Scudo Sports

Bugün farkettiğim enteresan şey...

Tepki
25
Arkadaşlar bugün okula bisikletimle ilk defa gidip geldim. Ankara'da yaşıyorum. Farkettim ki yayalar, araçlar kadar saygılı değiller bisikletlilere karşı. Araç yolundan gidip geldim yolun büyük kısmını fakat araçlar bana dikkat ederken, yayalar bana hiç aldırmadan karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Az kalsın 3 yayaya çarpıyordum dikkat etmeden karşıdan karşıya geçtikleri için. Ben arabalardan çekinirdim hep yayalar canavar çıktı :D :D

Scudo
Bu konuda haklısın emre, malesef durum seninde farkettiğin gibi, yayalar bizi araç olarak görmüyor, bende onların üzlerlerine doğru gidiyorum, yada herhangi bir yavaşlama emaresinde bulunmuyorum o zaman çekinip yol veriyorlar :)

• Beğen
Tepkiler: Emre Akyıl
Bende bir keresinde son süratimle giderken bir teyze atladı önüme..

Çok götü çarpıştık, ben karşı şeride savruldum Allahtan gelen minibüs ani frenle durdu.. Teyze resmen havalandı, ayakları yerden kesildi.. Ayakkabı saç baş dağıldı.. Etraftakiler teyzenin hatalı olduğunu falan söylediler yüksek sesle ve çok şükür bir şey olmadı..

-Neden yoluma çıktın teyze diye sorduğumda

- Araba gelmiyordu ki dedi..

Eh ben 110 kilo bisiklet 19 kilo (down hill) araba çarpmış kadar olmuşsundur dedim..

Tövbe yarabbim ya..

İnanın araçlarda yol veriyorsa saygılarından değil çarpışma sırasında araçlarına bir şey olmaması ya da polisle uğraşmak istmediklerindendir.. Öyle saygı falan bekleme..

Evet yayalar bisikletlileri pek önemsemiyorlar, birisinde bende gebç bir kıza çarpmamak için ön frene asılmak zorunda kalmıştım. Tabi havada uçtum. Allah'tan kıza vurmadım. Eldiven ve kask olduğu için yara almadan kazayı atlattım. Yayalara oldukça fazla dikkat etmek lazım...

• Beğen
güzel ve yerinde tespit bu istanbul da da aynı şekilde şu sıralar taşıtlar daha çok saygılı yayalara oranla.. ama kesinlikle cahil heryerde cahildir.. kimseye güvenmeyin tedbirlerinizi alın trafikte

• Beğen
Çocukluğumdan beri 2 ciddi kaza yaşadım ikiside araçlar tarafından değil,yayalar yüzünden oldu.. Araçlardan çok,yayalara dikkat etmek lazım. Araçlar gayet dikkatli davranıyor Eskişehir'de ama yayalardan son anda yırtmışlığım çoktur. Gözünün içine baka baka neden önüne atlar insanlar çözemedim ki.. Sokak köpekleri bile bakıyor sağına soluna bekliyor araç,bisiklet vs varsa :in:

Ya anlamadığım şu hadi saygı bile değil sadece mallarını koruma hissi araçlarınki, ama yayalar canlarını mı kıymetli görmüyorlar? Bugün tehlike atlattığım 3 kişi de bayandı. Anladım ki zil/korna gibi bir aksesuar da şartmış. Belki o bile çare olmayacak korkuyorum valla :D :D

Geçenlerde tramvay yolunda bisikletle iniyorum. Sultanahmet durağının orda tramvay durdu. Bende temkinli bir şekilde karşıdan gelen tramvay varmı diye baktım. Hızım 20 civarıydı. Karşıdan gelen olmayınca biraz hızlanıyımda hızlıca geçiyim dedim. Hızlanmam la önüme atlayan yayaya geçirmem bir oldu :D Bisiklette de yaya'da da pek sıkıntı yoktu. Ama o barendin geldiği yer sonradan çok fena morarmış olmalı :D

• Beğen
:)) Seneler önce bir teyzenin sokak ortasında elini bıraktığı 2-3 yaşlarındaki torunu, gelip yolun kenarındaki duran bisikletime çarpmıştı. Teyze o anda komşusuyla sohpet ediyordu. Çocuğun ağlama sesine geldi ve tabiri caizse beni linç etmeye kalktılar :)) Teyzenin yumrukları o kadar serttiki anlatamam. Üstelik çocuk bisiklete çarptığında ben merdivenin kenarında dinleniyordum. 2-3 Yaya biçmişliğim de vardır ayrıca. Dikkat !

