Merhabalar, Bursa'lı üyelere selamlar
Foruma yeni üye oldum - Öncelikle kendimi tanıtayım; ismim Cem, Bursa Ataevler Mh Barış Mh tam sınırında (bilenler için Basın Sitesinde) oturuyorum. 38 yaşındayım, arkadaşlara başarılar dilerim
Çocukluğum ve gençliğim İznik Gölü kıyılarında o zamanların bulunabilen bisikleti olan Bianchi' MTB'lerle geçti. Özellikle Rahmi Baba Restoran'dan başlayıp doğuya doğru arada sığ dere geçişli kilometrelerde toprak yollar trafik telaşesinden de uzak olduğu için çok rahattı.. Neyse, sonra askerlik, evlilik, çocuk girdabına girdikten sonra yıllardır elimi sürmemiştim - ta ki; Nilüfer Belediyesi'nin koyduğu Akıllı Bisiklet'lerden kullanana kadar. Bir gün yaya olarak geldiğim Bauhaus'tan fırça, boya vs aldıktan sonra otobüse binmek yerine bu bisikletlerden denedim, teknik olarak oldukça vasat olabilir, ama bir noktadan teslim alıp başka bir noktaya teslim etmek ve sepetlerinin olması çok pratik geldi.
Daha sonrasında minikgezgin.com sitesini keşfettim, bu iş çocukla da olabilir düşüncesi aklıma iyice yerleşti. 2 çocuğum var bu arada, biri 9 olmak üzere, öteki de 2 yaşını yeni doldurdu.
Çok düzgünleri de olabilir ama, genel olarak esnaf muhabbetinden haz alan bir adam olmadığımdan ve Bursa'daki bisikletçilerin yerlerini de bilmediğimden soluğu Decathlon'da aldım. Öncesinde internetten baktığım bilgilere göre, Triban 500 modeli aklımdaydı, lakin uzun zamandır kullanmamanın da etkisiyle ve postür itibariyle çok zor geldi. Okuduğum bir çok sitede "şehirde isen asla MTB alma hatasını yapma" tavsiyelerinden yola çıkarak; kendimi hibrid bisikletler arasında buldum, tam olarak B'TWIN ORIGINAL 520 (link) modeli hem konforlu geldi (selesi inanılmaz yumuşak, jelli tayt vs gerek olmadan binilebilir gibi), oturma, sürüş pozisyonu rahat, portbagaj, ön tekerlek göbeğine entegre dinamo ile ön/arka farlar vs mevcut. Kullanıcı için aksesuarlar hariç, bisiklet eksiksiz gibi geldi, tabii ki bir kaç çanta / sepet vs eklenebilir. Alüminyum kadrolu olarak görünüyor ama M boyunun ağırlığı üzerinde gelen aksesuarlarla birlikte 17.5kg

Açıkçası pek çok yol bisikleti ile kıyaslanamayacak seviyede olduğunun farkındayım ama, kullanamayacağım hafif bisiklet yerine rahatça kullanabileceğim biraz daha ağır bisikleti tercih ederim. Bu modeli henüz satınalmadım..
Sonrasında çocuk ve hanım için planlama safhası geldi. 9 yaşındaki çocuğu römork vs ile çekemeyeceğim için, kendi bisikleti lazım. (link) ve (link) modelleri arasında kaldım, sanki ilki şehir için daha uygun gibi. Hatta bunlar yerine bir tane katlanır alıp (link) (eğer yükseklik ayarları yapılabilirse) bazen çocuk bazen eşim kullansın, gerekirse bagaja da atılabilir diye baktım. Ama henüz karar verebilmiş değiliz, Cumartesi hep beraber tekrar gideceğiz.
Bursa'ya dönersek; Nilüfer'de bazı yerlerde bisiklet yolları olmasına rağmen birden yol bitip kaldırımla karşılaşılabiliyor maalesef. Yoldan gitsen ayrı dert, kaldırım ise ayrı. Bir şekilde düzeni tutturduktan sonra, bol yokuşlu da olsa güzel güzergahlar var gördüğüm kadarıyla. Evden çık, Misi'ye git - gel şeklinde, önceki sayfalarda arkadaşların paylaştığı Mysia rotaları da keyifli olabilir. Keza Mudanya, İznik taraflarında da pek çok keyifli rota olduğunu biliyorum - bkz bisikletle yüz yıllık macera.
Bir yerinden başlayacağım, ama sonuçta limitli bir bütçe olunca "aaa şu bisikletten de alayım, aa şuna yükselteyim" durumu olmuyor malum. Onun için hem ekipman hem rota konusunda tavsiyeleriniz varsa, duymaktan mutlu olurum.. Uygun vakitlerde turlara vs katılabilirim..
Herkese selamlar
Cem