Scudo Sports

Bursa

Merhaba arkadaşlar.

Ben yaklaşık 5 ay önce Antalya'dan Bursa'ya gelmiş olan bir bisiklet sevdalısıyım. Adım Göktuğ. Karabük Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Kurucularındanım. Üniversiteyi takiben askerliğimi icra edip bir süre Antalya'da ailemin yanında kaldıktan sonra Bursa'ya bir macera ile geldim. Ve artık burada çalışıyorum. Yakın zamanda bisikletimi de kargo ile gönderteceğim. (gerçi kargo konusunda biraz sıkıntı yaşamıyor değilim. bununla ilgili ayrı bir konu da açtım)
Bursa'yı çok sevdim. Tahmin ediyorum ki gezip görülecek çok yer vardır. Tabi İş dolayısıyla esnek turlar yapamayacağım ancak en azından hafta sonlarımı değerlendirmek istiyorum.

Buradan da tüm Bursalı bisiklet sevdalılarına ve bisikletforum üyelerine merhaba diyorum. :)
Teşekkür ederim.

Scudo
@ozelgoktug Bursaya hoşgeldiniz. Bursadaki bisiklet gruplarının akşam turları oluyor, düzenli haftasonu turları oluyor. onlara katılabilirsiniz böylece Bursa' nın keyifli güzel tur rotalarının da öğrenmiş olursunuz. facebooktan takip edersiniz :) mudanya, ova köyleri, misi, görükle, uludağ yolu turları vs oluyor genelde :D iyi pedallamalar :) ;)

• Beğen
Tepkiler: Hasan ÇINAR
Merhaba uzun süredir bisiklet merakım vardı iş güç vs derken alıp kullanmak nasip olmadı. Bir arkadaşımıda ikna ettim :) Şimdi cok pahalı olmayan başlangıc seviyesi denebilecek dağ bisikleti tavsiyesi istiyorum arkadaşlar sizden.
Etkinliğimiz genelde hafta sonu teleferik ile uludağ olacak :)
Decathlon açıldı mı bu arada ?

Decathlon haftaya açılacak deniliyordu. @Tuncer I. btwin rockrider 540 yeterli gibi , ustalar daha iyi bilir :) herkese kazasız belasız pedallamalar.

Haftasonu yolum düştü, inşaatın etrafından dolaştım. Orada rahatlıkla bir aylık daha iş var. Nisan'dan Mayıs'a ertelenmişti, bu gidişle Haziran'da ancak açılır Decathlon.

Arkadaşlar az önce mail gönderdim, cevap geldi.

Adsız.jpg

• Beğen
Tepkiler: cazci
Arkadaslarim abilerim merhaba baslangic bisikleti alali 4 5 ay oldu bursa besevler civarin da oturuyorm ve uni okuyorm .bisikletimde bazı arizalar var tamir ettirmek.istedim mahelledeki 3 bisikletciye goturdum ama adam akilli yapamadilar bildiginiz civarda iyi bir bisikletci varsa soylerse cok sevinirim

Karamanda d.r. bisiklet var.Ramazan ve biraderi (adını unuttum).Uygun fiyat ve bakım hizmeti ile yardımcı olurlar..

satılık fuul deore 30 vites mosso var faturalı garantisi daha bitmedi 2015

Merhaba 13 Mayıs Cumartesi günü Bursa'nın ova köylerini dolaşmak için ortalama 100 Km'lik bir rota yaptım şu anda tek kişiyim. Bursa'daki bisiklet gurupları genelde pazar günü rota yapıyor ben cumartesileri müsait oluyorum. Bunun için sabah erkenden çıkıp şehrin gürültüsünden kaçmak istiyorum. Gelmek isteyenlere duyurulur.

ova.jpg
capture-20170511-094610.png

Merhabalar,
MTB bisikletler ile uludağ'da yapılabilen keyifli sürüşler ile ilgili bir konu açmak istedim. Çok fazla parkur mevcut, güvenli ve çok güzel manzaraları görme imkanı mevcut.

