Scudo Sports

Bursa BF Tanışma, Tur ve Fırsat Sayfası ;-)

@Melih Çolak

Bizim "süpermen"i diyorsunuz siz, evet bir kaç gündür görünmüyor ortalıkta yaptığı bursa Sinop yoksa çaycumamıydı yok yok şimdi hatırladım Bursa millet Mahallesi vatan mahallesi turu fotoğraflarını istedikten sonra öyle bir tur olmadığı için ülkeyi terk etmiş diye duydum Suriye'ye sığınmış olabilir eset in yanına.

Scudo
@mustafa genç
Mustafa abi bu aksam mesain yoksa (pazar günü)tur yapalım. Bu sefer ciddi bir katilim sağlamaya çalışalım. :)

@Mehmet D.
Fotolar nerde hala upload asamasinda mi?

56k modemle baglaniyorsan soyle forum olarak 3-5 bisi toplayip bi adsl baglatalim :)

@ebubekir sözbir
Planı yapın akşama katılırım iş yok toplanalım.

@Tahsin Y.

Ben mudanya turu fotoğraflarını cep telefonundan 128kbps hızda yükledim fazlada zamanımı almadılar o söyleyemiyorsa ben söyleyeyim ortada tur falan yok attı belki tutar diye fotoları isteyince biz tutturamadı muhtemelen evden çıkmamıştır yada gece rüya görmüştür gittim diye.

• Beğen
Tepkiler: Sey_Yeah
@mustafa genç

Bir insanın arkasından konuşmak ne kadar da kolay sizin için. Yada birini küçümsemek. Sizin hayalinizi kurduğunuz şeyleri gerçekleştiren insanlara çamur atmak ne kadar da kolay!! bi aksilik dolayısıyla yarın gece saat 1 aracıyla çaycumaya hareket ediyorum. Turdan gelince şehirlerarası tur makaleleri başlığı altında paylaşacağım fotoğrafları ve yazıyları

@ebubekir sözbir

bu akşam son kez Kentmeydanı- Zafer plaza-Emirsultan turu yapmayı düşünüyorum

@Mehmet D.

Ben bunu daha önce Sinop yada çaycuma yada vatan millet turu yapmadım hepinizle dalga geçtim ama şimdi baskılara daha fazla dayanamadım ve GERÇEKEN turu yapıp fotoları paylaşmayı düşünüyorum olarak anlıyorum.
üstelik kimsenin arkasından konuştuğumuz yok bizim burası herkese açık bir forum ve sizde bu forumda sizin hakkınızda konuştuğumuzu biliyorsunuz. Arkadan konuşmak bir kişinin konuşulanlardan haberi bilgisi olmayacak şekilde hakkında ileri geri kötü komuşmaktır sizin haberiniz var ve biz Sizin hakkınızda yapmadığınız bir şey için konuşmuyoruz aksine yaptım Sinop çaycuma turu yaptım dediğiniz için konuşuyoruz.

Merhabalar. Bayramdan sonra istanbuldan bursaya gelerek teleferikle çıkıp uludağdan iniş yapmayı planlıyorum. aynı gün içerisinde olmayacak bunlar tabiki :D Bursayı hiç bilmiyorum teleferik sanırım sarıalanda indiriyor. oradan aşağı inen arazi yolundan yolumu kaybetmeden inebilir miyim sizce, şehiriçinde sıkıntı olmaz ama arazi inişi konusunda yolu bilmemek düşündürüyor beni açıkcası

@baris34ince

arazi inişini bilmiyorum da ana yoldan inerseniz kaybolma ihtimali yok tek yol var zaten asfalt. bayramda teleferiğe bisiklet almayabilirler yoğunluktan dolayı iyice araştırın gelmeden önce. Bayramın ikinci günü bizde çıkıyoruz uludağ a istanbuldan gelen abim ve arkadaşı ile normal yoldan ama terleye terleye mangal yapmayı düşünüyoruz

@Mehmet D.
Arkadasim benden sana bir tavsiye ister sev ister sov.

Bu forumdaki insanlarin % 90i belli yerlere gelmis yada gelmeye calisan insanlar. Herkesin durumu kendine gore iyi tabii ki bak bazi abilerimiz yada arkadaslarimiz 50.000km bitirmis bazilari % bilmem kac egimi insan disi sekilde tirmaniyor ama bunlari gercekten yapiyor. Bu insanlara herkes saygida duyuyor ama bu tatz performanslari oldugu icin degil DURUST olduklari icin.

