merhaba arkadaşlar.. ismim erhan. yaşım 29 , boyum 176 cm kilom 75.. forumlarda okuduklarım dışında bisikletler hakkında bir fikir sahibi değilim. hem bisiklet seçimimde kararsısım hemde alacağım bisitletin markası konusunda hatta gidip mağazadan bir bisiklet mi almalıyım yoksa tüm donanımları bir araya getirerek birşey mi ortaya çıkarmalıyım bilmiyorum.. bu iş için ayırdığım bedel ise 3.000 tl civarında bir tutar. bisiklet seçimimde bana yardımcı olmanız adına; genelde şehirde spor amaçlı kullanıcam zaman zaman şehir dışına çıkarakta dağda kırda bayırda keyif yapmakta istiyorum. belki çok istisnai durumlarda da alternatif ulaşım aracı olarak kullanabilirim. ama asıl amacım şehir içinde spor yapmak ve zaman zaman da şehir dışına çıkarak dediğim gibi dağ da kır da bayırda kullanmak. daha sonra hangi ebatta bir kadroya sahip olmalıyım? ayrıca ayırdığım 3.000 tl lik tutar kadro seçimi, maşa seçimi, fren seçimi, konusunda yani toplama bir bisitlet oluştırmak için yeterli bir bütçemi yoksa trek, cannondale ,scott tarzı markadalardan birine ait bir bisitlet mi almalıyım? bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar...