@Mert E.
Kıymetli arkadaşım, mesleğimi söylemeden de yorumlayabilirdim ama konuya ne yapıp ne yapamayacağımı yazarak başladım. Değil tıp hekiminin evime gelen su tesisatçısının bile işine karışmam. Yazdığım yorumlar profesyonel, anatomi yüksek lisanslı ve ilgi alanı sporcu sağlığı olan bir meslek elemanının yorumlarıdır. Tıp hekimi olmayla ilgili herhangi bir yorumum yoktur, tıp hekiminin de işine karışmadığım ortadadır. "Zekiyiz, heaa" yorumlarınız da bu güzel foruma yakışmadı. Ben bir forumdaşıma profesyonelce yardım ettim, yorumumda yasadışı ifade varsa git mahkemeye ver ancak profesyonel bir mesleği de küçümsemene izin vermem.
@mustafa ç
Merhaba geçmiş olsun. Uyluğun arkasındaki 2 ve önündeki 1 kasın tendonları (toplam 3 kas) kemik üzerinde aynı noktaya tutunur. Tam da o noktada inflamasyon (yaralanma, iltihaplanma) meydana gelmiş. Ön çapraz bağınızda 1. derece burkulma; diz ekleminizin yan tarafındaki bağınızda da yırtık var.
Yorumum; entesopatiler büyük ihtimalle zorlamaya bağlı meydana gelmiş. Uyluk arkası kaslarınız kısa ve zayıf olabilir. Ancak bağlarla ilgili problemleriniz genellikle travma (düşme, çarpma,vs..) sonrası meydana gelir. Eğer travma söz konusu değilse o zaman uyluk kaslarınızla ilgili kuvvet dengesizliği çok fazla var demektir.
Hekimin dediklerine ek olarak ağrıyan yerinize buz tedavisi ve uyluk arkası kaslarınıza germe yaparsanız 2-3 aya iyi yönde değişiklikler olacaktır.