Senide anliyorum kendine saygi duyulsun veya populerlik istiyorsun ama bunu yalan soyleyerek elde edemessin. Attigin mesajlardan 10 tanesinin 9u kendinle celismek.

Ornekli anlatmak gerekirse Ankaradan Bursaya 8 saatte gittim diye yalan soylemek yerine Ankaradan birsaya 8 haftada gittim desen emin ol insanlar sana helal olsun. Biraz yavas olmus ama performansin gittikce artar gibi cumleler kurup azmine ve istegine saygi duyacaklardir.

Bir cok insan burda yazdiklarimi okuyacak eger yanlis dusunuyorsam soylesinler.

(Belkide okumiyacak gene uzun oldu mesaj :) )
@mustafa genç
Cok guzel aciklamissinkz gercekten :) hatta arkadas direk sizin yazdiginizi yazmis olsa gene bu anlami veremezdi cumleye [emoji1]

@Tahsin Y.

Ben yapmadığım şeyi hiçbirzaman söylemem. bu gece 1 arabasıyla haareket ediyorum. Geldiğimde tüm fotoğrafları paylaşıcam. Ve bana yapamadın diyen insanlara iki çiftt sözüm olacak o zaman. Vatan millet turu dahi yapsam sizin bakkal turunuza bindirmiş olurum sanırım. Önce bir yazmayı öğrenin sonra laf sokmaya çalışın. Neyse ben uyucam biraz akşam yolculuk var. 8 saat 12 dakika alınan yol süresi. Dinlenmeden hiçbir insan gidemez zaten. Daha önce yol bisikleti kullandıysanız ne kadar hızlı gittiğini ve saatte bi mola yeteceğini bilmelisiniz.

Neyse artik bu muhabbet cok sıktı,.Herkesin söyleyeceği cok soz var ama susuyoruz.Sayfa Bursali arkadaslarin bulunma sayfasi lutfen parazit yapmayalim.

Ramazandan sonrasi icin her gun tur yapmayi dusunuyorum.Daha cok marmara denizi ve Iznik dusunuyorum
Bayramdan sonrasi icin musait olanlarla gezebiliriz

@ebubekir sözbir
Tamam bu son :)
@Mehmet D.

Seleye gecme beni gecerim seni yazdirsana :)

@Tahsin Y.
Bu çok iyiymiş koptum burda.

Bu son. artık otobus turunun fotolarını bekleyelim bakalım ne fotolar gelecek

Üstelik biz yapamazsın demedik yapmadın ama yaptığını söyledin dedik. Yaptıysanız kanıtlayın o zaman. önceki tur fotolarını paylaş Sinop muydu çaycumamıydı neydi vatan millet olmasın sakın.

ayrıca otobüsle bisiklet Turu nasıl oluyorsa merak ediyorum fotoları. şehirler arası otobüsle selfie çektiğini düşündükçe gülmek geliyor içimden.

