Scudo Sports

Bütün bisikletçiler tayt giyse

@Veysel A.

Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, 3 yıldır bisiklet sürüyorum ve padli taytın üzerine ince ve hafif şort giymekteydim. Bugün ilk defa giymedim ve performans açısından fark var, ki performans sürüşü yapıyorum. Rotamın uzunluğuna bağlı olarak, örnek olarak yaptığım 150-200km'lik bir turda verdiğim molaların sayısı 3ü 5i geçmez oda benzinlik olur bakkal olur, zamanımın çoğunu bisiklet üzerinde geçiriyorum, artık birtakım şeylere göz yummak durumunda kalacağım. Ama sahil yolunda insanların içinde 15-20km hız ile sürüyor olsam, ve kalabalık bir ortama girip gezmem icap edecekse taytın üzerine şort giymem beni olumsuz etkilemeyecektir.

Scudo
@Hamit E.
İran ve diğer Arap ülkeleri müslümanlığı ne kadar temsil ediyor tartışılır.Hatta İran çok büyük zararlar veriyor.Fazla uzatmadan;hüküm bellidir.Ahmet'in Mehmet'in yaptığı şeylere göre din yaşanmaz.Taytı da giyene de bir şey diyemeyiz giymeyene de..

Ben şunun şurasında 1-2 haftadır giyiyorum ve şort - eşofman giyip rahat ettiğimi sanarak sürdüğümü yeni anlıyorum. Yaz olduğu için şort tayt giyiyorum havalar soğuyuncada uzun bisiklet taytını alacağım. " elalem ne der " mantığıyla yaşanmaz bunu anlayın. Elalemde bu mantıkla yaşadığı için bu mantığa göre hareket edip yorum yapıyor ( ailesi " sen karımısın " gibi kaba bir tabir ile demese küpe takacak onlarca eleman tanıyorum dışarıda ( bunların hepsi ağır abi geçiniyo ) . Taytta tam olarak aynı mesele.

@İsa İhsan Akdoğan
Çok çok yanlış yolda ilerliyorsunuz, böyle giderseniz kaska ihtiyacınız olacak.

Kanunen zorunlu tutulsa bile yine de giymem, gider bisiklete kacak göcek binerim. :D Yolculara yakisiyor ama, böyle tam takim formali filan.

@halil ibrahim duran
ayrıca

insanların bir dini seçme veya seçmeme; yaptığı seçime göre dinin kurallarına uyma veya uymama özgürlüğü vardır.

müslüman olduğunu bildiğimiz birisinin günaha girmesini engellemek için uyarmak vazifemiz olsa da buna ek olarak kimseyi yargılama, açıklarını ortaya dökme, hatasını yayınlama vb hareketler müslümana yakışmaz ve yasaklanmıştır.

yargılamak allahın hakkıdır

İsteyen kask takmaz, isteyen tayt giymez. Kendi bilecegi istir.

Ama kask takmayip, tayt giymeyip, bunu da sanki cok matah birseymis gibi buraya gelip anlatan zihin neyin kafasinda anlamiyorum.

Kafatasimin zerre kiymeti yok, dusunce beynim patlasin umrumda degil, o yuzden kask takmiyorum diyebilirsin. Veya gosteriste dini yasiyorum diye gosterebilmek icin tayt giymiyorum diye bilirsin. Kendi kararin olur. Ama gelip burda bunlari genel gecer dogrularmis gibi sunmak tek kelimeyle ayip.

Bu konudan polemik de cikar, laflari ortaya atip polemik yaratmak istemiyorum demek de bir acayip.

İnsan ölçülerini hayatı boyunca öğrendikleri çerçevesinde geliştirip olgunlaştıran bir varlıktır. Bugüne kadar ne öğrenmiş isek öğrendiklerimizin doğruluğu çerçevesinde yaşamlarımızı devam ettiririz. Ben şahsen tayt giymeyeceğim. Hatta diz üstü şort vb. ürünlerde kullanmayacağım. Benim düsturum bellidir. Eğer benim inancım bu konuda bir yasak getirmiş ise bunu kabul ederim ve yapmam. Çünkü benim bilgim ve bugüne kadar öğrendiklerim beni yaratan Allah'ın (c.c.) bilgisi yanında amiyane tabirle solda sıfır kalır.

