Scudo Sports

Bütün bisikletçiler tayt giyse

bildiğim kadarıyla taytın altına birşey giyince performans vermiyorda üstüne giyincede aynı şey oluyormu bilmiyorum dediğiniz doğru olabilir

Scudo
@Harun Salcı

benim mesajımı alıntılayıp hakaret vari mesaj çekenleri şikayet ediceksiniz o zaman ben onlara cevap verip tartışmayı devam ettirmedim ısrarla mesajlarımı alıntılıyorlar ben kendi görüşlerimi yazdım.

@İsa İhsan Akdoğan

Çok samimi söylüyorum! Allah' ın sevdiği kuluymuşsunuz. O kadar kazadan yara almamışsınız.. O zaman size hiç bir şey olmaz. Allah kazadan beladan korusun sizi. Saygılar..

@Harun Salcı

ben performans yapmıyorum.

@Mehmet H.

Havayı engeller.

@Serkan HODANCI

şu bisiklete keyif almak için stres atmak için biniyoruz zaten bir de kasktı falandı taytıydı kendimi niye sıkayım...

yavaş yavaş gidiyorum yarış yapmıyorum yol bisikleti ile sağ şeridi kapatıp yola çıkmıyorum bisiklet yolunda yarış yapanlarla kapışmıyorum...

@İsa İhsan Akdoğan

Bahsettiğiniz yeri bilmediğim için ben yorumlarımı fazla uzatmadım. Zaten özelden de size yazdım. Açıkçası çok nezih ve stabil bir yol olduğunu düşünüyorum. İnşallah yaşadığım yerde de böyle yollar yapılır..

Ben ofiste veya dışarda tayt giymeme gülenlere tek bir şey söylüyorum "ben giyerim ve erkek poposuna bakıyorsan sorun bende değil sende" tabi bu laftan sonra bir sessizlik hakim oluyor. Bu demek değilki kadınlar için bir savunma şekli yok. Kadın olsam onada bir çözüm bulurdum. Bu sporun getirdiği bir giyim şekli, yol bisikletini kot pantolon yada şortla süreceksem hiç sürmem daha iyi.

giyen giysin
ben para verseler (mecbur kalmadıkça) giymem

o da bir kere oldu, hanım iki şortu birden makineye atmış, koruyuculu tight ile çıkmak zorunda kalmıştım

taytla daha rahat oluyor bu bir gerçek... ancak kotla da binilir şortla da kişiye kalmış.Yalnız bence kask gerekli bir şey 10 km felan konuşulmuş 10 km/h ile kafayı yere vuran adam kalkamaz diye tahmin ediyorum hele sivri bir yere gelirse ölüm bile olabilir Allah korusun...

@OnurA

bu mesaj banaydı sanırım. kişiden kişiye göre değişir ben mesela kafa üstü dağa taşa düştüm ölmedim askerde kafama sarapnel geldi yine ölmedim. bazısı vardır ayağı tıkılır düşer ölür... kaskı bisiklete binerken takmak zorunlulukmuş algısı oluşturanların ne yapmak istediğini anlamıyorum kask firmalarına mı çalışıyorlar merak ediyorum mesela 50 liralık kask kafanı korumaz kafan ne kadar değerliyse o kadar değerli kask tak diyenler de var...

Tayt çok rahat olabilir ancak dinimiz erkeğin de giyiminde hükümler barındırmaktadır. İslâm'da giyim hükümleri kadına has değildir. Erkek de göbek ile diz kapağı arasını örtmek zorundadır. Bu örtünme sadece birşey giymek ile değil, giyilen şeyin avret mahalini belli etmemesi şartını da taşımaktadır. Tayt ile avret mahalinin şekli hem önden hem de arkadan büsbütün ortaya çıkar. Bu şekilde giyinmek de Müslümanlara haramdır...

(Bu sözlerden hoşlanmayan, konuyu manipüle etmeye çalışan kişilere cevap verilmeyecektir.)

Performans yapılmayacaksa, yavaş tempo işe gidilip geliniyorsa tayt giymenin bir anlamı yok zaten.

Ama performansa çıkıyorsanız hızınızı çok etkileyeceğini söyleyebilirim. kışın windstopper tayt ve Üstlük biniyordum. yazlık formaya geçince
resmen uçuyormuş gibi hissetmiştim.

@Veysel A.