mehmet arkadaşa yüklenmeyelim evet genç adam hırslı ama hırsını ispat edecek bursalı arkadaşlara selam olsun istanbuldan,
bu performans işi biraz zor tabi 1976 da ne bisiklet forum var idi ne de internet biz mahallede organize olur idik, emekli subay evlerinde oturan subay çocukları yani memur çocukları zar zor biriktirdiğimiz paralar ile aldığımız bisikletleri düşünüyorumda nasılda severdik bisikleti, pejo yol bisikleti hiç unutmam çok ağır idi ,o kadar bisiklet aldık ve de ikinci elden sattık araba ile işim olmaz ,bakın 2008 mart ayında aldığım karbon scott mtb bana tam anlamı ile artıları ile dönmüştür modifiye ederek 28 jant takarak uzun mesafelere göre ayar çektim alete.700 x 32 teker hızı getirdi ,düz toprak zeminlerde sürat yaptım artı stabilize yollarda sürat yaptım sene 2009 da ocak ayında bisiklet foruma üye oldum bir çok tur düzenledim bu turlarda 65 kişi ile belgrada gittiğimi bilirim tabi arka takım kaptanı idim elde telsiz ,ayrıca performans içeren turlar düzenledim ama öncesinde antreman yerini belirledim ,18 yaş altını kabul etmedim ,bu performans işi öyle kolay iş değil 58 km sürekli tempo yapmanın ne demek olduğunu ekibe gelenler gördü ve de tabi işin zorluğunada şahit oldular altında 26 jant olan dostlara traktör gibi geldi tabi ,neden antreman çünki etap belli kartepe ..99 km sonra 16 km eğimin hikayesi toplamı 203 km bura bizim güzergahtır ve demirbaştır, tüm istanbul davetli ama önce şile-tekede antreman sahasında tartacaklar kendilerini ,58 km pedal basmak için alt yapısı olmayan çok bisikletli var istanbulda ,58 km düz yol değil 6-7 -10 eğimlerden oluşmuş bir parkurdur ha bize madalya vermiyorlar, biz yarışlarada girmek derdinde olmayan adamlarız, bizim amacımız her şeyden önce amatör ruhu yaşatmak yani amatör anlayışta bisiklet sporunun hakkını vermek, bunun için önce beslenme ne olacak onlarıda bileceğiz tabi .sabah aç karnına antreman olmaz bu püf noktaları bilmek şarttır ayrıca yüzde 70 karbonhidrat yüklenecek bir gece öncesi yüzde 20 yağ yüzde 10 protein performans yapacaklar buna dikkat edecek tabi bursadan performans sürüşlerini kaale alacaklar için konuşuyorum, diğer gezi amaçlı sürüşler için zamanla ilgili problem yoktur ,ayrıca tur bisikletçiliğinde zamana karşı bi durum söz konusu değil ,ama performans denince bunun amatörce hakkı az mola anlayışı ve de tempodur ...

@Kudret Kurtcebe
Kudret bey yapilan her ise saygim var icinde emek okdugu surece mesela performans turu duzenliyoruz demissiniz bir arkadas o egimleri cikamayip ittirerek gelse o arkadasi dislar misiniz yoksa bak soyle antreman yap performansin boyle olur su tarz beslen gibi yardimci olmaya mi calisirsiniz?

Tahminimce yaptigi isi takdir eder ve elinizden geldigince destek olursunuz buradaki Mehmet beyin durumuda bu aslinda kendisi deseki boyle bie tura basladim hucim buraya kadar yetti eve donsum vs vs. Eminim herkes tebrik edip bilgisi dahikinde yardimci olmaya calisacaktir.

Mehmet beyin yaptigi sey ise yalan soylemek isin cok daha kotusu soyledigi yalana inanmak.

Onceki mesajlarimda da Mehmet beye bunu anlatmaya calistim.
Kaba tabirle durust ol canimi ye gibi bir durum.

Ancak arkadas hala yalan soylemekte israrci olunca bizde ne yapalim isi makaraya cevirdik iyice.

@Tahsin Y.

gençliğine veriyorum kızmıyorum .gençken bende hata yaptım tabi ,mehmet arkadaş bisiklet foruma üye ama burada kurallar var bu forumun yaşaması için aynı şekilde trafikte bizi bağlayan kurallar olduğu gibi, mehmet arkadaşı uyardım kamyona tutunmuş idi ,bu hareketinin yalnış olduğunu söylemem şart idi
şimdi açıkça şile-teke antremanları başlayacak geçen sene gruba yeni insan kazandırmak için değişik bir sistem uyguladım performansı düşük olan arkadaşlarıda çağırdım ve onların arka takım kaptanlığını yaptım, yalnız grupta iyi olanlar basıp gidecek dedim ,nitekim düzen şıkır şıkır işledi ,ilk gelenler şile eğimlerinde tabi yoruldular ve onları durdurdum ayaklarını yukarı kaldırmalarını söyledim bankete dayayın dedim, böyle dinlene dinlene eğimleri aldılar, evet şile eğimleri sıkı tabi.düz yola benzemiyor ,açıkça yeni gelenlere sabah kahvaltısı yapmalarını 1 saat öncesinden olmasını söyledim ,
2009 senesinde altımdaki karbon 26 jant iken ve spd pedala geçmemiş iken farklıbir rotadan kartepe 270 km 'ye soyunmanın bedelini nasılmı ödedim,dönüşü tren ile yaparak ama zirveyi 1640 metreyi almış idim offroad yolu tabi..ama o günden bu güne çok şey değişti ve tüm teknik eksiklikleri tamamlayarak ve 130 km boyunca hangi viteste kalmam gerektiğini çözerek -ki güneyden sahilin toplamı bu oluyor , bu sistem 44-11 sistemi ile gitmek olmuştur,sonuç olarak,son 203 km 'yi 12 saat sele üstünde başardım 99 km sonra 16 km eğim alındı,2 saat 15 dakika mola toplamı bunun 45 dakikası feribot süre ama buraya gelene kadar çok antreman yapıldı 160 'km 'ye eşdeğer sahamızda ,

