdan bulabilirsiniz maddiyat yarı profesyonel veya elit parçalı bisikletler için elbette önemlidir hatta maddiyat olmazsa olmazdır sonuçta para ile alıyorsunuz ama bir sporu yapmak istiyorsanız zevk alıyorsanız emin olun yaparsınız....

Tekrar devam etmeniz dileğiyle...

@Cihan Şar

yoo isime takılmışlığım yok. hi-ten kadrolar çelik değilmi? bahsettiğim onlar.

@Caner Kartalgöz

caner dostum şahsi anlama. ancak sende bir konuları araştır, kimse 200-300 tlye bisiklet önermiyor. alacağın su borusu olur para verme boşuna yada bütçe arttır yorumları geliyor. sürekli bu yorumları okuyuncada insanın bu paraya birşey alası gelmiyor. yoksa ben hava atmada vs değilim. eğlencem olsun hobim olsun ve ileriye dönük uzun vade kullanabileceğim bir bisiklet almak istiyorum.

Hamit kardesim, yasi biraz ileri olan cogumuz, o zamanlar Turkiye'de cok kaliteli bisikletler olmamasi ve genelde butcelerimizin cok kisitli olmasi nedeni ile, celik kadrolu, su anin en vasat vitesleri, jantlari, lastikleri, seleleri ile zar zor esdeger bisikletler edindik ve cok uzun yillar kullandik. Tamir seti vb. bulmak bile sorundu kimimiz icin. Bazi ozel anahtarlar kasaba tamircilerinde bile yoktu, cekicle civiyle icat yapiyorlardi. Neyse uzun lafin kisasi, cift amortisorlu, 150 TL'lik bir bisiklet almiyorsan, forumdan edindigin bilgilerle kendine uygun guzel bir sey bulabilirsin. Olmadi kis geldigi icin bir tane bisiklet al, esinle donusumlu de binersiniz. Stok gelince, yaz yaklasinca, 2. el iyi bir sey dusurunce ikinci bisikleti de alirsin veya elindekini satar model yukseltirsin.
Herkes BMW - Mercedes kullanmak ister ama cogunluk ilk araba olarak tofaş ve fiat'in eski modelinden oteye gecemez. Onemli olan senin onu ne kadar isler tuttugun ve ne kadar verimli kullandigin... Aldigin keyfi ve bisikletin ekonomik olarak yol masrafina, zamanina, sagligina kattigi faydayi dusun.
En son celik kadrolu, uygun fiyatli donanimi ile İstanbul'dan Batum'a Karadenizi geçen ve yurtdisi turlarda yapan Can arkadasimizin konusunu okumani tavsiye ederim. 5000 TL'lik bisikleti 1 yilda 100 km gormeyen insanlarin da varoldugu bu ulkede satsan kimsenin 300-400 TL vermeyecegi bir bisikletle neler yapilacagi ve nasil keyif alinacaginin guzel bir ornegi.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=123539

Pes etme, ufaktan bir yerden basla...
Hayat erteledikce degil, hedefin icin bir yerlerden basladikca yasanir :)

@suat akman

pes etmedim abi sadece bekliyorum şuan.
beni doğru anlayanlardan biri olduğunu düşünüyorum bu arada :) şimdi alt sınıf bir bisiklet alsam yarın bir gün satması etmeside dert olacak onun için biraz daha geniş düşünmeye çalışıyorum. beklemek en iyisi şuan için. bekleyip hibrit bir model benim için iyi olacak sanırım okudukça ve gördükçe kararım biraz daha netleşiyor. ozamana kadar daha iyi bütçem olabilir belki.
birde kışın piyasada fiyat düşmesi varmı?

Turkiye'de bisiklet yogun olarak karne zamani alinip satilir algisi vardir. Internet ve beyaz esya saticilarinda da kampanyalar bu dogrultuda yapilir. Zaten yaklasik 1 aydir fiyatlar dustu. Daha fazla dusecegini sanmiyorum, dusse de ideal denilebilecek modellerde stok sıkıntısı olacaktir. Sen 28 inch sehir bisikleti ariyorsun hatirladigim kadari ile. Ama 6061 aluminyum kadro, bilinen markalardan olsun 26" de dusunebilirim dersen, aradigin fiyat araliginda, taksit imkanli, birkac modeli incele. Ben de bisikletimi buradan aldim bir sıkıntı olmadi. Modelleri arastirabilir, renk ve boy için her bisikletin sayfasindaki "magazaya soru sor" linkinden bilgi alabilirsin. Genelde ayni gun icinde cevap geliyor...
Ucuzdan pahaliya bisikletlerin linki asagida:
(link) - 375.-TL
(link) - 439 TL
(link) - 482 TL
(link) - 489 TL
(link) - 479 TL
(link) - 540 TL (disc frenler mekanik disk. bir arkadasim kullaniyor mekanik disk bisiklet. abartildigi kadar hantal ve rahatsiz edici degil. V fren gibi bakimi kolay. gobekten oldugu icin islak havada ses yapmiyor)

İzmir'de 2. el bisiklet pazarlari varsa oralari da arastir. Veya cevrenden bisiklet tamircilerinden sorustur. Iyi ve uygun fiyatli bir seyler vardir mutlaka...

arkadaşlar hiç mi çocuk olmadınız hiç mi çocuk ruhunuz yok? ne kadar yozlaşmışız ne kadar yıpranmışız? 30 tl ye eskiciden bisiklet alıp hayatının mutluluğunu yaşayan çocuklar / yetişkinler gördüm. anlamıyorum neyin yarışı bu? bisiklet büyük bir bilinçtir arkadaşlar, bu bilinç bizi kör etmemeli? düşük bütçeyle de insan bisiklete binebilir keyif alabilir.

bahsettiğin bütçenin yarısına 2 adet bisiklet alıp ömrün boyunca kullanabilirsin. kimileri o bahsettiğin bütçenin 10'da birine 2 adet bisiklet alıp mutlu şekilde binebilir? ama asla en doğasever ulaşım aracına yüz çevirmez. kaldı ki senin bütçen alüminyum kadrolu bi çok bisiklet için ideal. bol bol selamlar

@suat akman

abi 26 inç düşünmüyorum, salcano bayisinde 26 ile 28 leri karşılaştırınca 28 ler ben buradayım diyor gerçekten. yol alışı falanda iyi olduğunu söyleyince herkes ona heves ettim ve yöneldim. ayrıca yazdığın bisikler dağ bisikleti değilmi abi? yada siteyemi yanlış yazılmış acaba?

@ihsangencer

ben 2 bisiklet birden alacağım bütçe işi ondan karış biraz hocam :)

Topladığım bu bisikleti hurdacıdan almıştım, 15 yıldır arazide ve uzun yolda kullanıyorum. Bu sene, 1 Mayıs'tan beri 5500 km yol yaptım. Ankara'dan yola çıkıp Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'a gittim bit pazarından aldığım bu bisikletle. Marka ve para bir yere kadar önem taşıyor; vakit ayırabilmek asıl önemlisi. 1000 Liraya alacağın bir bisikletle, istersen dünyaları gezersin.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=123539&highlight=

hamit bey, özür dilerim kırmak istemedim, gerçekten o kadar şanslısın ki bütçen harika, kıymetini bilmeni dilerim

Geri