Scudo Sports

Bursa BF 19.06.2014 saat 18:00 Tanışma turu

@Uğur S.

benim en yüksek ortalamam 38 di mtb de. Rüzgar arkamdan eserken düz yolda 60 ortalamayı görmüşlüğüm var. normal şartlarda zaten yapılmaz. zaten öyle bir niyetim var yarışlar için

Yol bisikletiyle 60 km ortalama hiçbirşey değil bence. yada sizin kondisyonunuz vasat

Scudo
60'ı görmüşlükten bahsiniz birkaç dakika 60 KM hız ile seyretmekten ise, evet yol bisikleti ile düz yolda onu yapabiliyoruz.
Fakat siz saatte 60 KM hız yazmışsınız. Yani 1 saat boyunca 60 KM hız ile gidebiliyorsunuz doğru mu? Yani sürüşe başladığınız noktadan tam 1 saat sonra 60 KM mesafe almış mı oluyorsunuz? Eğer doğru ise ben buna insan üstü bir güç diyorum. Sizde nasıl bir kas var ki, 1 saat boyunca 60 KM/s ile giderken oksijensiz enerji üretebiliyor ve açığa çıkan laktik asidi anında kaslarınızdan uzaklaştırabiliyor?!

Sevgili Antares'ten alıntılıyorum

@Antares

Yok hala ısrar ediyorsanız 1 saatlik bir video kaydı oluşturabilir misiniz?
Video koymadan polemiğe girecekseniz hiç girmeyelim zira burada girilmişi var.
Bkz: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=126046&p=1567847&viewfull=1#post1567847

Saygılar efendim...

@ebubekir sözbir

Bir çok etken etkiler ama 12 saatte gidilir mi bilmiyorum? Yol bisikleti ile hiç denemedim. Mehmetin sağlam kondisyonu var ona sözüm yok gözlerimle gördüm. Yine de 12 saat çok ya da az diyemem orasını ben bilmem.

@Barış TURAN

Temmuzdan sonra sana katılcam merak etme kimse grupta geride kalanı bırakmaz.

@ebubekir sözbir

Bugün Panayır - Demirtaş turu yaptım Benim çelik kadro Bianchi Speed 1000 ile düz yolda Maksimum 55 Kmh/s'ye ulaştım ortalama olarak 30 Kmh/s üzerindeydim. Bayır tırmandım orası ortalamayı biraz düşürdü bayır inişi 66 Kmh/s hıza ulaştım. 80 Kalori yaktım çok güzeldi ;) Birazdan Km Saati verilerinin de olduğı resimleri paylaşırım :)

Bugün 30 Km yol yaptım. Maksimum hızım 65.9 Km/h ortalama hızım tırmanışlardan dolayı biraz düştü normalde 30 Km/h üzerinde seyrediyordum. Ortalama hızım 26.7 Km/h

Dönüşte düz yoldaki minimum hızım 44 Km/h, Ortalama Hızım 49-50Km/h, Maksimum hızım 55Km/h.

Mehmetin Performansı benden çok çok iyi ancak ben bugün kendimi aştım daha düne kadar maksimum 45 Km/h yapabiliyordum dün bacaklarım bayağı ağırdı 4 saat yüksek kadans çalışınca ama faydasını gördük ;) Son 3 gündür Botanik Parkta yüksek kadans çalışıyordum :)

Maksimum Hızım

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/10155673_320002944822706_5176018483423631301_n.jpg

Ortalama Hızım

https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10407375_320002774822723_813525689331876601_n.jpg

Tur Sonrası İki Foto :)

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10394461_320002821489385_3097372756297240411_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10426708_320002978156036_1074604006180210065_n.jpg

düz yolda köpek kovalayınca bende 40 ın üzerine çıkabiliyorum ama 30 saniye falan bu hız olayını kafanıza fazla takmayın bisiklet hız için değil keyif için kendi gücünle birşeyler başardığını görüp mutlu olmak spor yapmak için hız isteyen a2 ehliyet ve bir motorsiklet alsın hızın tıllahını yapar ben mtb bisikletimle 25 km hızımdan memnunum ve mutluyum yanımdan arabalar motorsiklet ler vızır vızır geçip giderken etraflarında değil önlerine bakıp görülecek manzaraları kaçırırken ben 25 km hızla doya doya seyrediyorum maksat ta bu değilmi bisiklet de zaten gezmek görmek.

