Scudo Sports

Bursa

Scudo
(link).

Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden bisiklet kirala butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabilmektedir.
Kiralama Seçenekleri

Nilespit Akıllı Bisiklet Sistemi, kullanıcılarına üç değişik şekilde kiralama hizmeti vermektedir. 1. Nilespit kiosklarından kredi kartıyla doğrudan kiralama, 2. nilespit abone noktalarına bizzat başvurmak koşuluyla verilecek olan abone kartıyla kiralama, 3. Nilespit.com internet sayfasında bulunan “üye” bölümündeki “Abone ol” linkini tıklayıp gerekli işlemleri de tamamladıktan sonra 4 iş günü içerisinde kendisine gönderilecek olan abone kartıyla kiralama.
Abone Noktaları

Abonelikler şimdilik sadece Halkevi binasındaki Abone Kayıt Masasından yapılacaktır (İhsaniye Mah. Cumhuriyet Meydanı 2/A 2/B Blok 16130 Nilüfer, Bursa). Bu abone noktasından size verilecek olan abonelik sözleşmesini doldurduktan sonra kartınız anında içerisinde talep ettiğiniz bakiye ile birlikte size teslim edilecek ve hemen bisiklet kiralayabileceksiniz.
Kredi Yükleme

Abone Kartıma Nasıl Kredi Yüklerim

Kredi yüklemek için Abone işlemleri menüsünden öncelikle giriş yapmanız gerekmektedir. Abone girişi yapıldıktan sonra Abone işlemleri menüsünden "Ödeme" linkini tıklayarak kredi yükleme işlemi yapabilirsiniz.
Kredi Kartı ile yükleme yaptığımda hesabımı nasıl kontrol edebilirim

Her üye internet sayfamız üzerinden kendi bilgilerine ulaşabilir. Sırasıyla; "Abone İşlemleri>Ödeme Detaylar'ından" kredi yükleme geçmişini,"Abone işlemleri>Kullanıcı Bilgilerim'den" kalan bakiyenizi ve diğer kullanıcı bilgilerinizi güvenle görebilir. Ancak; üye olunurken, üyenin hesabını kontrol edebilmesi, sistem tarafından gönderilecek olan bilgilendirmeleri (şifre, güncelleme, değişiklik vb) görebilmesi için istenilen iletişim vb. bilgilerini tam ve doğru olarak vermelidir. Aksi taktirde bu bilgilendirmelerden haberdar olması mümkün olamayacaktır.
Kullanım

Kartlı Üyeyim İstasyondan Bisikleti nasıl kiralarım?

Eğer kartlı üyeyseniz,nilespit duraklarından herhangi birine gidip, bisikletin bağlı olduğu ünitede bulunan kart okutma ekrancığına kartınızı okutup, şifrenizi girerek bisikleti otomatik olarak teslim alabilirsiniz..
Kredi Kartı İle Kiralamadaki Prosedür Nedir ?

Kredi kartınızdan 25 tl bloke alınır ve bisikletinizi kullanabilirsiniz.
Kiraladığım Bisikleti Nasıl Teslim Ederim ?

Bisikleti tüm istasyonlardaki boş parklara yerleştirebilirsiniz yerleştirirken park boş yazısı ve durakta yeşil ışığın yandığından emin olunuz hizmet dışı olan parklara yerleştirmeyiniz aksi halde sistem bisikleti teslim almayacaktır. Bisiklet kilidi yuvaya gelecek şekilde yerleştiriniz. Bisiklet düzgün bir şekilde teslim edildiğinde park ekranında adınız,soyadınız ve bakiyeniz görünecektir.
Bisiklet Teslim Ettiğimden Nasıl Emin Olurum ?

Park ekranında adınız,soyadınız ve kalan bakiyeniz göründüyse ve yeşil ışık yandıysa bisikleti başarılı şekilde teslim etmiş olursunuz. Aksi halde park ekranında kırmızı ışık yanacaktır. Lütfen müşteri hizmeterini arayınız...
İstasyonda Tüm Parklar Dolu İse Bisikleti Nasıl Teslim Ederim ?

Eğer tüm parklar dolu ise, istasyonda bağlı bulunan bilgisayar ekranında, Ek süre talebi alarak, en yakın istasyon noktasını ekranda görerek teslim etmeniz mümkündür.
Abone Kartıyla Kaç Bisiklet Kiralayabilirim ?

Bir abone kartıyla maksimum 2 adet bisiklet kiralanabilmektedir. Bunu için kartınızda minimum 3 TL bakiye bulunması zorunludur.
Güvenlik
Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden bisiklet kirala butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabilmektedir.
Kredi Kartı İle Kiralama Güvenli midir?

Kredi kartı ile kiralamada fiziksel pos kullanılmaktadır,sanal pos kullanılmadığından güvenlidir.
Müşteri Hizmetlerine Nasıl Ulalışırım

444 16 03

FİYATLAR 0-1 Saat
1 TL
(link)

1-2 Saat
2 TL
(link)

2-3 Saat
3 TL
(link)

3-4 Saat
4 TL
(link)

4-5 Saat
5 TL
(link)

5-6 Saat
6 TL

img2.jpg

@aalemdar burada kısa süreli sürüşler. yakın bölgedeki işleri halletme ve insanları bisiklete teşvik etmek için düşünülmüş olmalı

otopark fiyatları ile kıyaslayacak olursak , fiyatlar oldukça makul bir seviyede..
geriye sadece araç sürücülerinin düşünmesi kalıyor :)

@sadi imren Girişte bisikletlilerden ücret alıyorlar mı acaba ?

