Scudo Sports

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

@Kudret Kurtcebe

Sevgili kudret abi bu tolga gürgün isimli şahsın yaptığı denemenin gerçekliğinden o kadarda emin değilim doğrusu. Bize ufak atda civcivlerde yesin demek düşermi.Bence düşer. Bir ortadoğu ülkesi vatandaşı her denilene inanma temayülündedir. Bu nedenle bizde efsaneler, masallar, kerametler, menakıpnameler pek bir gelişmiştir. Çünkü biz akıl süzgecini çalıştırmayız. Tolga gürgün yeşil cübbeli sakallı bir zat geldi bisikletle beni İzmir e bıraktı dese buna inanmaya teşne en az bir 10 milyon kişi çıkar. Kısa bir hesaplama: gün 24 saat. (tolga gürgün ün o tur yazısını okudum. İzmir e yolculuğu 24 saat bile sürmemişti. sanırım 20 saat içinde İzmir e ulaşmıştı. Bu 20 saate dinlenme ve molalar dahil.) Böl 450 yi 24 e 18.75 çıkacak. 20 ye bölersen ki seyahati 20 saat sürmüştü 22.5 km ortalama çıkacak. Peki sen inanıyormusun bir kişinin molalar dahil 450 km yi ortalama 22.5 km hız ile bitireceğini. Üstelik amoeba bir mtb kullanmıştı. Şahsen ben hiç inanmıyorum vede ihtimal vermiyorum. Bisiklet forumda bir efsane yaratma PR si bu bence. Bundan sonrada bu tür kocakarı hikayelerine karşı noter tastikli belge isteyeceğim ona göre. Milleti göz göre göre efsane ve mitlere inandırmaya vede bu mitler üzerinden prim toplamaya kimsenin hakkı yok.

Scudo
@ali katlamaz
Aklimdan geceni yazmissiniz tam olarak.
Ama idolum oldu arkadas resmen bizde eylulde bodruma gidicez ortalama 800km 9-10gun dusunduk bu arkadasin performansa gore dinlenme ile 24 saat surer :)

Ayrica bir konu dikkatimi cekti bisikleti surus teknigo 1 saat pedalla 10 dakika dinlenmis. Ben onu 15 dakikadan hesapladigimda 8 saat pedallarsa + 2 saat dinlenmis olur buda 10 saate esdeger gene olmuyor :)
Ortadan kaybolan 2 saat nerde mechul :) keske arkadas sallarken biraz matematik ne biliyim oran-oranti ve mantik -beyin tarzi ikilileride goz onunde bulundursaydi :)

@mehmetsunu

mehmet dostum ,,
valla tolga ile tanışıklığım var bu konuda cevap verecek olan gerçekte o ama biliyorsun topik fena patlamış idi orada inanmayanlarda oldu sonra bi tartışma hafif olmuş idi ,evet 26 jant ile nasıl oldu bu iş bana mantıklı gelmiyor, ama tolgayı sever sayarım ,az muhabbetim olmadı değil, bu aralar buradan gitti, ama dönüp kendisi cevaplar ise sevineceğimde ama kayboldu tolga ..

@ali katlamaz

ali bey katılıyorum ama genede insanlara doğru olanı aktarmak lazım ..

Valla çok sevdim bu konuyu. Hiç kapanmasın, hep devam etsin.

Palavrası bol olan avcilar zannederdim :) Ama en azindan onlar eglenmek icin sallarlar ve hep beraber makarasini yaparlarken, palavrayi sikanda alinmaz gucenmez hatta uzerine kendisi ile dalga gecer...
Klavye cambazligi da girince isin icine, tanisma, yuzyuze tartisma, ispatlama geregi de olmayinca, egolar tavan yapiyor. Mantikli olarak konuyu degerlendirmek isteyenlere kafa tutuluyor, is hakarete varabiliyor, bahaneler bitip tukenmezken iddianin dogrulugunda da inat ediliyor. Bir hikaye atiyorsunuz ortaya sopnra kimse inanmasa bile kendiniz inanip o hikayenin gercekliginde yasamaya basliyorsunuz. Bu duruma psikolojide derecelerde verilip etiketleme yapiliyor ama bunlara girmeyelim. Neyse genc bunyeler bunlari basariyor demek ki :)
Bizde her soylenene inanalim arkadaslar ne var bunda? Bir gun yolda canimiz cikmis halde pedallara asilirken yanimizdan kursun gibi gecen bisikletliler gorursek bunlar insanustu ozelliklerdeki forum uyesi bazi klavye bisikletcileridir. burada iddialarini savunmaktan firsat bulup yollara dusmuslerdir...
Ben sahsen burada herkesin soyledigine inaniyorum :) O yuzden hic bana bulasmasinlar! Her zaman saygi ve ezilmisligimle bu muthis insanlarin pedallarinin izinde olacagim :rolleyes:

Mesela gecmis yillarda askerde havada giderken helikopterden helikoptere atladigi sirada sarjor degistirme isine hic alisamayan efsane cocuk vardi. Sonradan mutfakta patates soydugunu iddia ettiler ama ben onun ucan helikopterler arasinda atladigina ve bu sirada sarjor degistirdigine de inaniyorum :)

@Mehmet D.

hepimiz büyük bir merakla bekliyoruz. gözümüz bu başlıkta olacak.

@Kudret Kurtcebe

Sevgili kudret abi şu meşhur avcı hikayelerine, forumu takip ettikçe en az onun kadar şöhretli bir hikaye türünün daha doğmuş vede eklenmiş olduğunu gözlemledim. Bisikletçi hikayeleri: Hız rekorları, günlük gidilen denizaşırı mesafeler, rekor bisiklet ağırlıkları. rekor turlar. Daha neler neler. İnan ben artık eğlence ve gülmece olarak bakıyorum bu yazılanlara.