@mustafa genç

Kardeşim derdim hız yapmak değil ki: Ben hız yaptığıma değil bacaklarımın geliştiğine seviniyorum. Kilo verdiğime seviniyorum. Ben yüksek kadans çalışmadan önce 40 Km/h üzerine çok nadir çıkabiliyordum. Bugün bu hıza çıkabildiğim için sevinmemin sebebi bacaklarımın daha iyi duruma gelmiş olması.

Yoksa kimseyle sidik yarışı yapmak derdinde değilim. Sen MTB ile istersen 80 km/h ile git ne güzel derim ama benim derdim kendi performansımın artmasından başka bir şey değil. Hız derdinde olsam a2'ye gerek yok arabamız var şükür atlar basarım. Bisikletle yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum çünkü uzun mesafelere de gideceğim. Şuan ona para ayırabilecek olsam düzgün bir de yol bisikleti alırdım. Sınavdan sonra Bursa ilçelerini gezicem ;) Özellikle gitmek istediğim yerler var. Hız ne kadar iyi olursa o kadar kısa zamanda gidebilirim ;)

Bir de dün özellikle Dosab'da rampa tırmandım bacaklar gelişsin diye bugün vakit kalırsa tekrar gidicem. Katılmak siteyen buyursun gelsin.

@Uğur S.
Eğerr gittiğim yola bakarsanız 400 km. Ve ben bu yolu 8 saat 12 dakikada gittim diyorum. Yani sürekli 60 km de gitmedim. yeri geldi 20 ye düştü yeri geldi 70 e çıktı. Ve dediğim gibi rüzgar yol boyunca arkamdan esiyordu.Bazı yerlerde yandan esti. ortalamam 47 falan ediyor eğer hesaplarsanız. Benim şöyle bir kullanışım var. Bir saat hiç durmadan giderim daha sonra 10 dakika yada 5 dakika mola veririm. O sırada bacaklarım kendime gelir. Ve tekrar bir saat sürerim. Bunun da etkin olabileceğini düşünüyorum. İstediğiniz video olsun, Ağva turuna çıktığım zaman çekerim

@Murat Çağlayan 2
Abi 12 saatte gitmemi etkileyen birçok etken var. Yol neredeyse genellikle düzlüktü hiç sağlam rampa çıkmadım. Zaten bir iki rampa var onlarda basit, rüzgar genellikle arkamdan esiyordu bi ara yanımdan. Ve altımdaki de yol bisikletiydi. 1 saat gidip 10 dakika duruyordum kaslar dinlensin diye. Eğer inanmayan varsa bi ankara yapabiliriz

@Mehmet D.

Benim inanma ya da inanmama gibi bir ikilemim yok performansını biliyorum 1 saat kesintisiz ve hızlı gidebileceğinden de şüphem yok çünkü gördüm bunu. Yol şartları olayına da katıldığımı yukarıda belirttim. Sende 300 Km gidersin bende 300 Km giderim senin yol full yokuştur benim yol ip gibi dümdüz belki de gittiğim yola doğru eğimlidir senin kondisyonuna rağmen senden 1-2 saat önce giderim bunun gibi. Bursa-Ankara yapmadığım için bisikletle ne desem yalan olur. Dün kendi rekorumu düz yolda geçince daha da ihtimal vermeye başladım. Olabilir neden olmasın.

@Murat Çağlayan 2
abi benim sana sözüm yok. Burada bisiklet kullanıcısıyım diye geçinip yol şartlarına göre hız yapılacağını bilmeyenlere diyorum ben. Gelsinler yapalım. Yol şartları uygun olmayabilir rüzgar falan. Eğer rüzgar karşıdan gelse bile 13 saat olur en fazla. Bende onu anlatamıyorum işte Adamlar bbana atilla bisikletin videosunu yolluyor. Yalova çıkışı rampa orhangazi rampa gemlik rampa susurluk rampa balıkesir rampa akhisar rampa manisa rampa izmir rampa. Ama bende sadece inegölün girişinde ve çıkışında rampa vardı. İnsanlarımız bunu anlamıyor işte

@Mehmet D.

