Scudo Sports

Burun Tıkanıklığı (Alerji) Yaşayan Var Mı?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Merhabalar,

Burnum sürekli tıkanıyor. Bir dönem sağ burnum tıkalıydı, sol açıktı. Şimdi sol tıkalı, sağ açık. Yatakta sağa yattığımda sol burnum açılıyor… ama bu seferde sağ kapanıyor. Gram nefes alamıyorum.

Gün içerisinde sabit tek burnum tıkalı. Yarın KBB gideceğim, bu durumla karşılaşan oldu mu daha önce? Veya hâlen devam ediyor mu?

Scudo
Derin konu.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Burnumuz normal şartlarda biz farkında olmadan "dönüşümlü çalışır" yani bir burnumuz diğerinden her zaman daha açıkken diğeri biraz daha kapalıdır, bu döngü olarak devam eder ama bu bariz bir şekilde rahatsızlık verecek derecede hissedilmez.

Rahatsızlık verecek şekilde bir tıkanma varsa; bu alerjik durumlardan, akut sinüzitten, hava şartlarından, soğuk algınlığından gibi sebeplerden olabilir.

Anormal bir durum söz konusu ise elbette ki doktora gitmekte fayda var.

Burnumda kırık ve septum deviasyonu(eğrilik) var. O yüzdendir ki burun benim ilgi alanım.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Burnumuz normal şartlarda biz farkında olmadan "dönüşümlü çalışır" yani bir burnumuz diğerinden her zaman daha açıkken diğeri biraz daha kapalıdır, bu döngü olarak devam eder ama bu bariz bir şekilde rahatsızlık verecek derecede hissedilmez.

Rahatsızlık verecek şekilde bir tıkanma varsa; bu alerjik durumlardan, akut sinüzitten, hava şartlarından, soğuk algınlığından gibi sebeplerden olabilir.

Anormal bir durum söz konusu ise elbette ki doktora gitmekte fayda var.

Burnumda kırık ve septum deviasyonu(eğrilik) var. O yüzdendir ki burun benim ilgi alanım.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim hocam size de çok geçmiş olsun. Bugün gideceğim bakalım inşallah iyi sonuç alırım.

Doğal bir çözüm olarak limon yağını çok az miktarda burun kanatlarınıza sürünüz, tıkanıklık geçecektir...

Önceden hep serum fizyolojik alırdım geçici çözüm sağlardı. Hem bütçe olarak hemde sağladığı geçici çözüm beni yıldırmıştı. Doktorum tuzlu su yap ve burnuna çek demişti ve o günden bugüne burun tıkanıklığı kolay kolay yaşamıyorum.

Bu aralar burun yıkama videoları çok karşıma çıkıyor. Bu işler videoda ki gibi kolay mı? Yapmaya çekiniyorum. Doğru yapılırsa çok sağlıklı deniyor.

Bu aralar burun yıkama videoları çok karşıma çıkıyor. Bu işler videoda ki gibi kolay mı? Yapmaya çekiniyorum. Doğru yapılırsa çok sağlıklı deniyor.
Evet kolay, kendime hiç yapmadım ama kızım ufak yaşlarda iken burun tıkanıklığı yaşıyor diye doktorunun tavsiyesi üzerine yapıyorduk. Yaptığımız zamanlar kızım herhangi bir rahatsızlık duymuyordu işlem sırasında.

Evet kolay, kendime hiç yapmadım ama kızım ufak yaşlarda iken burun tıkanıklığı yaşıyor diye doktorunun tavsiyesi üzerine yapıyorduk. Yaptığımız zamanlar kızım herhangi bir rahatsızlık duymuyordu işlem sırasında.
Kızıma bende yapıyorum ama kendime güvenemiyorum 😂

bende de 2 sene önce yoğun bir şekilde ortaya çıkmıştı. doktora da gitmiştim hatta uyuyamadığım için. et var orada, alınması lazım demişti. ameliyat olmayı ciddi düşünürken şikayetim biraz azalmaya başladı. o arada sürekli denizde yüzmeye gitmeye başladım. sanırım aralıksız 6 ay her gün yada her güne yakın denizde yüzmüşümdür. bir süre sonra burun tıkanıklığımdan eser kalmadı. ameliyatsız bu şekilde atlattım ben sanırım nefes alamama sorununu. şu anda o kadar yüzmeye fırsat bulamıyorum ama sağolsun bisikletle her sürüş yaptığımda burnum şelale gibi akıyor 20 dakika sonra :)

Burun yıkama evet kolay bir işlem. Küçüklüğünde oğluma yapmıştım birkaç defa, sonra kendimde de denedim.
Ancak tıkalıysa tıkalı kalıyor genelde (hemen yine tıkanıyor), kaynak nedene yoğunlaşıp tedavi etmek gerek. KBB uzamanı en doğru adres.
@Anonim doktora göründünüz mü, ne dedi?