Bir kaç kez 150 km üzerine çıktım. En uzun üsküdardan sapanca yaptım 170 km sürdü .
Uzun turlarda bir günde 500 km üzeri yapılan turların objektif ispat külfetinide taşıdığını düşünmüşümdür.
Çünkü. 130 km den sonra algılama fikirler duygular, yorgunlukla birleştiğinde ciddi değişikliklere uğramaktadır. Ve bu şurada gördüğünüz rakamdan ibaret değildir. Hayati bir şeydir.

Mehmet bey gunubirlik Istanbula beklerim biraz rurlariz sonra aize bir yemek ismarlarim birde oscar odulu veririm 3 arkadasda fonda muzik yapar Aaaannndd Oscaaar goes too Mehmettt derler falan guzel bir organizasyon olur biz yoruluruz sizin icin sirada bir tur olur beklerim yani..

@z. usta
12 saatte 111km yaptim dinlenmelerle beraber fotosuda var konuda en son beynime oksijen gitmiyordu :) 2 kere 2 desen mal mal bakardim :)

Gerci plansiz bir turdu tamamen rastgele gerceklesen bir guzergahti ama sonu oleydi :)

@ali sezgin

ahahahahahah abicim bu nasıl , ne güzel bir parody anlayışıdır :D

@Tahsin Y.

@z. usta

Alintida gozukendir mesajimda demek istediginizi anlayamadim :s

İlk bisiklete başladığımda 100 kilo iken 80+ km devirmiştim Belgrad Ormanı gidiş geliş+orman içi sürüş olarak. Sonra 1 ay dizim ağrıdı zor yürüdüm :D

2 kere 30 ar dakika mola vererek 48 km yapabildim. Çalışmaya devam ediyorum, bir gün 100 Km yapabilecek hale geleceğim inşallah...

120 km yaptım. Fena yorulmuştum. Amele yanığı da cabası. :D

5 N 1 K formülünü işletmeden günde kaç km yol yaptığın sadece bir faraziyeden ibarettir. Temel soruları sorarak vede cevap vererek bu soruyu cevaplandırmak gerekir. Bazı sorular;
1- Ağırlık ne kadardı
2- Bisiklet türü ne idi
3- Hava sıcaklığı vede basıncı ne idi
4- Hangi rakımda sürdün
5- Rüzgar hızı ve yönü ne idi
6- Tekilmi bisiklet sürüyordun gruplamı
7- Lastik basıncı ne idi
8- Nasıl beslenmiştin
9- Hangi saatler arası sürdün
10- Ne kadar irtifa kazandın
11- Yolculuk süresince ne kadar dinlendin
12- Yolun niteliği ne idi
13- Nem oranı ne idi
14- Bütün bu soruların sonunda ne kadar yol yaptın

Bakın bir ne kadar yol yaptın sorusu karşısında benim iki arada aklıma gelen değişken miktarı bu kadar. Bence burada yorum yapacaklar bu sorularada cevap vererek günlük yaptıkları en fazla km yi yazarlarsa daha sağlıklı olacak ve diğer bisikletçilerinde hangi seviyede olduklarını ölçmeleri daha kolay olacaktır.
Aklıma gelen sorulara istinaden cevaplayacak olursam;
1- Ağırlık ne kadardı: bisikletin ağırlığı 12.5 kg benim ağırlığım 84 kg toplamda 96.5 kg eksi artı 2 kg daha eklenebilir.
2- Bisiklet türü ne idi: Fitnes scott sub 30 2010 model
3- Hava sıcaklığı vede basıncı ne idi: Hava sıcaklığı 23 ile yükselti ve saatler itibarı ile 15 derece arası gitti geldi
4- Hangi rakımda sürdün: min. 968 max 1240 ortalama 1100 metre arasında sürdüm.
5- Rüzgar hızı ve yönü ne idi: Rüzgar hızı 5 ila 9 arası değişti. Gidiş ve geliş düşünürsek avantajıda dezavantajıda oldu.
6- Tekilmi bisiklet sürüyordun gruplamı: Bisikleti grup ile sürdüm. Ama gruptan koptuğumdan fiziki ve psikolojik avantajını kullanamadım.
7- Lastik basıncı ne idi: Teker basıncı 80 psi civarındaydı
8- Nasıl beslenmiştin: Yola çıkmadan önce sıradan bir kahvaltı mola yerinde testi kebab vede 2-3 litre civarı su.
9- Hangi saatler arası sürdün: Bisikleti sabah 09:00 akşam 19:00 saatleri arasında sürdüm
10- Ne kadar irtifa kazandın: Giderken 744 metre gelirken 653 metre olmak üzere toplamda 1397 metre irtifa kazandım.
11- Yolculuk süresince ne kadar dinlendin: Ortalama 21 km civarı hız yaptığımı hatırlıyorum. 160 km yol yaptığıma göre bisiklet sırtında 8 saatim geçti. Yeme ve yoldaki kısa molalar dışında durmadık.
12- Yolun niteliği ne idi: Yolun 160 km lik toplamında (gidiş dönüş) üçte biri sıcak asfalt geriye kalanı stabilize idi.
13- Nem oranı ne idi: Bu konu hakkında bir bilgim yok ama iç anadolunun bahar aylarındaki kuru havası hakimdi.
14- Ne kadar yol yaptın: 160 km yol yaptım. Eksi artı % 2

Kaç mola yaptım tam hatırlamıyorum ama en yüksek 120 km yapabildim. Sonraki gün okula gidemedim orası ayrı konu. :)

Geri