Neyse Mehmet çok uzatmanın alemi yok bir ara sağlam bir video atarsın çok istiyorsan. ;) Ben bugün tekrar Demirtaş yapıcam galiba Demirtaş sokalarında Dosabda rampalarda takıldım dün bana alıştırma için harika ;)

Baraja doğru gidecektim de yolda sıkıntılı bir durum ve fazlasıyla köpek vardı hiç gitmedim bisikletle o hengamenin ortasından geçmek istemedim.

insanlar böyle işte kendi yapamdığını başkasıda yapamaz sanıyor :) o çok bilmişler varya anca yazarlar icrata gelince kaçarlar :) bende çok gördüm böyle tipleri aldırış etmeyin hedefinize odaklanın ve pedala basın.
@murat çağlayan 2 : performansını artmasını istiyorsan spd ye geçmelisin çok faydasını göreceksin :) birde lastiklerin kalın inceltmelisin :)

@Murat Çağlayan 2

atıcam zaten abi videouyo :D

@Melih Çolak

benim anlatmak istediklerimi tek bir mesajla anlatmışsınız gerçekten bravo ve teşekkürler :) insanlar kendisi yapamıyor veya türkiyede başkası yapamıyor diye bizim de yapamayacağımızı düşünüyor. İcraata çağırdım zaten gelin gidelim diye benim öyle bir iddiam yok demeye başladı hepsi :D ben buradayım eğer görmek isteyen varsa gelsin buyursun hem bi çayımı içersiniz :D

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@Melih Çolak

Beni başkası açıkçası pek bağlamıyor ben ne yaptığımı biliyorsam ki km saati de var önümde bana yeter. Kendimi geliştirmem bana yeter varsın başkası yalancı desin.

Spd anlamını bilmiyordum ama yine senden öğrendim. Kilitli pedal ve kilitli ayakkabı kesinlikle alacaklarımın arasında ancak şu sıra fazla harcamam oldu kartlara çok yüklendim daha sonra artık. Daha alacağım bir ton şey var ;) Lastiklerimi değiştirirsem de Schwalbe almayı düşünüyorum şuan ki kalınlığı 1.95 kaç olması ideal olur?

Geçen gün bir arkadaşla karşılaştım o da inceltmiş ama hem memnunum hem de değilim diyor.

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@murat çağlayan 2 : 1.50 veya 1.75 takabilirsin karar senin :)
@Mehmet D. : tipik türk insanı :) emin ol benim ailemden de var bu tipler ama kulak asmam yoluma devam ederim kendimi ispatlamak içinde yarışlara girerim :) sende öyle yap bence :)

@Melih Çolak

aslında bir yandan haklısın yarışlara zaten giriyorum ama genellikle downhill yarışı oluyor bunlar. Şuanda çok sıkı antreman içerisindeyim antremanlardan geleyim türkiye'yi uluslararası bisiklet yarışlarında temsil ederken de bakalım aynı yorumu yapacak mı bu cahil insanlar ben bunu merak ediyorum :) Benimkine insanüstü güç diyen insanlar yurt dışındakileri görmüyo mu acaba

mtb yarışlarına yada yol yarışlarına girmelisin.hedefin milli takım anlaşılan :) çok ama çok çalışmalısın sizin orda kent ormanında mtb yarışı oldu ona girdinmi ?

@Mehmet D.

Ortalamam 47 diyorsanız ona eyvallah. Yapılamaz diye bir şey yok. Maşşallah derim.
Ama siz ortalamam 60 demişsiniz. Ona dur derim işte. Ortalama 60 çok büyük rakam.

• Beğen
Tepkiler: Murat Çağlayan 2
@Uğur S.
ortalamam ilk başlarda 60 tı en son ortalamam 47 civarıydı

Geri