MTB Slow Motion Video Uludag Turkey

IMG_4028.PNG

Yarın yani bugün Mudanya'ya gidip Serpil Çakmaklı gibi suya girmeyi planlıyorum. İştirak eden olur mu?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Merhaba, ben geçen günlerde Mysia rotaları aracılığıyla Dağyenice Göleti'ne kadar sürdüm. @gcs 'nin de dediği gibi yollar daha çok dağ ve cyclocross için. Çünkü asfalt düzgün değil pek. Zaten yollar köy yolu; oldukça bakım isteyen yollar. Yolda Mysia Yolları ile ilgili tabelalar göreceksiniz; tabelaların direklerinde yer alan QR kodlarını telefonla okuttuğunuzda nerede-hangi rotada olduğunuzu vs. görebilirsiniz. Bazı tabelalar sizi çakıl yollara sokabilir. Yollar genelde boş. Fotoğraf çekmek için birçok güzel alan bulabilirsiniz. Köpeklere çok dikkat edin çünkü gidiş-dönüş olmak üzere toplamda 10-15 sokak köpeği görmüşümdür. Bir ara efsane kovaladılar :( iyi sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@sadi imren

13 Mayıstaki rota biraz evrim geçirdi ve iki kişi olarak gerçekleşti. Başlangıç noktamız Abdal simit fırınında çay simit ve tahinli ile güne erken başladık, hava oldukça güzeldi.

page.jpg

Şehir içinden pedallayarak Botanik Park'tan sırasıyla Çukurca, Yeniceabat, Armutköy, Yunuseli, Dereçavuş, Aksungur, Nilüferköy yollarını takip ettik.

11185282.jpg

Bu sene havalar biraz geç ısınacağa benziyor kış çetin geçti, etraftaki bitkiler suya doymuş koyu yeşil bir renk almış, biz de bu güzelliklerin arasından pedallamaya devam ediyoruz.

P_20170513_122715_1.jpg P_20170513_122.jpg P_20170513_122741.jpg

Nilüferköy'den Bademli'nin içine saparak yolumuza Mürselköy oradan da Ülküköy'e devam ettik hedefimizde Dedeköy göleti vardı. Her zaman yanından geçtiğimiz gölete bu sefer uğrayalım dedik.

P_20170513_104540.jpg
Gölet manzarası güzel olunca kısa bir de video yükleyip Facebook'a attım. Sosyal medyada videoyu gören arkadaşım (uzun zamandır görüşemiyorduk) çay ısmarlamak için Dereköy'e davet etti. Göletin yanında kısa bir soluklanmanın ardından Dereköy'e doğru yolumuza devam ettik. Dedeköy Göletinin ardından Küçükyenice, Balabancık, Çekrice yolunu takip ettik. Balabancık çekrice arası yol yapım çalışmaları olduğu için asvalta mıcır atmışlar, silindirlerle eziyorlardı yollar burada biraz can sıktı doğrusu.
100_0042.jpg

Ve nihayet Çekrice'de güzel bir asvalt ve düzgün bir yol bulduk bu yol bizi Dereköy'e götürdü. Uzun zamandır göremediğim arkadaşımla köy kahvesinde çınarın altında muhabbet ettik ve dinlendik . Çay çok güzeldi tavsiye ederim.

P_20170513_130346.jpg P_20170513_122748_1.jpg P_20170513_130353.jpg P_20170513_130614_BF.jpg

Burada dostumla vedalaşarak geldiğimiz yoldan önce Çekrice'ye oradan İrfaniye Köyü'ne, Görükle, İzmiryolu, Esentepe, Hürriyet Botanik ve oradan şehir merkezinde yolculuğumuz son buldu.

(link)

Şehrinizdeki Kriteryum yarışına geldim,ancak çok gezme fırsatım olmadı.Bir dahakine burada gördüğüm rotaları gezmeye çalışacağım :)

Geri