"Avret mahalini kapatması" kriterinden ötürü hep aklımda şüphe vardı ve "Acaba dizin altına gelecek şekilde, kapri uzunluğunda, dizimin üstüne çömelip oturduğumda dizimin açılmamasını sağlayacak bir tayt var mıdır?" diye düşünüyordum. Uzun, ayaklara kadar gelenler haricinde yani. Ama "avret mahalini belli etmemesi" şartını unutmuşum. Hatırlatmanız için teşekkürler Veysel bey. Kapriyle sürmeye devam :) Ama özellikle uzun sürüşler için kapri altından kısa tayt giyilebilir gibi sağlığı koruma açısından.

Ki bunların dışında, geçenlerde Decathlon'da denedim taytı formayı tam takım giyip. Deneme odasının içinde . Ben bile kendimden tiksindim aynada :D Bir tayt bir insana bu kadar yakışmaz yani o derece :D Ama giyene de sonsuz saygı duyarım tabii ki.

@AykutÇ.

Ben teşekkür ederim. 'Çıplaklık' kavramı sadece tenin görünmesi şeklinde algılıyor insanlar. Oysa durum böyle değil, bu giyinik çıplaklık. Dikkat edin, mayolu bir kadın erkeği belli bir yere kadar etkilerken tayt giyen bir kadın çok daha çekici geliyor...

Kapri altına ben de giymeyi düşünüyorum, pedli olanlardan, totom rahat etsin ve teri çeksin diye. ))

@İsa İhsan Akdoğan
Bundan önce kaç tane mesajınızı okudum İsa bey kask takmama konusunda bu kadar ısrarcı olmanızı anlamıyorum. Ben kask takmaya utanıyordum ilk bisikleti aldığımda ama bisikletçiler neden kask takar diye bi araştırma yaptım. Düşme anında vücudun ilk yere çarpan kısmı büyük ihtimal başınız oluyor bu yüzden korumak için takılıyor kask ayrıca ben kask firmasına çalışan bir insan değilim ama evet diretiyorum kask takılsın diye. Siz hiç koşarak bi duvara kafa atmayı denediniz mi ? işte düştüğünüzdede kafanızı duvara çarpmış gibi oluyorsunuz. Daha önce başınıza kaza gelmiş Allah korumuş fakat şöylede bir laf vardır : "Deveni sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et."
Tayt konusuna gelince bunda bir zorunluluk yok herkesin bisiklet kullanma amacı farklıdır. Bana kalırsa tayttan önce daha önemli şeyler var kask ve gözlük gibi :)

Butun bisikletciler yol bisikleti surse...
Butun bisikletciler dag bisikleti alsa...
Butun bisikletciler uzun tura ciksa...
Butun bisikletciler kask taksa...
Butun bisikletciler tayt giyse...
Butun bisikletciler musluman olsa...
Butun bisikletciler bisiklete dair her turlu bakim onarim servis kriterlerini bilse...

Bosverin gitsin. Bisiklet almak isteyen alsa, aldigi bisiklete diger bisikletciler "tu kaka" demese, yollarda ne giyerse giysin, kasksiz isterse oyle binsin ama bolca pedala basan her tur ve tarzdan bisikletci olsa...
Trafikte herkes birbirine saygili olsa, herkesin tercihine hosgoru ile bakilsa ve arasira tatli atismalardan oteye tartisma olmasa...
Devletin ve Allah'in karismadigi islere insanlar hic karismasa...

Bosverin kim ne isterse giysin, neye isterse binsin! Yeter ki yollarda olsun :)

İsteyen istediğini giyer ama bence hoş bir görüntü değil :) , taytı iç çamaşırı gibi kullanıp (ki bisiklet taytının içine don giyilmez zaten :D ) üzerine kapri giymek benim yöntemim gayet de rahat oluyor; zamana karşı yarışçısı değiliz ki sürtünmeyi aza indirmeye çalışalım...

Yol bisikleti taytsız olur mu, bilmiyorum. Çok zor. Çok.
Neyse ki bizim dinde kıyafet kısıtlamaları yokmuş. Tayta devam.

dini konuya istinaden birşey sormak istiyorum.
iranlı ve diğer arap ülkelerinin güreşçi ve haltercileri var. olarda mayo giyiyor. malum herşey ortada.

voleybol oynayan hanımlar var. fazla uzatmayacağım ancak her sporun zaman içinde evrimleşip süre gelen kıyafet biçimi var.
bayan tenis kıyafetleride yerlere kadar uzun etekler ile oynuyorlardı, zaman içinde kısaldı. izleyen zihniyet "ufffff şunun maçı var izleyek" diyerek izliyorsa problem onun eteğinde değil.

Geri