Valla bu yayalara nasıl çözüm bulcaz bilmiyorum. Aniden önünde açılan araç kapısından ve yola bi anda giren araçtan korkardım artık sadece ve sadece yayalardan korkuyorum.

Durduğum yerde bana çarpan teyzeler bana laf ediyorlar :D . Hele kaldırımdan daha rahat gittigim olur cunki millet yolun ortasından gidiyor :D :D

• Beğen
Yahu bir de bisiklet yolunda yürüyüp üstlerine doğru gittiğimde "manyak gibi sürüyolar yaaaa" "bissssssssssssssssmillah" "neapıyon yıa?" demiyorlar mı gıcık oluyorum. Fakat halkımızın %90'ı "dokunmayın boyalıdır" yazan yere inadına dokunduğu için bunu da çok görmemek lazım :)

Bende artık refleks oldu kenarda yaya gorunce hızlaniyorum hızli bi şekilde geldiginizi gorunce genelde yola atlamiyorlar.

• Beğen
@Atıl Güven

Ben yayayı görüp bide üstüne hızlansam neler olur tahmin edemiyorum :D :D :D

Arabalara sen dikkat etmelisin ama yayalar sana dikkat etmeli tabi işler böyle yürümüyor.Hem sana yol vermiyor hemde yüzüne karşı laf ediyorlar.Ben geçenlerde bir kadın ve iki çocuğunu ezmekten son anda kurtuldum

• Beğen
Bu dirim İstanbul içinde de geçerli. Yayalar kaldırımda yürümüyor, yolun kenarında yürüyorlar. Aynı zamanda onlara yeşil yanmıyorken benim geldiğimi göre göre karşıdan karşıya geçiyorlar. Ne biçim insanlar demeden geçemeyeceğim.
İyi günler dilerim. Hoşçakal.

Aslına bakarsanız, Türkiye'de bisikletli olmak kadar, yaya olmak da zor. Hele ki, Ankara'da. Kentin en işlek merkezinde 1,5 -2 m. lik yaya yollarında otobüs durakları ve her köşe başında, sağına soluna doldurulan mallarla gibi giderek büyüyen gecekonduya dönüşmüş büfeler, çelik ve beton yığını kullanılmayan pas ve kir içindeki üst geçitler, bulduğu her boşluga park etmiş arabalar yüzünden labirente dönmüş kaldırımlar, akşam olduğunda her yeri işgal eden seyyar satıcılar; parkları, meydancıkları doldurmuş panzer ve çevik kuvvet ekipleri, doğru dürüst bir meydanı olmayan, en küçük eylem ve gösteri de trafiği felç olan bir şehir merkezi, 20 yıldır bir metre metro yapamayan bir belediye, araçlar için yapılan alt geçitlerle, ana bulvarına yayalar karşıdan karşıya geçmesin diye döşenen zincirleri ve yapılan kir içindeki kiç havuzcuklarla 70 km hızın yavaş kaldığı bulvarlar...saymakla bitmez. böyle bir şehirde yaya olmak da felaket. öte yandan, yayalar bu saçma sapan trafik ve şehir düzenlemesi içinde kendilerine en kolay nasıl oluyorsa öyle yürüyorlar ve büyük ihtimalle bisikletlileri çok fark etmiyorlar. benim deneyimlerime göre de yayalar beklemediği şeyi görmüyor. o yüzden ben bağırmayı deniyorum. o zaman duruyorlar ya da kendilerine geliyorlar :) tüm dertlerin temelinde araba öncelikli, hatta sadece arabaların hayatını kolaylaştırmak için düzenlenen bir trafik ve şehir hayatı yatıyor gibime geliyor.

• Beğen
@Doğan Bekir Bilge

aklıma ne geldi... tem'de her zaman bi çalışma vardır... ama çalışma bittikten sonra bile çalışma var uyarıları bir süre kaldırılmaz... sen yavaşlarsın, sonra bi bakarsın, çalışma falan yok...

ben artık inanmıyorum o işaretlere, hatta itiraf ediyorum, hızlanıp araba geçtiğim bile oluyo....

demek istediğim, dokunmak, inat diil de, uyarı yazısının bi hafta önce konulmuş ve orda unutulmuş olma itimalinin farkındalığının sonucu da olabilir

• Beğen
Geri