Sevgili @Enes YIKILMAZ öncelikle çok teşekkür ederim. İnce ince anlatmışsın ve gerçekten neredeyse bütün sorularıma aradığım cevaplar var. Hepsini kesinlikle dikkate alacağımdan emin olabilirsin. Özellikle otobüsün yolcu indirmesi konusunda hiç bir fikrim yoktu. Çünkü araba kullanıyordum fakat asla otobüsün sağından geçmediğim için bu sorunu yaşamamıştım. Kapının aniden açılması olayını da videolardan öğrendim. Çıkmadan önce 10 tane filan şehirde ve İstanbul'da trafiğe çıkmak videosu izledim. Ama işte bazen böyle detaylar kaçıyor. Kaskı satın aldığım arkadaş vermişti yanında sağolsun. BTWIN marka bir kask var. BH500 ama eski modeli. Baret gibi arkadan çevirilerek ayarlanıyor ve kafama tam oturuyor gibi. Sanıyorum ki iş görür. Eldiven konusunda da biraz araştırma yapıp uygun bir şey bulmaya çalışacağım. Cidden ellerim ağrıdı. Bu arada 20 KM kulağa çok geliyor ama benim için keyifliydi. İlk 3-4 KM beni de korkuttu ama sonra daha kolay geldi. (Yokuşlar hariç) Kadans'ı da bisikletçileri izleye izleye öğrendiğim için zaten kendimi yormayacak seviyede yapmaya çalıştım. Tabi daha çok yolum var ama deniyorum. Bu arada topuk ve basma olayını da bir videoda görmüştüm. Onu da denedim. Zaten topukla basmak daha zor sanki.
Diğer sevgili arkadaşlar @GagarinlerinYuri , acele etmeyeceğim sanırım bu konuda. Boynuz veya kelebek gidon. Hangisi uzun vadede mantıklı gelirse alacağım, @Mab1K çok teşekkürler paylaşımın için fakat instagram kullanmıyorum. Yine de girip sayfayı inceleyeceğim. @Gökay Akçay , mutlaka buraya yazarım rotayı denedikten sonra. Ama hafta sonundan önce zor. Bir de Yüksek lisans tez dönemindeyim. O yüzden bu sıralar belki çok vakit ayıramayacağım ama ev-iş arası sürmeye devam. Umarım Şişhane'den yukarı çıkan yokuş beni bezdirmez. @turcudede , ben de tam olarak öyle yapmayı planlıyorum. Acele etmeden hem okuyup anlamaya çalışarak hem de deneyimlediklerimi harmanlayıp neye ihtiyacım olduğunu anladıktan sonra karar vermeye çalışacağım. Çünkü maddi durumum zaten çok iyi değil ve dikkatli olmak zorundayım. Kriz dönemi beni perişan etti. Umarım herkes için sonrası daha güzel olur.
Herkese tekrardan teşekkürler. Forumdaki yorumları okudukça bisiklet sürücülerinin diğer sürücülere oranla daha kibar olduğunu görmek de beni ayrıca mutlu etti. Umarım her yerde böyledir.
Edit : Bu arada bu kask iş görmez diyorsanız eğer önceliğim kask aramak olsun. Ben çok anlamıyorum. Bugün uykusuz ve yorgun hissettiğim için otobüsle geldim işe. İyi ki de öyle yapmışım. Dikkat dağınıkken sürmek istemiyorum. Umarım bu konudaki endişem baki olur. Bir de kask çok komik duruyor ya.
Bende yeni başlayan birisi olarak özellikle şunu belirtebilim, İstanbul trafiğinde yayalarla araçların iç içe olduğu bir yerde bisiklet sürmek zor bir iş. Bu yüzden her şeyi kontrol etmen lazım. Kaldırımda yürüyen insanları, park etmiş araçları, sokakta oynayan çocukları, trafik ışıklarını, akan trafikteki önündeki ve arkandaki araçları ve son olarak kendini ve bisikletin hakimiyetini. Bunları nasıl kontrol edebiliriz diye sorarsan kesinlikle pratik gerekiyor ve full konsantre olman lazım. Kulaklıkla müzik dinlemekten, telefonla konuşmaktan kaçınmak gerekiyor ve öfkeli ve ruh halin bozukken binmemekte fayda var. Şunu da belirteyim zil bir işe yaramıyor atlıyorlar önüne , sen önüne atlayacağını sezip frenlemen lazım