Scudo Sports

Burun Tıkanıklığı (Alerji) Yaşayan Var Mı?

bende de burun tıkanıklığı vardı 3 sene öncesinde. doktora gittiğimde et olduğunu alınması gerektiğini söylemişti. o ara bende düzenli yüzmeye başladım yaklaşık 3 ay. burnum inanılmaz açılmıştı sonrasında. birde soğuk havada bisiklet sürdükçe burnum acayip açılıyordu. hala da öyle. soğuk havalarda ne zaman sürsem burnum resmen şelale oluyor ilk 1 saat sonrasında ama asla hastalanmıyorum. trakya soğuğunda bile kışın düzenli bisiklet sürerim yağmur yada fırtına olmadıkça. bir kere bile hasta olduğumu hatırlamıyorum.

Scudo
Ben de nefes ile ilgili sorun yaşıyordum. Gittim doktora oradan Göğüs doktoruna sevk etti. Zatüreye bağlı intihaplanma bronşaktazi ve koah. Şu an KOAH ile uğraşıyorum. Nefes almayı çok istiyorum. Ağızdan nefes almaya alışmak büyük bir pişmanlıkmış. Bebekliğin getirdiği bir alışkanlık sanırım.

Çok geçmiş olsun.

Nefes alamamak çok kötü. Benim iki burnumda da tıkanma vardı, ikisinden toplam %20 civarında nefes alabiliyormuşum. Bir hafta boyunca ağzımdan nefes aldım ameliyat olurken, sadece ağızdan nefes almak kadar zor bir durum yokmuş.

Şimdi çok şükür biraz daha rahat sayılırım. Tam anlamıyla iyileşip rahat nefes almaya devam ettiğim zaman, nefes egzersizlerine çalışacağım.

Ben de nefes ile ilgili sorun yaşıyordum. Gittim doktora oradan Göğüs doktoruna sevk etti. Zatüreye bağlı intihaplanma bronşaktazi ve koah. Şu an KOAH ile uğraşıyorum. Nefes almayı çok istiyorum. Ağızdan nefes almaya alışmak büyük bir pişmanlıkmış. Bebekliğin getirdiği bir alışkanlık sanırım.
Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun.

Nefes alamamak çok kötü. Benim iki burnumda da tıkanma vardı, ikisinden toplam %20 civarında nefes alabiliyormuşum. Bir hafta boyunca ağzımdan nefes aldım ameliyat olurken, sadece ağızdan nefes almak kadar zor bir durum yokmuş.

Şimdi çok şükür biraz daha rahat sayılırım. Tam anlamıyla iyileşip rahat nefes almaya devam ettiğim zaman, nefes egzersizlerine çalışacağım.
Size de geçmiş olsun.

Benim de burun komple tıkalı. Doktor ameliyat olmamı söylemişti. Kol kırığı ameliyatlarından bıktığım için hiç gitmedim. Çevremde bu ameliyatı olup ilk defa nefes alıyorum diyen de oldu, iki hafta sonra aynı hale geldi diyen de. O yüzden emin olamıyorum. Geçen etkinlikle bayır çıkarken yanımdan geçen bir arkadaş burnundan nefes al ağzından alma diye bir söylemde bulundu. Ulan alamıyorum ki 😅 Alabilsem alacağım.

Bence ihmal etme, açıkçası biraz bakım ile alakalı bir durum.

Ben ameliyat olmadan önce sigara çok içiyordum. Ameliyatı olmadan bir gün önce bıraktım ve yaklaşık 20 gündür kullanmıyorum. Bakımlarını, temizliğini düzenli olarak yapıyorum. Hiçbir şekilde verim alamadım diyenler vardı çevremde fakat tamponlar çıkar çıkmaz yaktılar bir sigara, hiç bakmadılar kendilerine.

Bu uyarıyı bana doktorumda yapmıştı. Bu durumlara dikkat etmelisin diye.

Alerjik astım var. Geniz akıntım kendimi bildim bileli benimle birlikte, akıntıyı (balgamı) ya sürekli yutacaksin ya da firsat buldukça tüküreceksin.

Hem alerji hem de burnumda kırık olduğu için sağ burnum tıkalı, hep sol burnumdan nefes alıyorum ancak o da yeterli gelmiyor çünkü sol burnum da tam açık değil.

Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı.

Geçen sene radyo frekans oldum, burun etlerimi yaktılar biraz rahatlamışti beni ancak burun etlerim tekrar büyüdü ki şimdi yine zor nefes alıyorum.

Ameliyat için gidiyorum her doktora gerek görmüyorlar devlet hastanelerinde.

Şimdi bir de sağ burnum hep tıkalı olduğu için kulağımdan tıkırti gelmeye başladı, östaki borusu basınca maruz kaldığı için oluyormuş ve ilerde östaki borusunun kapanma durumu da varmış.

Valla sağlık çok önemli. Allah kimin sağlık sorunu varsa, ona acil şifalar versin.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
açıkçası bu konu beni de çok rahatsız ediyordu. Anında geniz akıntısı oluyordu. Doktor ısrarla ameliyat dedi, ancak çevremde olanların bir çoğu ameliyatın kalıcı bi çözüm olmadığını söylediği için bekletiyordum. Sonunda 90 kilolardan 80nin altına düştüğümde tüm sorun ortadan kalktı. Kök nedeninden emin olmadan hareket etmeyin derim.

Geri