Scudo Sports

Bu polar ceket alınır mı?

Scudo
@atasoy
Bu aylarda ortalama 10-18 derece arasında değişen bir sıcaklığa sahip bölgede yaşıyorum. Giyinmede içlik, polar ince uzun kol bir penye, üzerinde rüzgarlık. Lakin hafif esintili olduğu zamanlarda göğsümde rüzgarı hissettiyorum. Şimdilik havalar böyle oluyorsa, biraz daha soğuyunca, soğuğun keskinliğini daha fazla hissetteceğiz gibi. :) Daha önceleri kış aylarında bisiklet kullanmadım, o yüzden bir tecrübem yok. Karlı zamanlar hariç normal bisiklet sporuma devam etmeyi düşünüyorum. Bu esasta ceket şart mı, yoksa hava iyice soğuğunca kışlık montumuzu giysek iş görür mü?
Birde kask altı ve boyun için birer tane bandana mı almak lazım? İnce bir bere vardı bende ama kask altında kullanamıyorum,kask oturmuyor. Balaklavada görünüş itibariyle hoşuma gitmiyor, nedir öyle özel harekatçılar gibi gözüküyor,(kaldıki o da dışarda kar havası varken kullanılır) :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
(link)

Exuma'nın goretex bisiklet montu ile aynı malzemeye sahip, su & rüzgar geçirmez ve 99 TL. Sadece bisiklet cebi yok ama gayet başarılı bir ürün tavsiye ederim. Kış için ideal :harika:

Benim şu aralar giydiklerim şu şekilde;

- (link) - ilk katman olarak bunu kullanıyorum, vücutta ter damlasına kalmıyor. başarılı buldum.
- (link) - üstüne uzun kol forma gibi bişey, esnek bir yapıya sahip çok memnunum.
- (link) - indirimdeyken almıştım. diğer arkadaşların dediği gibi rüzgar geçirmiyor fakat hava içeride hapsoluyor. soğuk havalarda daha uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Biraz paraya kıyılıp alınacak bir ceket.Rüzgar ve sogukta banamısın demiyor. Salomon marka.
20171120_145841.jpg

• Beğen
@BerkEvren
Hocam terletip terletmemesi önemli benim için. Normal zamanlarda,kılın kullandığım biraz ince bir montum ile, çok kabarık tam soğuk havalara ideal bir başka montum var.ama bisiklete biraz efor sarfetsem bunlarla, kan ter içinde kalırım. O yüzden mecburen bu alana özel bir mont,ceket bakıyorum.Ceketi,bu havalarda altında içlik ile giydiğimde yeterli olacak,dışarı çok soğuk olduğundada bir iki polar kazakla giyinde gene görevini yapabilecek,fiyat performans ürünü bakıyorum.Tabiki 800lük ceketle 80lik ceket bir olmaz.lakin 80lik ceketlerinde aralarında en kullanışlısı ve en kötüsü vardır.ben en kullanışlısını arıyorum.maksimum ayırdıpım bütçe 150tl. Sürekli performans sürmüyorum,gezi esnasında ara ara hızımı arttırıyorum,fazla kalori yakmak,zayıflamak için.onun dışın fıtı fıtı gidiyorum :D

@Fırat İler
By ceketi,sadece içlik ile bu zamanlarda kullansan performans yapsan terletir mi? Şuan ben,içlik bir tane ince kazak ve bir tane yağmurluk kullanıyorum ve içlik baya ıslak çıkıyor üzerimden.tamam yağmurluk hava aldırmazdır o yüzden terlwtiyorda olabilir tabi.diğer yandan blackspare takım içlik kullanıyorum terletmemesi gerekir...

• Beğen
@shooter06 hava aldırmayan bir yağmurluktan sonra içine ne giyersen giy su gibi çıkacaktır. Yağmurluk olacaksa sırt ve kol altı bölgesinde havalandırma kanalları olan modellerin seçilmesi daha uygun olacaktır diye düşünüyorum, ve sadece yağmur yağdığı zaman kullanılması gerekir.

