Scudo Sports

Bu pazar büyükada'yı paket yapıyoruz :)

Scudo
genç dostlarım
bilinki işin sırrı paso çalışmak çalışmak çalışmak haftanın dört - beş günü tam 5 yıldır kesintisiz aralık vermeden bisiklete bindim güçte sürekliliği uzun yolda sağlamaya çalışıyorum tabi bunun için yemek protein ağırlıklı besinler önemli yaktığımız kalori kadar kalori almak şart bisiklet esnasında değil tur bittikten sonra protein takviye şart nitekim kaybettiğim aya yorgideki proteini akşam eve gelerek köfte yaparak - yani kırmızı et yiyerek - protein açığımı kapattım ada turuna başlamadan bir akşam önce bezelyeli makarnayı tam iki tabak yedim yanında yoğurtla o gün gördünüz hurma yedim ve kuru üzüm yedim aslan sütümü içtim
son 100 metreyi 2.kez tekrar aldım şu bir gerçekki önden bisiklet son derece hafifledi evet bu beni daha az yormakta şimdi eğimi çok dik rampalarda hafif bisiklet evet avantaj ama iş genede kondüsyona bakar gençe dokunmaz ağır bisikletle aya yorgiye çıkmak tabi kondüsyonlu ise hatta ağır bisikletle 13-14 kilo bisikletle antraman yapmak aya yorgide avantajlı sonra hafif bisikletle çıkmak o vakit o genci kimse tutamaz işin sırrı ağır bisikletlerle antraman yapıp hafif bisikletlerle ağır turlara gitmek adam ferrari gibi olur be

herkese selam, ben baris, tur cok zevkliydi, fenerbahce de elinde bisikletle bisiklet suren enver in arkasindan gulerek kosturmam, yarila yarila patikadan (pardon, patika degildi, o yolun litaraturde adi yok sanirim) inisimiz. taytlarla denize giris.. bi elimde armut bi elimde bisiklet kutugun ustunden gecmeye calismak, ha ha komikti, komiktik, eglenceliydi, tesekkurler

Şimdi yaptığım videoyu tekrar tekrar izliyorum aklıma geliyor gülüyorum vallaha çok güzel oldu
yaşamayanların yaşmalarını isterdim ...

barıs abı bızım en son keyfımızı de eklemeyı unutmussun:)) midyeler süperdi,yakın zamanda o mıdyecıye bı organızasyon yapalım tezgahı kapatalım :D sonra tura cıkarız..

@Kudret Kurtcebe

kudret abi
bugün iş yerinde beraber çalıştığım abiye senden bahsettim.
Dedim abi altındaki arabayı bırak kenara motoruda koy bir kenara bisiklete bin
niye kızım dedi
dedimki kudret isimli bir abiyle tanıştım bisiklet sürüyor ama bir görsen çapcanlı hiç yaşınıda göstermiyor bisikletin ne çok faydası var.
aslında haklısın bisikleti çıkarsam iyi olacak dedi bu abim 1960 doğumlu

• Beğen
Tepkiler: yusuf dilki
@pınar kacakkiz

bu birazda kontrollü yemek yeme olayı yani genç kalmak istiyorsak 50 den sonra abur cubur yemekler yememek üstelik yemekleri kendim yaparım dışarda asla yemek yemem güvenemem öyle kokoreçmiş yok üstüne dondurma yemekmiş bunlar yanlış beslenme yöntemleri eğer ben uzun yola bisikletle gidiyorsam ve bunu yaşamımın bir parçası haline getirmişsem yiyeceğime dikkat etmeliyim hele hele 50 yaşı geçmişim gelmişim 54 e
aşırı derece her gün kırmızı et yiyemem artı katı yağla yapılmış yemeklermi asla hafta iki gün bana köfte yeter artı sebze yemekleri ve meyve
ayçicek yağını çok az kullanmaktayım doymamış yağ asitleri ve doymuş yağ asitlerini fazla tüketmemek
zeytinyağı evette her yemek zeytinyağı ile olmuyor her sabah lor peyniri iki yumurta ve sütü karıştırıp üzerine kekik , nane atarak omlet yaparım yanına tarçınlı çay içerim ben hep tarçınlı çay içerim bağırsak ve mideye iyi gelen ısırgan otu zencefil ve keten tohumunu harmanlarım bir çay kaşığı karışımı 3 çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp akşam hafif yemeğin üzerine yerim akşamları asla hamur ve ağır yemekler yemem ben sigarayıda unuttum sigara hiç taşımadım ikram ettilersede bir tane içtim bir biradan fazla içemem beynim dağılır yalnız tek tehlike ailemde olan genetik hastalıklar malum hastalık prostat ve malesef bende var ama beni tehdit edecek durumda değil yalnız her 5 ayda bir kontroldeyim
yalnız ölümü geçiktiremem yaşadığım müddetçe metabolizmamı iyi kullanmaya çalıştım ama ne kadar iyide kullansan günün birinde bu metabolizmadan
ayrılacağız

