Selam sevgili arkadaşlar,bu gün yeni bir gezi yazısı ve resimleri ile yeniden karşınızdayım.Bu yılın başlangıcında Şehsuvar beyle beraber Karaisalı-Yerköy-Hacıkırı-Taşçılar-Belemedik istikametinde Torosları aşıp Pozantı’ya yapmağı planladığımız gezi için 14 nisan akşamı şampiyon bisiklet mağazasında arkadaşlarla toplanıp, gerekli koordinasyonu yaptıktan ve birazda sohbetten sonra ertesi gün sabah saat 06:20 de Karaisalı dolmuş durağında buluşmak üzere ayrıldık.15 .nisan sabahı durakta buluşup iki ayrı minibüsle biraz zahmetli bir yolculuktan sonra Karaisalı’ya vardık. Zahmetli diyorum çünkü bizim kaptan yolda kimi görse aldı .12 kişilik minibüste ayaktakiler dahil abartmıyorum 20 kişi ve iki bisiklet vardı. Ney seki Salbaştan sonra biraz rahatladık. Karaislı ‘da hiç vakit kaybetmeden Yer köy istikametinde yola çıktık.Belki yazımın başlığı dikkatinizi çekmiştir, bu gezi zevkli olduğu kadar bir o kadarda zor şatlar altında geçti. Çünkü son iki gün içinde yağan yağmurlar hem zemini çok bozmuş ,hem de kanyon içinde 8 yerde heyelan meydan getirmiş.Bu yüzden tırmanırken ve inişlerde çok zorlandık,zaten yolun bir bölümünü yürüyerek geçtik.İnanın Yürümek daha zordu,kocaman çakıl taşları ve bazı yerlerdeki gevşek zemin insanı çok zorluyor.Bütün bunlara rağmen biyonik adam şehsuvar beyin kondisyonu süperdi ,söylediğine göre yokuş yukarı çıkarken dinleniyormuş.Pozantı’da biraz dinlenip Bahar lokantasında çorbalarımızı ve çayımız içtik,bu arada orda pozantı sporu çalıştıran eski demir sporlu Halis beyle de tanışıp sohbet ettik .Kendisi bizim adana ya dönmemiz için yardımcı oldu .Halis bey ve Doğan tesisleri sahibine yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz bu gezide hem dağcılık,hem terking yapmış hem de bisiklete binmiş olduk.Bu üçü aynı anda herkese nasip olmaz.Güzergah üstündeki her yer birbirinden güzeldi ,bir çok resim çektik ben size fikir vermesi bakımından bazılarını buraya koyuyorum.Tahminim çok hoşlanacaksınız,hatta bizle beraber olmadığınız için biraz üzülüp kıskanacaksınız.Bu yazıyı okuyup yorumlarını gönderen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.Sevgi ile kalın.
karaisalı-pozantı :50 km
sürüş zamanı : 6.38.28 saat
ortalam hız : 7.5
En yüksek hız : 35 km
En düşük hız :5 km
(link)
Karaisalı dolmuş duragında ilk minibüsün gelmesini bekliyouz
(link)
Karaisalı terk ediyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Orhan beyin patlıyan lastiğini onarıyoruz.
(link)
Yerköy
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
gençlere özendik
(link)
(link)
hacıkırından çileli yürüşlerin başlangıcı ,kuşçular köyüne giden yol
(link)
(link)
(link)
kuşculardan kanyona ilerliyoruz
(link)
(link)
(link)
Daltonlar
(link)
kanyonda ilerliyoruz
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
oh be dünya'da düz yollarda varmış
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
karaisalı-pozantı :50 km
sürüş zamanı : 6.38.28 saat
ortalam hız : 7.5
En yüksek hız : 35 km
En düşük hız :5 km
(link)
Karaisalı dolmuş duragında ilk minibüsün gelmesini bekliyouz
(link)
Karaisalı terk ediyoruz.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Orhan beyin patlıyan lastiğini onarıyoruz.
(link)
Yerköy
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
gençlere özendik
(link)
(link)
hacıkırından çileli yürüşlerin başlangıcı ,kuşçular köyüne giden yol
(link)