Scudo Sports

Bursa

Scudo
Bu gün bisiklet aldım, yanında "heybe" gibi çantalardan. Akşam akşam bi test sürüşüne çıkayım dedim, heybenin cırtını iyi sabitlememişim sanırım, yolda bi yerde düşmüş, içinde de şirket telefonu vardı. Aynı güzergahı tekrar gittim, yok tabii, telefonu aradım, kapalı.. Akşam akşam burnumdan geldi heyecanım :(

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geçmiş olsun.Umarım duyarlı bir insan bulup size iletir..

• Beğen
5.Uluda%C4%9F-Logo.png

5 GÜN KALDI

(link)

Bende denemiştim keşiş parkurunu ramazan bayramında (STRAVA linki aşağıda) ama işim nedeniyle katılamayacağım. Ayrıca katılım için sporcu lisansı isteniyor sanırım. Onu almaya bile vaktim olmadı.

(link)

Kayıt için Lisans Şartnamesi gerekiyor mu?

Öncelikle Uludağ Performans Tırmanışı Bursa’nın Bisiklet Kültürüne katkısı organizasyonudur ve T.C. Bisiklet Federasyonu’na bağlı resmi bir yarış değildir. Katılımcıların sadece kendi tempolarında ve kendi arkadaşlarıyla tatlı rekabet çerçevesinde geçen Performans Tırmanışıdır.

Fakat Lisans gerekmektedir. 2016 Yılında alınan bir karar ile Tüm Bisiklet Organizasyonlarında Lisans Şartnamesi getirilmiştir. Bu nedenle lisanssız katılımcı kabul edilmeyecektir. Lisans çıkarmak için bağlı bulunduğunuz şehrin Gençlik Spor İl Müdürlüğüne müracaat ediniz. Diye yazıyor

@sadi imren Sırf bu lisans olayı yüzünden bu güzelim organizasyona katılamıyorum.Ben Uludağ'a sürekli çıkan biriyim ama maksat yeni insanlarla tanışıp yeni arkadaşlıklar edinmek.Bu kadar katı olmalarını cidden saçma buldum.

@cazci
@cazci

Sağolun, bugün bulundu.

BTK'yı aradım, IMEI'sini bıraktım, polis karakoluna gittim, ama kayıp olduğu için işleme almayacaklarını söylediler. Bu sabah iş için yurtdışına gittim, Jandarma aradı, nasıl buldularsa numarama ulaşmışlar, telefon ellerindeymiş, çantayı sordum ama çok da üstelemedim, Perşembe gecesi döneceğim, artık Cuma günü teslim alırım. Çantaya da çok heveslenmiştim, umarım o da duruyordur.

Dün öğleyin İzmir Yolu Bursa'dan İzmir gidiş yönünde araçla ilerliyordum. Gölyazı yol ayrımına tırmanan rampada bir bisikletli gördüm. Beyin haşlayıcı öğle sıcağında pedal basıyordu. Tabi bunda tuhaf bir şey yok, ben de sık sık yapıyorum. O civarda her daim bisikletli görmek mümkün. Ancak bu arkadaş bir nilespit sürüyordu :)

Nilüfer Belediyesi'nin 20 kiloluk kiralık bisikletiyle böyle bir tura çıktığı için kendisini hayretle takdir ettim. :eek: Ayrıca Gölyazı'ya en yakın Nilespit istasyonu Görükle'de. Gidiş geliş 40 km. eder. Ki o tarafa gideceği de kesin değil, belki daha da uzak bir yere gidecekti. :krktm:

Tarifeleri inceledim, 6 saatten fazlası için açıklama yok. Acaba alan kişi ertesi gün teslim etse nasıl bir prosedür işetiliyor?