Alttarafı bisiklet ipin ucunu kaçırmamak lazım. ben ulaşım için kullanıyorum bisikleti bursa içi tek gittiğim her yere yüküm bisiklet ile taşınacak kapasitede ise toplu taşıma kullanmam. hem spor hem keyif ancak Kudret beyin anlattıkları biraz acıdan zevk almaya giriyor. abime gösterdim yazılarını ve resmini tanıdı turlarına katılmış bir kaç kez ben bunu yetişemem diyor yanlız abime karbon yol değil bildiğimiz 15,17 kg lik 1.50 lastikli mtb var keyif için sürer bunlarınki biraz sıra dışı olmak diyor sıra dışı. Bence de kendini o kadar zorlamanın anlamı yok kas yaptında be oldu dürdane rampasını kamyonla kafa kafaya çıktında ne oldu neyse saygılar Kudret bey idölüm değilsiniz malesef.

bu arada bayramın ikinci günü uludağa gelen varmı arkadaşlar günü birlik gidip döneceğiz sabah erken çıkarız herhalde 05.30., 06 gibi kendime sele borusundan Monte bagaj rafı aldım (tam adı neyse işte) üzerine küçük bir çanta içine mangal için lazım olan tel kömür et falan bulursak eski bir Çaydanlık bulamazsak mutfaktan aşıracağım celik Çaydanlık Odun üzerinde çay yapmak için (geldiğimde eşim beni öldürecek muhtemelen çaydamlığın halini görünce) işte böyle şeyler amaç performans değil eğlence ateşi taşların arasında yakacağız.

kimse onca yolu rahat çıkarım tıkanmam demiyor tamam abim der muhtemelen :D Yanımıza kim kimi çekerse diye çamaşır ipi de alıyoruz valla cesaret ederim diyen varsa buyursun bize eşlik etsin biz üç kişiyiz. Gün içinde foto atarım buraya Canlı canlı mangal keyfi yaparken

@mustafa genç

Bursa'da yol ile ilgili bir soru sormuştum konu altında ama devamındaki yazılanları da okudum. Mustafa bey Kudret beye söyledikleriniz çok ilginç gerçekten. 'kendini o kadar zorlamanın anlamı yok kas yaptın da ne oldu' cümleniz beni benden aldı özellikle. yazdıklarımı sataşma veya Kudret beyin avukatlığını falan yaptığım şeklinde algılamayın lütfen ama bisiklet sizin gibi hobi olarak sürmenin dışında aynı zamanda bir spor aracıdır. Fransa bisiklet turundaki sporcuların hayat tarzları da size saçma geliyor o zaman? veya fitness salonlarında vücut yapan insanların uğraşları da saçma size göre? Peki futbolcuların sürekli antrenman yapmaları, bi kulüpte oynamasa da futbol alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerin antrenmanları da saçma mı ? Ultramaraton diye bir terim var bunu da bir araştırın 24 saatte 500 km + bisiklet sürüşlerini. Bunlar sıra dışılık değil. Acıdan zevk almak da değil tam aksine düzenli antrenmanların kişiye kattığı normal sonuçlar. Günde ortalama 30 km bisiklet sürerek elde edilemez tabi bunlar işin üzerine düşmek gerek biraz ama ayarın bilerek, gerekirse profesyonel yardım alarak. Siz hobi olarak kullanmaya da devam edebilirsiniz bu güzel bişey fakat bu işe yıllarını vermiş eski bisikletçilerden olan Kudret bey konusunda haddim olmayarak saygıya davet ediyorum sizi. Maharet karbon bisiklette değil...

Geri