Scudo Sports

Burun Tıkanıklığı (Alerji) Yaşayan Var Mı?

Bu yıl bende de benzer durum var. Normalde her sene alerji bi hafta iki hafta nezle gibi vurup geçerdi. Ne sinüslerim boşalıyor ne burnum açılıyor, delireceğim. Her sürüşte durup afedersiniz burun temizlemekten yoruluyorum.
Bir türlü havalar düzelmedi ondan mıdır anlamadım.

Diğer taraftan alerji ilaçları genelde uyarıcı içerdiği için ben kalbime dikkat ederek kesinlikle ilaçla sürüşe çıkmıyorum

Scudo
Bu işlem sırasında bir acı vs hissediyor musunuz ? Ertelediğim bir durum artık çözmem gerekiyor. Biraz korkuyorum.
Burun ameliyatı sırasında yakıldı benim, genel anestezi olduğu için hissetmedim. Diğer türlü lokal anestezi ile yakılıyor ama acı hissedeceğinizi sanmıyorum. Daha fazla ertelemeyin bence, en azından bir sene rahat rahat nefes alacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Geçen sene konkalarım yakıldı, bir yıl geçmeden yine şişiyor. Hava kirliliği, sigara gibi birçok değişken var işin içinde. Bir arkadaşım yıllar önce aldırıp kurtulmuştu ama şu an alınmıyor sanırım, gerekçe de burna faydalı olmasıymış.
Bende yıllar önce cerrahi operasyon ile aldırmıştım, fakat aynı zamanda deviasyonda düzeltildi.
Onun üzerinden birkaç sene sonrada sadece lokal ile konkaları tekrar yaktırmıştım.
Evet tekrarlayabilen bir durum fakat bende hiçbir zaman ilk zamanki gibi şişmedi.
Alerjik astımım olduğundan Levmont isimli hapı da kullanıyorum. O hap konkaların şişmesine engel oluyor.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Ameliyat maskesiyle ve tabi maskeden dolayı çok ağır yapılmayan sürüşlerle bir kaç hafta idare edip sonrasında da doktorunuzun yazacağı hafif bir alerji ilacıyla idare edilebilir.

Ben dün alerji ilacı alıp sürüşe çıkmama ve dönünce tuzlu su ile sinüs banyosu yapmama rağmen sabaha kadar ancak rahatlayabildim.Hala boğazımda, genze olan akıntıdan dolayı, hafif bir tahriş var. Sürüş sırasında sürekli durup burnumu silmem gerekti, sürüş boyunca bir paketten fazla selpak mendil harcadım. Dün maskesiz çıkmıştım, bugün kesinlikle maskeyle çıkacağım ve alerji ilacımı hemen kahvaltıdan sonra aldım.

Ahhh polenler, nane yağını sıcak suya koyup koklamanızı tavsiye ederim, ferahlatıyor

Bende yıllar önce cerrahi operasyon ile aldırmıştım, fakat aynı zamanda deviasyonda düzeltildi.
Onun üzerinden birkaç sene sonrada sadece lokal ile konkaları tekrar yaktırmıştım.
Evet tekrarlayabilen bir durum fakat bende hiçbir zaman ilk zamanki gibi şişmedi.
Alerjik astımım olduğundan Levmont isimli hapı da kullanıyorum. O hap konkaların şişmesine engel oluyor.
Alerjik astım olduğunuzu söylemişsiniz. Mütemadiyen geniz akıntınız oluyor mu?

3 Defa burun ameliyatı olmuş biri olarak hala nefes alamıyorum teşekkürler.

Alerjik astım olduğunuzu söylemişsiniz. Mütemadiyen geniz akıntınız oluyor mu?
Kışın soğukta yapılan sürüşlerde oluyor. Diğer mevsimlerde akıntı şikayetim olmuyor. Kullandığım alerji ilacının da etkisi vardır.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Merhabalar,

Aramızda alerjisi olan var mı? Bu testi yaptıran ve sonucunda etkisini gören? Bugün iki burnumdan da nefes alamadım ve 25 km. bıraktım antrenmanı. Ciddi anlamda beni zorlamaya başladı artık. Alerji ilacı kullanıyorum (doktorun verdiği, test yapmadan vermişti) 3-4 saat sonra etkisini gösteriyor ama çok fena uykumu getiriyor.

