Scudo Sports

Burası bisiklet yolu buradan gidemezsin!

Vay beeee bende bu adamlar niye 30 yıldır iktidar olamıyor diyordum:):) aferin kadiköy belediyesine şahane bir bisiklet yolu yapmışlar.

Scudo
Videoyu çeken arkadaşın sabrına hayran oldum ne yalan söyleyeyim.hani sağlam bir dalası geliyor insanın böyle salak'lara:):)

@Oğuzhan A.K

Soylediginiz seyin sacma oldugunun farkindasiniz degil mi?

@Mert E.

Kime göre saçma sadece size göre galiba gerçekler acıdır mert bey buda en hakiki gerçek hatta bir ara şöyle biz izmir turuna çıkın gezin orda çok örneği var:):)

@Oğuzhan A.K

Gercek? Belediyenin yaptigi bisiklet yolunu amacina uygun kullanmayan insanlardan belediyeyi sorumlu tutmak gercekten harika bir zihniyetin urunu. Tebrikler.

@Mert E.

Hiç ilgisi yok siz öyle anlıyorsunuz hiç yapmasalardı bende çok daha iyi olurmuş daha iyi daha güzel bir yatırım yapılabilirdi yapdılar'da ne oldu üzerinde ben yokum ama herkes orda üzerinde geziyor ben sinir harbi yaşıyorum.

@Oğuzhan A.K

Butun bisiklet yollarini kaldiralim. Hic yapmasalar daha iyi olur zira. Sinir harbi de yasamamis oluruz. Mis.

Hem belediye de bu vesileyle "30 yildir niye iktidar olamiyorlar anladim" gibi abuk subuk laflar yemek zorunda kalmaz. Manav da kasasini ozurlu yoluna koyar. Oh, ne ala memleket olur be!..

@Mert E.

Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz işte tamda bu sebeb'den.polemikler,gereksiz tartışmalar ve kavgalar düşen seviyeler ne gerek var o avukatlığını yaptığın x parti ve belediyesi karnını doyuruyormu arkadaşım.eğer halkını bu kadar iyi tanıyan bir oluşum olsalardı bir kere sağı solu dapdaracık bir yola böyle mantık ve fizik kurallarına ters! bisiklet yolu yapmazlardı.dünyada örneği varsa ben artık bisikleti bırakıyorum;binmeyeceğim.

@Oğuzhan A.K

Oncelikle ben bir partinin avukatligini yapmiyorum. "Vay beeee bende bu adamlar niye 30 yıldır iktidar olamıyor diyordum:):)" diyerek parti borazanligi yapan sizsiniz.

Halkini bu kadar iyi taniyan bir olusum olarak, hic bir sekilde bisiklet yolu istemeyelim o halde degil mi? Malum bizim millet mangal yapmayi sever, park edilmeyecek yere park eder.. Halkimiz boyle cunku.(!) Halkimiz bisiklet yolunu ozgurce isgal edebildigini dusunuyor diye bisiklet yollarina gerek yok.

O yolu gordunuz mu bilmiyorum, sagi solu dapdaracik falan degil. Yolu daraltan esyalarini onlerine koyan dukkanlar. Yayalara yeteri kadar alan var.

Dunyada ornegini gormek istiyorsaniz, Almanya'da bazi yerlerde bisiklet yolu kaldirima cikar, 3-4 kisi yanyana yururseniz bisiklet yoluna tasmaniz gerekir, ama kimse de o yoldan yurumez.

Siz gene de binin bisiklete.

Hala dediklerimi anlamayan anlamak istemeyen birine ne desem anlamı olmayacak size iyi forumlar.

@Serkan Mıstınoğlu

Uyarıda bulunsan N farkediyor ya da zil çalmanın. Umursamadan devam ediyorlar ya da annesi çocuğunu senin önüne iterek kurtarmaya çalışıyor. Adama ya da çocuğuna çarpıyorsun burası bisiklet yolu değil buradan gidemezsin, bunun üstüne bende bisiklet simgesini gösteriyorum, adam da diyor ki o beni ilgilendirmez. Bende diyorum ki; senin öyle demen buranın bisiklet yolu olduğu gerçeğini değiştirmiyor ve ağzının burnun dağılmasıda beni ilgilendirmiyor, bu gördüğün bir kültür farkıdır.

Ayıya birşeyler öğretebilirsin ama hayvanlaşmış birisine birşey öğretemezsin.

Arkadaşların arabaları park etme şekillerini resimlemiş, bende çok çektim. Ondan sonra seni gördüğü halde çekilmeyen ve kıl payı geçerken dikkat etsene diyebilecek kadar zeki olan insanlar ya da artık yolda da mı yürümeyak diyen hanzolar.

