Scudo Sports

Burasi da benim bahcem

güzel bir gün olmuş fotoğraflar için teşekkürler :) bir şey soracam üçüncü fotoğrafta sanırım bir gap geçiyorsunuz onun inşaası nı yapmayı düşünüyoruz iki rampa arası boşluk yaklasık ne kadar onu soracaktım??

Scudo
Merhaba Erkal, bu son gonderdigim 3. fotograf ila bu altaki ayni
http://www.novabis.com/BURAK/FORUM/fil05.jpg

Bir dubble bu. Bikepark ta su sekilde yaptilar, Wishtler gibi kucuk bir A-LINE yaptilar, duz bir yol ustunde 5 tane dubble arka arka dizildi.

1. 1 m bosluk ila
2. 2 m bosluk ila (tepedeki resim)
3. 3 m bosluk ila (su dedigin 3. resim)
4. 5 m bosluk ila (benim gonderdigim son resimlerine sonda ikisi)
5. Roadgap var o da 6,5 m

teşekkürler oldukça işimize yarıyacak söyledikleriniz :)

tek kelimeyle muhteşem.. sezin yerinizde olmak için neler wermezdim

@ujur

Sanırım bu durumun cevabını Can şöyle vermiş...

@artofriding

Türkiyede bunları herkes yapar imkan ve mekan çok çok... Ama malesef öyle bir tahta yapsak ki isteek yaparız.... Ya belediye yıkar yada ormanda kaçak ağaç kesenler hazır kesilmiş ağaç diye söker gider... Caezasını yemekte bize kalır biz kurduğumuz için...

Yani bu işler Türkiyede sadece kazma kürek taş toprakla olmuyor... Birazda zihniyetin bunu anlayabilecek kapasitede olması gerekli kesinlikle... Sadece yapmak değil korumakta önemli yani...

Mesela polenezdki bmx parkurunu belediye değil polenezköy halkının katkısıyla yapıldı ve belediye biraz destek veriyo ama koruma ve bakım olmadığı için parkur delik deşik her tarafı oyuk ve çukur durumda...

Belki bu benim gittigim bikepark gibi bir ortam bulunabilir.
Anlatiyorum, bu bikepark ozel bir orman da yapildi.
Orman sahibinden her 4 kosesini kapati telerile, baya 2 m lik teller ile.
Bikepark i insaat eden arkadasim orman sahibiden izin alip yavas yavas yapmaya basladi. Orman a giris parali (milli park girisi gibi). Orman sahibi geclere hem bikepark yapmayi izin verdi hem de arada bir Bulldozerini verip yardim ediyor.

Giris icin ucret var tabi sahibi kapida bekliyor. Gezen ler icin 1 eur, XC geziler icin 2 EUR, Bikepark icin 7,5 eur/gunlugu/adam basi (5 EUR orman sahibine 2,5 eur da bikepark i insaat eden arkadasa)

Belki TR de de eminim bir orman sahibi bulup boyle bir imkahan yaratilabilir

yazın belki de sonbahara antalya olimpos ta ufak bir park yapma girişimim var, mekan eğer olursa kadirin yerinin sağlayacağı (kadirs tree house) bir yer olacak, daha kadir abi ile konuşmadım ama bu çeşit olaylara sıcak bakıyor, örneğin o çevrede kaya tırmanışı yapılması için daha önce geyikbayırında rota açan öztürk tafa gibi kişilere bir çeşit sponsorluk yapıp rota açtırdı, tahta rampalar için elinde bolca tahta ve çalışacak adam var (1 saate bungolow inşa edebilen işçiler) , sanırım olursa ufak bir ücret karşılığı giriş olacak, dediğim gibi şu an için hala plan ama olma ihtimali çok fazla.

Guzel inisiyativ, sadece koruma alanin altina girmemeye dikkat edilmesi lazim o kadar.

Büyük ihtimalle kendine ait arazilerden birinde olur, onun dışında milli park içinde zaten izin verilmez.

Hafta sonu, Bikepark ta, Belcikanin en buyuk dag bisikleti magazini olan O2 Bikers, "Ride With The Stars" gunu duzenlediler. Mesur belcikali pilot lar geldi, aralarinda da daha yeni Sea Otter den donen Niko Vink vardi, yep yeni (link) (son resim deki genc Niko Vink).
Gun cok guzel gecti, profesyonelerden pek cok yardim almamiza ragmen, birisi ile wall ride yapmayi ogrendi. Bir kac resim paylasmak istedim.

http://www.novabis.com/BURAK/FORUM/RWTS_01.jpg
http://www.novabis.com/BURAK/FORUM/RWTS_02.jpg
http://www.novabis.com/BURAK/FORUM/RWTS_03.jpg

Hocam süperrrrsin ya

muazzam ya bizde burda rampa yapimina baslicaz belediyeyle konumalar vs.isler bidahaki gidisinde ayrintili resimlerini cekip verebilirsen cok sevinirim

çok özverili ve güzel bir çalışma olmuş tebrikler saygılar

Selam arkadaslar etkinlikler burada devam ediyor.
Gecen 1 mayis, Belcika Redbull Enduro Challenge in ikinci yarisi vardi.
Amacim, marta ki alamadigim final kalifikasyonu bu yarista koparmakti.
Amacima vardim, final icin katilimimi kazandim.

Bilmiyen ler icin Enduro yarislari, kronometreli oluyor, pakur sadece inis degil yokus da var (inis yokus orani %80-%20 gibi). Bir gun icinde 4 ve 5 inis oluyor, kimileri fizik kimileri teknik. Downhill yarislari ila ki fark, oncede parkur ustunde entreman yapamiyorsunuz, tamamen bilmediginiz parkur ustunde yarisip kronometreleniyorsunuz :

Resim galerisi icin : (link)

Burada da beni cektiler :

http://www.novabis.com/BURAK/FORUM/ENDURO_burak.jpg

Bu yarışlarda 130luk maşa kombinasyonuyla katılabilmem mümkün mü yani parkurlar müsait mi?

Yani resimlerde XC bisikletri var ama şansaları ne durumda ne kadar verimli olabiliyor...

hoş bir yarış özellikle yarışmacıların önceden parkuru turlamamamları cok iyi böylece daha zevkli daha çekişmeli bir mücadele ortaya çıkıyordur eminim.. :)

@Anterak

Tebrikler...İnsan istedimi herşeyi yapıyor. Yarışda başarılar sana...

@Hasan Çağrı

Tabi tabi, 130 mm cok iyi, her tip bisiklet katildi, buyuk agir DH (200 mm) bisikletinde tam XC (100 mm) bisikletine, ama tabi DH yokuslarda sisti, XC de tas odun inis lerde cok hizli gidemiyor. Ortasi en iyisi

Geri