@mfurkan bu soru çok sorulduğu için fotoğraf paylaştım hayır alınmıyor tarifede de yok zaten :)

P_20170701_091021.jpg

@sadi imren çok keyifli bir gezi olmuştur umarım:) Çok istiyorum ama yeni başladığım için cesaret edemiyorum. Ne kadar zamanınızı alıyor ve yolda köpek denk geldimi söylebilirmisiniz sadi bey:) Zira bu forumu okurken bende resmen köpek fobisi oluşmaya başladı:koptum:
Birde Bursaspor bizim gönlümüze yazılı, çeşmeye yazmasaydılar iyimiş:)

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@sadi imren Ben de bu güzergahta sürmek istiyorum ama katlanır bisiklet ile ne kadar çıkabilirim bilmiyorum :)

• Beğen
@Cutanis Köpek tabii oluyor ancak bisikletçilere alışmışlar çok çıkan oluyor Uludağ'a sıkıntı yok yanlarından geçip gidiyorsunuz 1-2 havlıyorlar o kadar . Öncelikle çıkış 3,5-4 saat sürüyor tabi daha az zamanda çıkanlar da var iniş 30 il 45 dakikada gerçekleşiyor normal yolda kondisyonunuzu 70-80 kmlere çıkartırsanız buraya da niyetlenebilirsiniz diye düşünüyorum . Bu arada gönlümüzün 1.si Bursaspor

@Ilter Elmas katlanır kullanmadığım için pek bir yorum yapamayacağım bence bisiklet ile çıkılamayacak yer yoktur ama 1 saat ama 5 saatte çıkarsınız en zorlu rampaları. Kendinizi hazır hissettiğiniz zaman deneyin derim, ancak pazar çok yoğun trafik var ben cumartesi sabah 5-6 gibi çıkmanın hem hava sıcaklığı, hem de tenhalık açısından doğru olacağını düşünüyorum. Hafta içi erken saat daha uygun olabilir.

@sadi imren Bence de en mantıklısı erken saatte ve pazar günü dışında bir gün çıkmak. Hatta dışarsı kalabalık olduğu için çoğunlukla pazar günleri bisiklet sürmüyorum. En kısa zamanda deneyeceğim.

• Beğen
Cumartesi günü çıktım.3 bucuk saat kadar sürdü. Otellere 5 km kala hava kararmaya başladığı için döndüm. Yol bisikleti ve 7 li arka dişli çok zorladı. Eve gider gitmez uyudum

@selim82 Çıkış yapan çok kişi de yol bisikleti vardı. Ben de 3x9'lu sistem ile çıktım biraz daha uzun sürdü. Yol bisikletlerinde sağlam bacak ve kondisyon gerekli biz biraz daha keyifçiyiz ;)

15 km den sonra zorladı.iş çıkışı yorgun argın o sıcakta çıkmak çok yanlıştı.uygun hız ve mola ile daha verimli olur. Düzde 100 km.gitmekten çok daha yorucu

Bence kondisyon kasmak için ilk etapta Pınarbaşı tarafından çıkış, Çekirge'den iniş ya da tam tersi ideal antrenman rotası olur.

• Beğen
Tepkiler: xhinis
Ben mollaarap dan uludağ yolu jandarmadan aşağıya inip,çekirge altıparmak, ptt ve mollaarap bitiş 20 km rahat yapıyorum günlük kısa tur.fakat uludağ çıkmak gerçekten efsane

• Beğen
Cumartesi Bursa(Maksem)-Keles yaptım. Toplamda 62km mesafe 3 buçuk saat tuttu. 2000 mt tırmanış gerçekleştirmişim. Fakat en doğru kararım sabah namazı sonrası 05:30 da yola çıkmam oldu. Siz siz olun bu sıcaklarda sabahın serinliğinde çıkın yola. Bu sıcaklarda spor yapayım derken sağlığımızdan da olmayalım.

Biz de teleferikle çıkıp bisikletle inen iyi gün bisikletçileri olarak yerimizi alalım :D ne yazık ki fotoğraf yok.
Uludağ bisiklet için bulunmaz nimet bence, şehir içi trafikte bisiklet sürmekten nefret ediyorum her gün kavga ediyorum neredeyse sinirime hakim olamıyorum şu trafikte. Önümüzde ki hafta bir aksilik çıkmaz ise yine teleferik --> uludağ --> bursa hedefliyorum. ama bu sefer patikadan inmek istiyorum rotayı bilmediğim için güvenemiyorum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uniteamsah tam benim kafa :) ayni şekilde bizde teleferik ile cıkıp bisiklet ile inmeyi düşünüyoruz havalar çok sicak oldugu için bu aralar erteledik , bizde patikaya uygun bisiklet olmadigi için öyle bir düşüncemiz olmadı ama. Son olarakta bisiklet ile teleferige tam olarak normal kapidan mi giriş yapıyorusunuz çok hafif rica etsek olayı anlatır mısınız acemilik çekmiyelim giderken.

• Beğen
Tepkiler: uniteamsah
Geri