Scudo Sports

Bursa

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında Nilüfer'den Mudanya Mütareke Evine bayrak sürüşü
989fcb34504be88d84ad9ba7d59ffbe7.jpg
eb2a5d6481e90480b04e02b3d4eedcbe.jpg
d648ae4628e4dc43562de660e0eb5023.jpg
57977bc7a204837f9f63e11b38223f7d.jpg

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Merhaba. Adım Murat. 34 yaşında, evli ve 2 çocuk babasıyım. Sevgili annemin evhamları sebebiyle çocukluğumda hiç sahip olamadığım için içimde ukde kalan bisikleti geçen ay aldım artık:)
En büyük etken; hem sigarayı bırakmam sonrasında aldığım kiloları vermek, hem de spora başlamaktı. Aile ve sosyal politikalar bakanlığında sosyolog olarak görev yapıyorum. Yalnızca işe geliş ve gidişlerimde kullanıyorum, şimdilik... :)

@rastnord hayırlı olsun ve hoş geldiniz. Nasıl bir bisiklet kullanıyorsunuz? Marka ,model ve hatta resimlerini bizimle paylaşır mısınız?

@slckats hoşbulduk hocam. 2 ay önce araştırmaya başlamıştım. Mosso Legarda 1824 V fren hoşuma gitmişti. Aradım bayiyi gelmediğini, 1 hafta sonra geleceğini söyledi. Bir hafta sonra aradım yine gelmemiş. Tezcanlığım işte, girdim Decathlon’a Riverside500 ve diğer gerekli ekipmanları aldım. Ev ile iş yerim arasında gidiş 8 geliş 6,5 km. Her gün gidip geliyorum, bilmiyorum tabi iyi mi yapıyorum:)

@rastnord Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

• Beğen
Tepkiler: rastnord
@rastnord Bisiklet mutluluktur, bisiklet nereye istersek oraya ulaşabilme özgürlüğüdür, çevrecidir, sağlıklı bir yaşam biçimidir, bisiklet eşitliktir, asla pişmanlık değildir bu kararınızdan dolayı tebrik ederim hayırlı olsun.

@rastnord ne kadar çok binerseniz o kadar daha çok kendinizi geliştirerek keyif alacaksınız.

Arkadaşlar merhaba, Bursalı arkadaşlara bir sorum olacaktı. Ucevlerde oturup Tofasta çalışıyorum sizce nasıl bir guzergah izlemem lazım. Bisiklet mosso legarda 1821 MDM

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@vanhelcing (link)
bu güzergahta birçok rota var en kısası 15 km 45 dakika ile 60 dakika arasında bu yolu çok rahat gidebilirsin linkte 2 rota var istediğin güzergahı seç.
1.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@rastnord hosgeldin hocam. Bisiklet ikiye ayrilir : 1. iyi bisiklet . 2.Daha iyi bisiklet. :D telas yapmayin yani . Yeterki istikrarli binin. Nerde oturuyordunux bu arada?

Merhaba arkadaşlar. Benimde Bursalı arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım olacak.
Bayramdan sonra 2 günlük Bursa turu planlıyorum. Fakat Bursa hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim. Mudanya’dan başlayıp yine Mudanya bitecek şekilde 2 gün için toplamda 200 km’ye kadar nasıl bir rota izleyebilirim. Konaklama tercihi çadır olacak. Bu da göz önünde bulundurulabilir. Güzergah üzerinde kamp alanları yada çadır kurmaya elverişli yerler olursa daha iyi olur.

@Tatanga ne tür bisikletin var? Ona göre sana güzel bir rota çıkarabiliriz. Bir de doğa ve yol profili neler tercih edersin? Şehir içi mi, dağ bayır orman mı istersin? Sadece düz yol gidebilirim mi dersin, rampayı çok severimcilerden misin? Bursa'da her şey var çok şükür.

@Özcan. Şehir bisikleti kullanıyorum. Bir müddet ara vermiştim, kondisyon olarak çok iyi durumda değilim. Bu yüzden çok fazla rampa olmaması iyi olur. Bu şartlar altında gidebileceğim, gidip görülesi gereken yerler tercihimdir.

upload_2018-5-30_15-14-39.png

Buyrun bir öneri. Mudanya'dan batı yönüne hareketle rüya gibi bir tur. Kumyaka - Trilye - Esence - Mesudiye üzerinden önce sahil turu. Karacabey Longozunun doğu kıyısından köprüye kadar ulaşıp longozun esas gezilmesi gereken batı bölümüne geçiş. İsterseniz 40 ile 70 km işaretleri arasında köylü balıkçılardan rica edip direkt geçebilirsiniz. 25 km kazandırır. Longozdan dönüşte Karacabey üzerinden Mustafakemalpaşa ilçesine geçiş. Yaklaşık 350 metre tırmanışı göze alabilirseniz Suuçtu Şelalesine gidiş. Çok zor bir tırmanış değil ve gittiğinize değer ama siz bilirsiniz. Gitmezseniz 30km kazandırır. Sonra Mustafakemalpaşa'dan Eski Bursa Yolu üzerinden Uluabat Gölü'nün güney cephesi manzaralı şahane bir geçiş. Akçalar Köyünden devam ederek İzmir Yolu'nu köprüyle aşıp köy yollarından Mudanya'ya dönüş. Başköy - Balabancık - Hasköy - Yörükali üzerinden. Yörükali'den itibaren tarihi tren yolu toprak rotasını kullanarak manzaralı bir Mudanya inişi.

Çok güzel oldu. Keşke zamanım olsa da ben de sürsem :)

@Tatanga @Özcan. sana 235 km rota çıkarmış bu da günlük 117 km demek. 20 kmh ile gidersen ortalama 5 saatlik bir rota demek 05:40 ta güneş doğar 20:30'da batar. Gezecek çok yerin var Trilye ve Longoz mutlaka görülmeli.

@Özcan. dolu dolu, çok güzel bir rota olmuş eline sağlık. Longoz Ormanı ve Suuçtu Şelalesi şimdi çok güzeldir. Rotayı biran için düşünmek bile iyi geldi :) Bayramdan sonra fırsat olursa Longoz yapacağım. Trilye ve Suuçtu turlarına ait fotoğraflarımı en kısa sürede yüklerim fikir vermesi açısından faydalı olur.

Geri