Etkisini göstermesine rağmen tamamen açılmıyor burun deliklerim. Bu tarz sorunlarla karşılaşıp tamamen çözüme ulaşan var mı?

Dostum umarim ictigin ilac atarax degildir. Bana bir doktor bahar alerjisi icin atarax yazmisti, evet ise yariyordu ama butun gun uyutuyordu. Baska bir doktora bunu kullaniyorum dedigimde baya sasirmisti. Bildigin antidepresan ozelligi varmis

Merhabalar,

geçtiğimiz haftalarda sol burnumdan kemik, sağ burnumdan et aldırdım. Tamponları bir hafta önce çıkarttırdım ve dikişler iki gün sonra alınacak.

Kemik alınan burnumdan (soldan) rahat nefes alıyorum fakat et alınan burnumda hâlen şişlik varmış gibi hissediyorum. Zamanla bu durum geçer mi? Doktoruma sordum geçer dedi fakat internette yorumları okuduğum zaman çoğu kişi hiç geçmediğini dile getirmiş. Geçmediğini dile getirenlerin tamponları gözaltına kadar itilenlerdenmiş (tam ismini bilmiyorum).

Yakın zaman içerisinde ameliyat olan tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

Merhabalar,

geçtiğimiz haftalarda sol burnumdan kemik, sağ burnumdan et aldırdım. Tamponları bir hafta önce çıkarttırdım ve dikişler iki gün sonra alınacak.

Kemik alınan burnumdan (soldan) rahat nefes alıyorum fakat et alınan burnumda hâlen şişlik varmış gibi hissediyorum. Zamanla bu durum geçer mi? Doktoruma sordum geçer dedi fakat internette yorumları okuduğum zaman çoğu kişi hiç geçmediğini dile getirmiş. Geçmediğini dile getirenlerin tamponları gözaltına kadar itilenlerdenmiş (tam ismini bilmiyorum).

Yakın zaman içerisinde ameliyat olan tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.
Geçmiş olsun uzun zaman önce kemik aldırmıştım ama pek memnun kalmadım umarım siz kalırsınız,herkeste farklı sonuçları olduğunu duymuştum mesela kardeşimde oldu ve o memnun kaldı,ben nefes alma sorunumu halledemedim,halen hissizlik var ameliyatlı yerde ve burnumda hafif eğrilik oldu,estetik olmamı tavsiye etti doktor ama ben gerek duymadım,şişlik oldu ve geçti kısa zamanda.

Can kendine küfür ettirip dava mı açacaksın? Delikanlı gibi söyle önce küfür edip sonra paranı vereyim.

2023-2024 dönemi (link) birkaç gün önce yürürlüğe girdi. Bir önceki yıla göre ortalama %90 oranında artış var. Hesabı yaparken bunu da göz önünde bulundurmak faydalı olur.

Geçmiş olsun uzun zaman önce kemik aldırmıştım ama pek memnun kalmadım umarım siz kalırsınız,herkeste farklı sonuçları olduğunu duymuştum mesela kardeşimde oldu ve o memnun kaldı,ben nefes alma sorunumu halledemedim,halen hissizlik var ameliyatlı yerde ve burnumda hafif eğrilik oldu,estetik olmamı tavsiye etti doktor ama ben gerek duymadım,şişlik oldu ve geçti kısa zamanda.

Çok geçmiş olsun size de hocam, bana zamanla geçer ve şişlik indiğinde rahat edersin dedi. Bir de içerisinde çok fazla sümük gibi parçacıklar var. Onları temizleteyim mi dikiş alındıktan sonra?
2023-2024 dönemi (link) birkaç gün önce yürürlüğe girdi. Bir önceki yıla göre ortalama %90 oranında artış var. Hesabı yaparken bunu da göz önünde bulundurmak faydalı olur.

Can bu konuda çok başarılı. Bence bir işte çalışıyorsa bırakıp web üzerinden insanları tahrik etsin, geçimini tazminatlarla yapar :)

Onları temizleteyim mi dikiş alındıktan sonra?
Doktora sormakta fayda var,onlar muhtemelen sümük değildir,yara geçerken kabuk bağlıyor olabilir.

Geri