Arkadaşın da belirttiği gibi caddebostanda bisiklet yoluna girer birisi senden özür bile diliyorsa, bu bir kültür farkıdır dostum ama ben artık bisiklet yolunu kullanmıyorum. Çünkü bisikleti bırakma noktasına gelmiştim. Şans eseri sahilde veloslow'a denk geldim. Şuan daha mutluyum.

Saygılarla.

ben valla öyle bisiklet yolundan giden oluyorsa birazcık sürterek geçiyorum önlerine kırıyorum yani :) sonra bi bakıyorum arkama çekilmişler kültür farkı yapacak bişey yok herkez ileri gider biz geriye.

bu gün bisiklet yolundan gidiyorum bir afam torunları ile birlikte bisiklet yolunu işgal etmiş geliyorlar beni görmelerine rağmen önümden kaçmadılar burası bisiklet yolu dedim cevap ne yapayım.bir diğeri bayan vucut dili ile biliyorum dedi.tek çarasi var bisiklet yolundan gidenlere para cezası bisiklet yolu olupta bisiklet yolundan gitmeyen bisikletciye de para cezası verilmeli

@Çetin Güzel
Ağzına sağlık abi. :)

Yaptığım 6 yıllık serbest muhasebecilik, halen devam eden 20 yıllık da devlet memurluğum esnasında ülkemizde toplumsal kurallara uymanın tahsille yaşam standardı ile alakalı olmadığını gördüm. Gelişmiş ülkelerde bir kural vardır halkın refah düzeyi yüksektir gelir düzeyi düşük olanlarında destekçisi devlettir her tür yardımı yapar AMAAAAA devlet vatandaşına şöyle der; karrrdeş bu ülkede yaşayacaksan şunları şunları asla yapmayacaksın ev-iş ve eğlence hayatında kimseyi rahatsız etmeyecek kimseye zarar vermeye kalkışmayacaksın ha yapmazssan devletin yumruğunu yiyince bağırmayacak kimseye şikayet edemeyeceksin çünkü herkes seninle aynı haklara sahip ve sana hiçkimse sahip çıkmayacak bunu yaşayarak göreceksin, işlediğin en ufak suçu dahi saklama lüksün yok çünkü toplumda bir oto kontrol sistemim var(oralarda herkes fahri trafik ve asayiş müfettişidir) başka bir vatandaşım muhakkak seni telefonla bana anında bildirecek ve ben senin cezanı otomatikman maaşından keseceğim, işlediğin suçun cezasını ödeyemem diye çekinmene gerek yok arabanla bir vatandaşıma çarpabilir yada yaralayabilirsin, yaralarsan cezası 50.000 eurodan başlar ben hesabımdan o vatandaşa öder bu parayı seni yıllarca bana bedava çalıştırarak çatır çatır alırım,, ha vatandaş ölürse ömür boyu hayatın benim demektir ağır işlerimde çalıştıracak bir kişi daha buldum demektir der ve kesinlikle harfiyyende uygular bunun başka bir alternatifi yoktur o ülkelerde bir trafik cezası yazıldı diye araya hatırlı bir kişi koyamazsın, restorandın leş gibi mutfağını rapor eden sağlık memurunu sürdüremezsin eğer araya giren hatırlı kişinin araya girdiği anlaşılırsa 100 de 100 istifa etmesi gerekir yoksa on binlerce insan protesto eder ve koltuklar kelleler gider, işte bizim enbüyük ve telafisi mümkün olmayan eksikliklerimiz ve hatalarımız burda başlıyor geliri düşük affedelim diye acımak da buna eklenebilir.Mustafa Kemal Atatürk ne güzel söylemiş. VAZİFEYİ İHMALE SÜRÜKLEYEN VE DAHİ GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET VATANA İHANETTİR diye

@Turan Babacan
Bir ara zaten bisikletle giderken olay yaşamıştım, o an bisikleti alıp kafasına geçirmek aklıma gelmişti ama ona da bana da bisiklete de yazık olurdu:)

@berkay onaylıı
Perhidrol ve tuzruhunu araba yerine daha yararlı şeylerde kullanmak lazım, devre yaparken mesela:)
Perhidrol zaten adamın elini bile mahvediyor, onu taşımak bomba taşımak gibi birşey olur:)

Yurtdışındaki gibi para cezası olmadığı sürece bu soruna çözüm bulunamaz. Bizim insanımız bu dilden anlıyor.

Geri