Burun yıkama evet kolay bir işlem. Küçüklüğünde oğluma yapmıştım birkaç defa, sonra kendimde de denedim.
Ancak tıkalıysa tıkalı kalıyor genelde (hemen yine tıkanıyor), kaynak nedene yoğunlaşıp tedavi etmek gerek. KBB uzamanı en doğru adres.
@Anonim doktora göründünüz mü, ne dedi?

Göründüm hocam. Kemik eğriliği var dedi, kamerayı soktu baktı. Boğazımda bir şey yokmuş. Doktor sağ olsun çok dürüst davrandı. Türkiye’de çoğunluğun burnu eğri dedi, ameliyat etsemde aynı şekle gelir düşüncesindeyim dedi. Seninkisi alerji dedi. Yaşadığım her şeyi bahsettim kendisine ilaç tedavisine başlayacam hocam, bakalım inşallah iyi olur.

Tahminime göre benim ve oğlumun da burun yolları biraz dar ama bu konuda hiç muayene olmadım.

Kalıtsal olabilir, kuzenlerimden biri burun ameliyatı oldu.

Türkiye’de yer alan insanların burun eğriliği %80’miş. Alerji ilacını içtim, yemin ediyorum nefes aldığımı hissediyorum. İlaçları kullanmaya başladım ve cidden aşırı mutluyum. Daha önce nefes almıyormuşum, boş yere sürünmüşüm bu kadar zaman.

Merhabalar,

Aramızda alerjisi olan var mı? Bu testi yaptıran ve sonucunda etkisini gören? Bugün iki burnumdan da nefes alamadım ve 25 km. bıraktım antrenmanı. Ciddi anlamda beni zorlamaya başladı artık. Alerji ilacı kullanıyorum (doktorun verdiği, test yapmadan vermişti) 3-4 saat sonra etkisini gösteriyor ama çok fena uykumu getiriyor.

Etkisini göstermesine rağmen tamamen açılmıyor burun deliklerim. Bu tarz sorunlarla karşılaşıp tamamen çözüme ulaşan var mı?

Merhabalar,

Aramızda alerjisi olan var mı? Bu testi yaptıran ve sonucunda etkisini gören? Bugün iki burnumdan da nefes alamadım ve 25 km. bıraktım antrenmanı. Ciddi anlamda beni zorlamaya başladı artık. Alerji ilacı kullanıyorum (doktorun verdiği, test yapmadan vermişti) 3-4 saat sonra etkisini gösteriyor ama çok fena uykumu getiriyor.

Etkisini göstermesine rağmen tamamen açılmıyor burun deliklerim. Bu tarz sorunlarla karşılaşıp tamamen çözüme ulaşan var mı?
Aman, alerji ilacını içip de bisiklet sürmeye çıkmayın. Baş dönmesi, uygu, denge kaybı gibi yan etkiler kazaya sebebiyet verebilir.

Nefes alamamaktan yıllardır ben de şikayetçiyim, denemediğim ilaç da kalmadı.

Geçen yıl radyo frekans yaptırdım kolay nefes alabilmek için ama onda da beklediğim sonucu alamadım.

Alerjinin kalıcı tedavisi maalesef yok, dünyanın başka bir yerinde varsa da ben bulamadım.

Merhabalar,

Alerjiye bağlı burun etleriniz şişiyor olabilir ve bu yüzden nefes alışınız güçleşir.
Doktorunuz ile görüşüp gerekiyorsa konka ameliyatı olabilirsiniz. Bu sizi rahatlatacaktır.

Alerjiye bağlı burun etleriniz şişiyor olabilir ve bu yüzden nefes alışınız güçleşir.
Doktorunuz ile görüşüp gerekiyorsa konka ameliyatı olabilirsiniz. Bu sizi rahatlatacaktır.
Geçen sene konkalarım yakıldı, bir yıl geçmeden yine şişiyor. Hava kirliliği, sigara gibi birçok değişken var işin içinde. Bir arkadaşım yıllar önce aldırıp kurtulmuştu ama şu an alınmıyor sanırım, gerekçe de burna faydalı olmasıymış.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Doğduğumdan beri öyleyim bir çözüm bulamadım.

Geçen sene konkalarım yakıldı, bir yıl geçmeden yine şişiyor. Hava kirliliği, sigara gibi birçok değişken var işin içinde. Bir arkadaşım yıllar önce aldırıp kurtulmuştu ama şu an alınmıyor sanırım, gerekçe de burna faydalı olmasıymış.

Bu işlem sırasında bir acı vs hissediyor musunuz ? Ertelediğim bir durum artık çözmem gerekiyor. Biraz korkuyorum.

Geri