Scudo Sports

Bugün atlattığım kaza

pancama

Üye
Tepki
8
Bisiklet
Sedona
Saat 5'e doğru İzmit seka park'tan yürüyüş yoluna geçiş yapıyordum. Bilen bilir bisiklet yoluna geçmeden 2 dakikalık bir mesafe. Yolun en sağından gidiyordum ve araçlar yanımdan geçebiliyordu. Ardından arkamdan kızgınca korna sesleri duydum tabii ki çok korktum kafamı çevirmemle bir yeşil özel halk otobüsünün(kısalardan) hızla üstüme doğru geldiğini gördüm. Olabildiğince sağ yaptım ve kaldırıma çarptım yalpaladım düşüyordum zor durdum. Ardından şoför kapıyı açtı tüm suçu bana attı ve kaldırımdan gitmem gerektiğini benim canımı hiç umursamadan ölüp gidersin hiç bir şey hak talep edemezsin şeklinde konuştu. O anın korkusuyla konuşamadım bile plakayı da alamadım. Ben suçlu olsam bile bu tarz düşünceye sahip insanların olması çok kötü.
sdfh.png
Bu yolda oldu da bir gerisi mi burası mı tam emin değilim.

Scudo
Geçmiş olsun bu tarz düşünce yoksunu insanlardan uzak durun

• Beğen
Tepkiler: pancama
Çok geçmiş olsun, otobüs şoförü ayrı bir hanzo orası tartışılmaz size denk gelmesi de şanssızlık olmuş.
Diğer taraftan yol durumunun da pek sağlıklı olduğu söylenemez. 2 aracın yan yana geçmesi için olan mesafe otobüsle birleşince pek mümkün görünmüyor. Buna benzer yollarda daha da dikkatli olmak gerekir, malum pek sabırlı ve anlayışlı bir toplum değiliz.
Bu tür yolları hiç sevemedim, özellikle Ankara'da yaşayanlar bilirler bir İstanbul yolumuz var ki tadından yenmez, o otobüs dolmuş şoförleri kolunuza sürterek yamyam gibi giderler.

Tekrar geçmiş olsun, boş verin siz beladan uzak durun.

• Beğen
Tepkiler: pancama ve Ozicu
Durumumda da belirttigim gibi. Bisiklet yolundan cok saygili "insanlara" ihtiyacimiz var :naslyany:.

Geçmiş olsun..Böyle dar yollarda,arkadan gelen herkes size saygı göstermez..Bu bakımdan böyle yollardan uzak durun,ya da kaldırımdan gidin..

Hep söylüyorum trafikte böcekten farkımız yok malesef ...:acpsnr:

• Beğen
geçmiş olsun. memlekette odun çok

• Beğen
@pancama O yoldan hiç hoşlanmıyorum, kaldırımdan gitmek de olası değil en azından ilk ayrıma kadar. Bana denk gelseymiş şerefsiz keşke ben direkt yoldan gidiyorum sağa falan yanaşmadan zaten hız limiti belli. Araç gibi, makul hızda devam etsen 1.5 dakika sonra bisiklet yolundasın zaten. Bizim şehirde haddinden fazla özel toplu taşıma olmasının handikapı bu işte bunlara dur diyebilecek bir makam yok. Plakayı almadığın kötü olmuş neyse geçmiş olsun.

@pancama Çok geçmiş olsun.
Yol iki şeritli gözüküyor. Eğer sizi geçmek istediyse sol şeritten gidebilirdi. Kasten yaralamaya teşebbüs ile suçlanabilir miydi bu şöför? Aramızda hukukçu var mı?

Her zaman söylüyorum; Araçlar siz izin vermedikçe sizi sıkıştıramazlar! Eğer yol bu şekilde dar ise yolu ortalayarak gitmek zorundasın ki şeride girip seni şıkıştırmasınlar. Ben İstanbul trafiğinde bile bunu yapıyorum şuana kadar araçların sıkıştırması ile ilgili bir problem yaşamadım. Ayrıca korna çalanlara da hiçbir zaman bakmayın. Çoğunlukla ya küfür edip gitmek amaçlı yada sizi korkutup kendilerince eğlenme amacıyla korna çalıyorlar.

Belediye ve özel halk otobüsü şöförleri ruh hastasıdır, normal insan davranışı beklemeyin. Bin tane kötü anım var, anlatmaya bile değmezler...

@pancama bu tarz yollarda illaki sürmeniz gerekiyorsa ‘bence’ park halindeki araçların olduğu yani yolun daraldığı kısımlarda şerit kapatarak gidip, yol genişlediğinde arkadaki araçlarım geçmesi için sağa geçmek.
Aradaki kısacık zaman zarfında muhtemelen çok küfür ve korna yiyeceksiniz fakat unutmayın ‘küfür öldürmez!’
en azından ben böyle yapıyorum. Bir de söylediğiniz gibi 2dk lık bir yolsa hiç gerek yok canınızı riske atmaya.

Sağolun çok teşekkür ederim hepinize desteğiniz ve tavsiyeleriniz için tüm yazdıklarınızı tek tek okudum çok yardımcı oldunuz moralim de düzeldi biraz.

@KeremOktay Benim de bu olayla kafama dank etti artık çok daha dikkatli davranacağım. Bide daha 1 ay oldu ben başlayalı iyi veya kötü tecrübe kazanıyorum artık.

@CeRKeZ Haklısınız benim acemiliğimden de kaynaklandı bu durum. Çok teşekkür ederim naçizane fikirleriniz için dikkate alacağım.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
geçmiş olsun orda dikkat etmek lazım sağa doğru gözlerini kapatıp dönmeye meyilliler.Size tavsiyem bir kask aynası edinmeniz gerçekten inanılmaz fark yapıyor

@KeremOktay Benim de bu olayla kafama dank etti artık çok daha dikkatli davranacağım. Bide daha 1 ay oldu ben başlayalı iyi veya kötü tecrübe kazanıyorum artık.

Ben o yol yerine köprüden öğretmenevine çıkıp karşıdan kız meslek yolundan şelale şeklinde ilerleyip az ileriden bisiklet yoluna geçiyorum. Daha uzun ve yavaş ama trafik ile neredeyse hiç muhattap olmuyorsun, tavsiye ederim.

bisiklet üzerinde beyzbol sopası taşımak şart oldu resmen. böylesine geçireceksin sopayı.

Yolun en sağına geçtikçe , kaldırıma yaklaştıkça daha da fazla sıkıştırılırsınız.Unutmamanız gereken şey sizin de birer araç olduğunuz.O kadar da kolay olmuyor demeyin.En fazla korna çalıp küfür ederler.Ne yaşarsanız yaşayın tek bir altın kural vardır:Göz teması kesinlikle kurmayın!!!

Geçmiş olsun,bu tarz dar alanlarda bende ister istemez kaldırımdan gidiyorum.Araçlar yol versede çok yakın geçiyorlar,insan tedirgin oluyor yinede. Yolun çok fazla kenarından gitmekte sıkıntı,pedalın kaldırıma çarpıp dengeyi kaybedip araçların önüne devrilme gibi bir felakete açıklığı var. Tıpki park etmiş araçlardan kapı açılma riski gibi.
Birde böyle ehliyeti kasaptan alanlar varki sorma. İnsan düşünmeden edemiyor, acaba ehliyet sınav kitabında bisikletlilere yönelik haklar ve durumlar var mı?Ciddi eğitim eksikliği var malesef,sürekli reklamlarda kamu spotu olarak bisikletlilerin hakları tekrar edilmelidir,başka yolu yok gibi.

• Beğen
Geri