@Ceyhun Özkan haklısınız ancak yapacak birşey yok maalesef ben de Uludağ'a çıkıyorum yolda lisans soran olmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
Merhaba arkadaşlar, geçen haftasonu bir benzerini yaptığım küçük şehir turunun bir benzerini bu haftasonu pazar günü yapmayı planlıyorum.
Bursa merkez hareketli
Bademli Hançerli Söğütpınar Mesudiye Hayırlar köy yollarından gitmek üzere Karacabey boğazda bir sahil turu atıp geri gelmek amacım. Yaklaşık 170km toplam mesafe. Ortalama hız 18 km gibi tahmin etmekteyim. Bir önceki tur referans alınarak.
Bu turda bana eşlik edecek arkadaş/arkadaşlar aramaktayım. İlgilenenlerin mesajını bekliyorum.
Ortalama hız mtb olduğundan dolayı düşük olacağını tahmin ediyorum. Sabah erken saatte hareket ve akşam üzeri geri dönüş planlamaktayım.

Arada bazı arkadaşlar bu rotada pedallıyorlar ama bence o yolda bisiklet sürmeyin. Hem haftasonu çok kalabalık hem yol çok dar. Defalarca sürmüş olabilirsiniz ama o yol cidden bisiklet sürmek için hiç uygun değil. Hele hele trafik terörünün böyle olduğu bir ülkede.

Bence cumartesi sabah erken bu rota daha tenha olur şehir dışında olmasam ve cumartesi günü olsa bu tura gelirdim.

• Beğen
Bu turu daha önceden yapan arkadaşlar ile trafik konusunu konuştum. Ekim ayında gittikleri için trafik durumunu gözlemlemek biraz zor. Çok yoğun trafik olacağı konusu tam olarak bilgi sahibi olamadım. Sabahın erken saatlerinde çok yoğun olmaz diye düşünüyorum. Ama umulanın üzerinde trafik olması yada risk teşkil etmesi halinde turu sonlandırıp geri dönüş yada rotayı daha tenha bir yola çevirmek elimizde tabiki. Çok kötümser olup sadece olumsuzluklardan etkilenip bisikletten uzaklaşmak istemem doğrusu. Tecrübe paylaşımı için teşekkürler furkan arkadaşıma.

• Beğen
Tepkiler: bono
Pazar günü Mesudiye taraflarındaydım. Yollar genelde çok dar ve iki araç yan yana zar zor geçiyor. Deniz sezonu olduğundan pazarları gün boyunca çok hareketli.
Bu rotada ısrarlıysanız bence cumartesi gitmeyi düşünün. Veya Hançerli-Söğütpınar-Mesudiye-Hayırlar yerine Çayönü-Evciler-Çamlıca-Hayırlar yolunu tercih edin.
Benim de sürmeyi planladığım bir rotadır. Katılmak isterdim ama bu haftasonu için başka faaliyetim var. İyi eğlenceler.

@Özcan.

Prosedürü bilemedim, ama bir nokta ilave etmek isterim. Yanlış hatırlamıyorsam, Nilespit bisikletlerinde aynakolu tek dişli var, yani sadece arkada vites var. Bu da yokuşları çekilmez hale getirebilir.

@cem_filiz

Bu arada, eşim Jandarma Karakolu'na giderek teslim almış. Çanta, içinde kilitler, uyarı ışıkları, telefon eksiksiz olarak teslim almış.

Dün İlk kez Bursa , Mudanya arası tur yaptık iki kişiydik yolda 2 arkadaşa daha rastladık sonra onlar arkada kayboldu gittiler burdan görürlerse selamlar yolda bekledik baya bi gelmeyince bizde devam ettik ,
mudanya yokuşu cok feciymiş onu fark ettim :)

@aalemdar Karacabey'li biri olarak aktarıyorum sana. Biz o yolu kullanmak yerine sürekli dağ köylerini kullanıyoruz. Bu arada yola mıcır dökülmüş haberin olsun. İyi eğlenceler ;)

@mfurkan dağ köylerindeki rotayı atabilirmisin köylerin isimleri olsa da yeter sırasıyla ben de Bursa'dan Karacabey'e gelmek isterim.

Geri