@shooter06 Blackspade içlik üzerine (link) bu montu giyiyorum. Yağmurluğu ise sadece yağmur esnasında giyip her fırsatta önünü açıyorum hava alması için. (Sağanak değilse hiç giymiyorum zaten. Ceket baya bir tutuyor ıslatmadan.) Askılı tayt kullandığım için askının sırt kısmına yedek bir içlik koyuyorum. Olurda aşırı terlersem uygun bir yerde değiştiriyorum hemen. (50-60 km'nin üzerinde gideceksem alıyorum yedek içliği)

@BerkEvren
Az önce bir arkadaşımın üzerindeki montla karşılaştırdık bunu. Kumaş aynısıydı. (link)

(link)
200 Liradan 80 liraya düşmüş. Beden seçeneği yok sadece large var. Beden uyuyorsa bakabilirsin.

@BerkEvren
Bu ceketi daha ucuza alabileceğim yurtdışı siteleri var mı acaba?Güzele benziyor, sende memnunum diyorsun.Terletme olayından bahsetmediğine göre uygun giyimde terletmiyor olmalı.

@shooter06 Decathlon'da dışardan ucuza getirme şansı yok. Seri sonu indirimi veya ikinci el kovalanabilir. Veya benzer ürünler tercih edilebilir. Ama 40-45 Euro altında kışlık ürün bulmak zor olur. Özellikle kış aylarındayken. (Kış alışverişlerini yazın, yazlıkları kışın alırsanız çok uygun oluyor her zaman)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@BerkEvren
Dechatlon,bu ürünleri yurtdışından alıp satmıyor mu? Markası ve modelini bizde yurtdışı mağzalardan aratıp bulamaz mıyız acaba? Anladığım kadarıyla bu fiyattan aşağı bulmazsın diyorsun...
Decathlonun bir merak ettiğim bir özelliği var, ürünlere 100-300-500-900 gibi rakamlar veriyor. Bu değerler decathlonun sınıflandırması mı yoksa ürünlerin kendi sınıflandırması mı.Bu değerlerle arattığımda sadece dechlanone mağzasına yönlendiriyorda.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Senol
@shooter06
Bahsettiğim ceket decathlon'un kendi markası. Btwin yani. Bu serilerde Btwin ürünlerinin seviyeleri.
100 Hobi amaçlı ayda yılda bir kullanacak kişiler için, 300 düzenli kullanıma geçmiş, 500 işi ciddiye bindirmiş, 700-900 yarışlara katılan profesyoneller için kabaca.

@BerkEvren
Hım, bu ceketlerin 300 bana yeterli gibi, lakin bulamadım sitede.

BerkEvren
Şunuda sormak istiyorum hocam, ISI YALITIMLI SOFTSHELL 5 - SİYAH B'TWIN ile aralarında 100TL fark var. Bu farka değer önemli artı nedir acaba?

@shooter06
Su ve rüzgar geçirmezliği daha fazla. Biri çiseleyen yağmur için koruma veriyor diğeri 2 saate kadar yağmur koruması sağlıyor.

İlk ürünü bir ay kadar önce çok uygun fiyata aldım gerçekten süper bi mont ...

@Erdal Yılmaz
150 max 200TL oda parasını sonuna kadar hakkeden bir ürün olursa. Profesyonel bisikletçi değilim, günde 80km ve üzeri vs süren biriside değilim.Haftada iki üç gün 3-4 saatlik yarı gezi yarı tempolu sürüş yapıyorum hobi olarak.Sahil kesiminde yaşadığım için, işte sahilin rüzgarı biraz üşütüyor kısa süreli sürüşlerde yapsam...

• Beğen
@shooter06

(link)

(link)

(link)
Buradaki ceketlerin hepsini mağaza içerisinde denedim, bisiklet üzerinde kullanmadım. Hoşunuza gideni alabilirsiniz. Btwin 500 modeli diğerlerine göre biraz daha ince kumaşa sahip o kadar.

Geri