@Kudret Kurtcebe

bende şimdiden yediklerimie dikkat ediyorum
ama arada bir abur cubura hayır diyemiyorum
hele kışın sevmememe rağmen yeşil çay demleyip içiyorum.
su tüketmeye özen gösteriyorum
sabah kahvaltımı zeytin peynir yumurta ile yapmaya çalışıyorum.
etimi(tavut eti balık eti) otumuda eksik etmem
şekerimi azalttım önceden küçük çay bardağına 3 kesme şeker atardım şimdi ise bir tane kesme şekeri kırıyorum yarısını atıyorum. tuz çok az tüketiyorum.
yoğurdumu günlük yerim.

hatta içkim yok,sigaram yok,kumarım ve gece hayatım yok karı kızım yok :D:D:D

inşallah bende sağlıklı bir vicut ile yaşayacağım

Bu yakada oturuyorum ve bu kez katılmayı istiyorum. Ancak en geç adada toplanma saati kaçta olacak ve en kaliteli ve hesaplı bisikleti nereden kiralayabilirim ? Son 7 sene bisiklet sürmediğim için bayağı antremansızım, sahilyolunda arada bir yaptığım Kartal-Pendik (dönüş Sapanbağları-Topselvi üzerinden) ve Kartal-Maltepe (dönüş Esenyol-Tugayyolu-Cevizli üzerinden) yürüyüşleri hariç. Büyükada'ya en son 11 Aralık 2008'de gitmiş (o gün çok soğuktu), önce yayan Büyük Tur'u yapmış (ayaklar su topladı tabii), sonra yine yayan Ayayorgi'ye ve Rum Yetimhanesi'ne çıkmış, tepedeki lokantada çay içtikten sonra adanın merkezinden yukarıya çıkan toprak yolla iskeleye inip dönmüştüm. Ayayorgi'ye çıkarken yolun bitimine yakın hem gitar çalan, hem de başta sonradan kitap haline getirdiği "Cumhuriyet Dönemi'nde Büyükada'nın İktisadi ve Sosyal Tarihi" adlı yükseklisans tezi olmak üzere birkaç kitap satan Argus Libertus'u göreceksiniz. Asıl adı Kerem Yılmaz olan ve yazları Heybeli'de oturan bu arkadaşı adayı bilenler hatırlayacaktır.

Dostlar havalar daha da serinlemeden Büyükada'yı bir kez daha paket yapmayı düşünüyorum. 3 Ekim için yanıma grup arıyorum. Ne dersiniz şu forum sezonu kapatmadan güzel bir tur görmeli bence...

( yeni konu açmak istemedim. konu kirliliği olmaması açısından tur, katılımcılar tarafından ciddileşince yeni konuda görüntülenmesini tercih ettim)

3 ekim yağışlı gözükmekte 2 ekimde yağış yok ne hikmetse artık pazarları yağmur almaya başladı ....
artı şimdilik tabi ...haftaya cuma kesin belli olur ....

@Kudret Kurtcebe

hava durumuna bakma fırsatım olmadı. bu hartasonuna organize olamayız diye sonraki hafta dedim. önceki turda da pazar günü isteyen çoğunluktaydı. yoksa bana hava hoş. yağış bile pek önemli değil.

Geri