Scudo Sports

Bu ne demek?

@Mert E. rapor tek başına bişey ifade etmiyosa raporu neden yazıyolar açıklar mısınız rica etsem?

Scudo
@Burak Kuruoğlu

MR tek başına birşey ifade etmeyebileceği için.

Neyse uzatmayalım.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E.
Kıymetli arkadaşım, mesleğimi söylemeden de yorumlayabilirdim ama konuya ne yapıp ne yapamayacağımı yazarak başladım. Değil tıp hekiminin evime gelen su tesisatçısının bile işine karışmam. Yazdığım yorumlar profesyonel, anatomi yüksek lisanslı ve ilgi alanı sporcu sağlığı olan bir meslek elemanının yorumlarıdır. Tıp hekimi olmayla ilgili herhangi bir yorumum yoktur, tıp hekiminin de işine karışmadığım ortadadır. "Zekiyiz, heaa" yorumlarınız da bu güzel foruma yakışmadı. Ben bir forumdaşıma profesyonelce yardım ettim, yorumumda yasadışı ifade varsa git mahkemeye ver ancak profesyonel bir mesleği de küçümsemene izin vermem.

@mustafa ç
Merhaba geçmiş olsun. Uyluğun arkasındaki 2 ve önündeki 1 kasın tendonları (toplam 3 kas) kemik üzerinde aynı noktaya tutunur. Tam da o noktada inflamasyon (yaralanma, iltihaplanma) meydana gelmiş. Ön çapraz bağınızda 1. derece burkulma; diz ekleminizin yan tarafındaki bağınızda da yırtık var.
Yorumum; entesopatiler büyük ihtimalle zorlamaya bağlı meydana gelmiş. Uyluk arkası kaslarınız kısa ve zayıf olabilir. Ancak bağlarla ilgili problemleriniz genellikle travma (düşme, çarpma,vs..) sonrası meydana gelir. Eğer travma söz konusu değilse o zaman uyluk kaslarınızla ilgili kuvvet dengesizliği çok fazla var demektir.
Hekimin dediklerine ek olarak ağrıyan yerinize buz tedavisi ve uyluk arkası kaslarınıza germe yaparsanız 2-3 aya iyi yönde değişiklikler olacaktır.

@Kadirhan

Ben nerede sizin mesleğinizi küçümsedim acaba? Kaldı ki ben sizinle muhattap (mention) bile olmadım.

Demagoji yapmayın lütfen. Tam tersine, fizyoterapi mesleğinizin ardına sığınarak bir radyoloji raporundan, görüntünün kendisini bile görmeden bir ortopedi hekiminin yapması gereken çıkarımı kendinizce yaparak ve ilgili tavsiyeyi vererek; hekimlik mesleğini küçümseyen asıl sizsiniz!

Ben sizi mahkemeye falan vermem. Kendinize bu kadar güveniniz varsa, Türk Tabipler Birliği'nin 0312 231 19 52 numaralı telefonundan, açık açık isminizi vererek "ben fizyoterapistim ve bir forumda okuduğum bir MR raporundan yola çıkarak bir hastaya tıbbi tavsiyede bulundum" diye kendi kendinizi ihbar edin, görün bakalım noluyor.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Alizee
Her ne türden olursa olsun zahmet verip paylaşılan tüm bilgiler forumlarda takdir edilmeli ve forumdaşlar kendi ölçüsünde pay alabilmelidir. Bundan yola çıkarak bilginin veya uzmanlıkların kişiler tarafından eleştirilmesi ve bu paylaşımların doğruluklarının bu derece kırıcı şekilde yargılanması doğru değil diye düşünüyorum. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterelim. Hepimizin belli uzmanlıkları ve tecrübeleri var muhakkak. Bunların sorgulanması veya ölçülmesinin yeri değildir forumlar. Tekrardan tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum. İyi günler...

Doktor arkadaşlar bana da yardımcı olabilir mi?

IMG_20160601_102841.jpg

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve Mert E.
@Kadirhan hocam çok saolun. Zannetmiyorum kimse doktora muayene olmadan gelip burada mr röntgen paylaşıp şifa arasın. O yüzden olumsuz yorumları kaale almayın:) Ben 2 doktora muayene oldum. Her 2 doktor da sizinle hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Sadece sizin kadar açıklama yapmadılar:confused: Tekrar değerli yorumlarınız için saolun. Benim için çok açıklayıcı oldu.
Diğer arkadaşlara da geçmiş olsun.

@mustafa ç Tekrar geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda istediğiniz seviyede bisiklet sürmeye devam edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Geri