Ölçü meselesine gelince arkadaşlar ; bugün Suriye'de kendini Müslüman sanan herkes birbirini katlediyor. IŞID namında bir bela Sünni Müslümanların itibarını zedeliyor. Sizlerden ricam İran ve bugün Vehhabilik adına bir mezhep icat eden Suudi Arabistan'ı ölçü olarak almayınız. Hepimizin akli melekeleri istediğimiz zaman doğruyu araştırıp bulmak üzere bina edilmiştir. Okuyun istikameti düzgün insanları zamanla tanıyacaksınız. Mücadelenin olduğu yerde doğruyu ve yanlışı ayırt etmek daha kolaydır.

Tayt vb. giyen arkadaşlar kendi tercihlerini yapmaktadırlar. Hepsine saygılarımı sunarım. Lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılıp bu başlık altında tartışılmasın. Merak edip sorusu olan arkadaşlar özel mesaj seçeneğini kullansınlar.

Hepinize saygılarımla

Tayt giymeyin çok ayıp.

En güzeli çıplaklık. Dünya'ya çıplak geliyoruz, çıplak gömülüyoruz. Doğmak ile ölüm arasındaki sürede yaşanan bu "gereksiz" savaş neden?

Çıplak insanın zengin mi fakir mi olduğunu anlayamazsınız, çıplak insanlar eşittir. Bir de giyiniklerin haline bakın. Giyinikler marka, aksesuar yarıştırıp sosyal statülerini belli etmek için yarışıyorlar.

Bu konudan da görüldüğü üzere en iyisi Avrupa'da üniversite okuyup bir daha geri dönmemek.

@Harun Salcı

Tabiki imkanın varsa git, yazları simit yemeye gelirsin. :)

@Ali Uzel

Özgürlüğümün olmadığı yerde simidi düşünemem.

@Harun Salcı

Simidi özleyeceksin demek istedim. Gurbette simit hariç herşeyi bulmak mümkün anlamında anlamalısın. Türkiye'deki özgürlüklerle bunun hiçbir alakası yok.

Önceki mesajlardan birinde sorulmuş (geri gidip alıntı yapmaya üşendim şimdi :D)...
Tam boy, uzun tayt ile kısa tayt arasında bir tayt uzunluğu daha var. 3/4 tayt (ya da böyle bir şey) olarak geçiyor adı. Bilek ile diz arasında bir yere kadar uzanmakta bunların boyu, şekli şemali temsili olarak (link). Şu ya da bu sebeple kısa tayt giymeye çekinenler, bu modelleri araştırıp inceleyebilir.

Bir soru da ben sormak istiyorum, polemik yaratma maksadı olmaksızın.
Yine önceki mesajlarda dinen avret yerlerini belli edecek kıyafetlerin yasaklandığı belirtilmiş. İyi de bisiklet taytı zaten kalçadaki çatalı, loblar arasındaki çizgiyi ya da ön taraftakileri olduğu gibi yansıtmıyor ki dışarıya. Ne kendimde ne de arkadaşlarımda böylesi bir görüntüye şahit değilim. Taytın içerisindeki ped dolgusu bunları tamamen muhafaza ediyor. Bayanların gündelik kullanımda giydiği, halk arasında "geyikli tayt" olarak tabir edilen taytlar gibi değil yani. Bu durumda taytın (uzun olsa bile) dinen yasak olmasının sebebini birisi, lütfen tartışmadan yaratmadan (absürd yorumlara çok açık çünkü) açıklayabilir mi bana? :confused:

@Sefa.

Penisin olduğu gibi ortaya çıkıyor. Bundan büyük günah olabilir mi? :)

@Ali Uzel

Affedersiniz ama oraya bakanların suçu yok mu?

@Ali Uzel

Genital bölgesi olduğu gibi ortaya çıkan, "bisiklet taytı" giymiş birisinin resmini gösterebilir misiniz bana? Bunu samimiyetimle soruyorum, art niyet aramayın.
Söylediğim gibi, taytın içerisindeki pedler zaten orayı kapatmakta. Gözü oraya giden adamın göreceği şey, penis değil ped oluyor.

@Harun Salcı

İnsanın gözü takılır ama . :) Bakılsa ne olacak zaten.

Geri