Scudo Sports

Bu nasıl bir fiyat farkıdır?

Bosna'da da durum böyle bilmeyenler için Salcano'nun patronu boşnak hacı bir dede.Kısa bir muhabbetimiz oldu.Bosna ile Türkiye'deki fiyat farkının aşırı olduğunu belirtti.Sebep olarak da ne kadar haklı bilemiyorum : Bisiklet sektörü nispeten daha küçük ülkelere göre Türkiye'de gelişmiş.Esnafın fiyat farkı büyük ölçüde etkiliyor dedi.Bosnadaki bir bisikletçi satmak için fiyatları ucuz yapıyor.Türkiyedeki de ne de olsa satarım diyerek kâr oranını yüksek tutuyor.Bu arada sadece ülkeler değil satıcılar arasında da fark çok büyük.Atilla bisiklette 1000 dolar olan bisiklet Efor bisiklette 1200 tl :(

Scudo
@x-rayted
Onların 2014'leri burada %20 indirimle satılıyor.
Bence Scott Solace 30 kaçmaz:harika:
(link)

Evans'dan verilen siparişe %18 gümrük vergisi ve muhtemelen kur farkı eklenecek. Ayrıca Türkiye'ye bisiklet gönderilmiyor, gönderildiğini varsayalım bir de doğru düzgün bir kargo seçeneği için en az 100 dolar eklenecek. Delta'nın %10 indirimi vardı site üzerinden sanırım sona ermiş, ama bu oranda bir indirimi bisikletforum için sağlıyorlar ise arada bir fark kalmıyor, yurtdışı fiyatıyla aynı oluyor neredeyse. Kaldı ki burada ücretsiz kurulum ve ilk bakım hizmetini alacaksınız, ayrıca garanti konularında da her ne kadar Evans iyi bir firma olsa da ben yerli firmaları tercih ederim. Çünkü garantilik bir durum olduğunda onun kutulaması, kargosu, gitmesi-gelmesi, beklemesi ve diğer masrafları düşünülürse çok da hoş bir süreç olmayacaktır.

Eğer asıl konu yurtdışından almak değil de, oradaki fiyatların burayla kıyaslamasını yapmak ise bence de haklısınız. Ancak konu sadece bisiklet değil, arabadan elektroniğe herşey bizde kat kat pahalı malesef.

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@MehmetAliB.

Evet, ben 2015 yazısını görmemişim. Benim verdiğim fiyatlar kesin eskidir, 2015 olduğunu sanmam. Ayrıca bunlar hep Rusya fiyatları, Kazakistan bisiklet için küçük bir pazar, zaten 6 ay kışta kullanılamıyor. Forumdaki bisikletli sayısı ülkedeki bisikletliler kadardır eminim:)
Buranın bir bisiklet forumu var, ağlarsınız, sadece iki sayfadan oluşuyor. En aktif başlık "bike babes" denen, bizim "yol bisikletlerimizin fotoları" gibi bisikletli erotik güzellerin resimlerinden ibaret...:p

@MehmetAliB. Solace 'ı bırak, Snype al demenizi beklerdim sizden?

@Raşit S

Abi hoşgeldin, nihayet tekrar yazmaya başlamışsın özlettin kendini :)

Solace 'ı bırak, Snype al demenizi beklerdim sizden?

@Raşit S Bana göre Cannondale Synapse alanındaki en iyi bisiklet. Ki test eden muhtelif dergilerce de bu böyle.
Fakat herkesin gönlündeki güzel farklıdır, beklentileri farklıdır, kendi 'İyi'si farklıdır. Sırf ben Synapse seviyorum diye herkese öneremem. Bu doğru olmaz

Sağol Murat...ama bugün az daha hesabı kapatacaktım. Sizin mtb konusunda bir muhabbetiniz vardı, hardtrail mard trail, maşalar, amortisörler...öyle teknik konuydu ki kafam allak bullak oldu:)
Anam, bu bisiklet fazla teknik bir konuymuş ben yine MBworld forumuna döneyim dedim.:D

@Melih Muratoğlu
Vay be benim memlekete bak sen :D .Yaz tatilinde gidip dura ace set alıyım bari :) :)

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Bizim Ülkenin İyi Yanlarından Biride Malın Değeri Hiç Düşmüyor.10 Sene de geçse Malın bi fiyatı oluyor:D Elin Avrupalısı Öyle mi Alıyor 30.000 Euroya aracı kullan 200 bin km araç 2 3 Bin Euro Seviyorum Lan Bu Ülkeyi:D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Raşit S

Abi yol bisikletinde 95 dakikalık bir sürüş için en fazla 5 dakikalık bir bakım/kontrol yapıyorsunuz. Dağ bisikletinde (hele ki downhill falan ise mevzu) 5 dakikalık iniş için 95 dakika ayarla uğraşıyoruz. Kısacası bisikleti sürerek ter atmak istiyorsan yol, bisikleti kurcalarken ter atmak istiyorsan dağ bisikleti kullanacaksın :) Yine de iki tekerden vazgeçmek yok.

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Emre Akkanat
Emre, yazı bile bekleme, rapor al git... Koskoca Reacto üzerindeki 105 setle her geçen gün üzüntüden kahrolup verem olacak. Gitmişken full karbon jant ta getir, ancak iyileşir.:)

@Raşit S
Abi aklımda cosmic karbon jant seti zaten vardı şimdi bu yazıları okuyunca dura ace setide arasına ekledim :)

@Fırat Y.
O da olucak 1-2 sene içinde :) :)

Neee?? Reacto karbon değil mi zaten?
Neler oluyor orda, ben kimim, siz kimsiniz...devreler yandı bende...

@Raşit S
Abi Reactonun karbon olanları 6.000TL'den başlıyor zaten onlarda Dura ace,ultegra falan var :) :)

@Emre Akkanat
Ben senin bisikletin resimlerini gördüm, inan ki karbon sanıyordum, farketmedim.
O zaman gördüğüm en güzel alu kadro diyerek ve dura ace olayını boşver, gerekmez ama karbon jant her zaman olabilir diyorum.

@Raşit S
Gören herkes karbon zannediyor zaten, kadronun kaynak yerleri neredeyse hiç belli olmuyor.Karbon jantta kafayı takmadım fakat aero kadroya profilli jant hoş durur diye tahmin ediyorum

Yakından bakınca belli oluyorda uzaklaşınca karbon gibi duruyor :D

Dosyalar

• 14233223109311204569755.jpg
    14233223109311204569755.jpg
    88,2 KB · Okunma: 43
Geri