Scudo Sports

Bugün atlattığım kaza

@pedallıyoruuz

Hangi birine yetecek hocam, insanları eğitemiyoruz maalesef. Çözüm değil. :kötü:

Scudo
@KeremOktay O kadar fazla bilmiyorum ben ama yürüyüş yolunun alt tarafına doğru bir köprü var ordan da sekaya giden bisiklet yoluna çıkıyorsun. Belki bunu demişsinizdir fakat bisiklet yolunun o tarafında da cam kırıkları mevcut o yüzden tercih etmiyordum

@pedallıyoruuz
Bu işin çözümü sopa değil. Sen sopa kaldırırken adam sana silah çeker. Bu iş eğitimle biter kavga dövüş ile değil. Memleketin en büyük eksiği ise eğitimdir.

Bu tarz sıkıntıları yaşıyoruz, yaşayacağız. Riskleri azaltmak için kendimce bulduğum çözümler @Emre Özhan in de bahsettiği kask aynası(en etkilisi, alışınca vazgeçemezsin), arkaya taktığım gece gündüz açık mavi kırmızı renkli ışıklar(bilinç altına polis mesajı göndermek için), önde gece gündüz açık çakar fonksiyonlu güçlü ışık ve asla kulaklıkla müzik dinlememek;)

PANCAMA
Büyük geçmiş olsun malesef ülkemizin bu sorunlarını aşması için köprünün altından daha çok sular akması gerekiyor.(EĞİTİM ŞART)Toplu taşıma şoförü bu terbiyesizliği yapıyorsa Tabiri caizse dananın kuyruğunun koptuğu yer bunların pisiko teknik testinden geçebileceğini zannetmiyorum (EĞİTİM ŞART)

• Beğen
Tepkiler: pancama
@suat66 Çok teşekkür ederim Suat bey dediğiniz gibi zor ama umarım kısa zaman içinde daha çok masum canlar yanmadan bir şeyler değişir.

geçmiş olsun kardeşim. öncelikle otobüs şoförü davarmış onu biliyoruz lakin tam şerit kadar olan yollarda şöyle yapman gerekiyor. yani en azından ben öyle yapıyorum bu bir kural değildir baştan söyleyeyim. ya şeridi ortalayıp gitmen lazım yani biraz tempolu sürmen lazım ki fotoğraftan o şekil gidebileceğin bir cadde gibi gözüküyor yada kaldırımdan gitmen lazım. çünkü otobüs seni sağına alıp geçmeye kalkarsa diğer şeride taşar ve sıkıntı olur. otobüs şoförü teknik olarak haklı ama tabi bu durumu hayvanca ifade etmesine gerek yoktu.

bu arada forum bi değişmiş, güzelleşmiş.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Şimdi biraz da otobüs şoförü ile empati yapalım. Deniyorum olmuyor, empati yapılacak gibi değil.

@aeneskral
Tek şeritli yollar konusunda haklı olabilirsiniz ama fotoğraftan da anlaşılacağı üzere iki şeritli bir yol, bu durumda otobüs şoförü teknik olarak da, insani olarak da haklı değil. Önceki cümlede de belirttiğim gibi, tek şeritli yollardan geçerken prensip eğer trafiği engelleyecek durumdaysanız diğer araçlara geçiş önceliği vermek. Kaldırımdan gitmekten kasıt kaldırımda sürmek değildir umarım, zira diğer araçların bize karşı yaptığı saygısızlığı biz yayalara karşı yapmış oluruz kaldırımda sürersek. Kaldırımdan bisikletle ilerlemenin tek yolu bisikletten inerek ilerlemek.

• Beğen
Doğu kışla-seka arası tramvay yolunu kullanıyorum. Ne yayalarla ne araçlarla muhattap oluyorum, hem de daha hızlı gidiyorum. Tavsiye ederim.

• Beğen
geçmiş olsun.aynı yöne giden tenha parelel yollar kullanılmalı.sürücüler hata yapabilirler.onlar yorgun ve stresli(saçları beyazlıyor). onların hata bedeli olmayalım.güzel hayat,riski olmayan hayattır.onca taşıtın(canavarın) arasına kendimi niye yem olarak atayım.bu işi yapacaksam ya tenha yerde yaparım yada yapmam.hastanelerin,doktorların hali ortada(izdiham ve kalitesizlik)selamlar,saygılar..

Geçmiş olsun, Bence bu tür yollarda kesinikle yolu ortalamak tek çözümdür. Evet bazı kendini bilmezlerden tepki alabiliriz ama yolun kenarına sıkıştırılmaktan iyidir. Tepki gösterenlere kesinlikle uyulmamalı ve görmezden gelinmelidir. Yol uygun olduğunda kesinlikle hemen yol verilmelidir.

Ayna olmazsa olmazdır. Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanan biri olarak belirteyim, özgüven önemli. Kaldırımdan gitmek kesinlike nihai bir çözüm değildir. Acemilik sürecinde yayalara saygılı olmak kaydı ile başlangıçta bir süre iyi bir seçenek olabilir. Kazasız zevkli sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hocam bu tip iki şeritli dar yollarda korkarım . Sıkıştırılma ihtimalimiz çok yüksektir. Aynam yok fakat arkamdan geleni kafamı çevirerek omuz hizasından arkama bakarak sürekli kontrol ederim. Trafiğin akışını aksatmayacak hızda sürmeye çalışırım. Arkamdan gelen sesleri pür dikkat dinlerim.

Bende gölcükteyim İzmit'e çoğu zaman gider gelirim resimdeki yeride biliyorum. Şehrin içindeki yolların durumuna yere göre kendi güvenliğin için arkanı devamlı kontrol ederek trafiği aksatmayacak şekilde seri olup süreceksin. Düşük hızda seyredip çocuk bisiklet gibi o dar yolda sağdan gitmeye çalışırsan sıkıştırma durumları olabiliyor. Şehir içinde cinsi ne olursa olsun araçlardan korkmayacan üstün her zaman sen olacaksın.

Geri