Delta'nın fiyatlarının yüksek olması benim de dikkatimi çekmişti. Hatta basit bir hesapla geçen sene 2014 Synapse Carbon 5 105'i buradan vize uçak bileti vs. alıp Almanya'ya gidip alıp gelmek Delta'nın sitesindeki daha düşük model Synapse'i almaktan ucuza geliyordu. Satış politikasıdır diyelim. Sonuçta satıcı istediği fiyatı koyabilir.
Bu kadar zahmete girmeyip vergisi ve masrafları verilerek dahi getirtilse yine çoğunlukla daha ucuza geliyor.
Ancak Delta'yı da günah keçisi yapmamak lazım. Türkiye'de esnafın en fazla kaç para kopartırım mantığıyla hareket etmesinden dolayı genel durum maalesef bu şekilde.
@Ebubekir
Tutan şey tamemen kimliğinin üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı yazıyor olması. Bu nedenle düzgün bir yabancı ülkeye çalışmaya gitmek hiç kolay değil. Ben aylarca İngiltere'de ve Amerika'da çalıştığım işin muadilini aradım. İş var ancak tercih edilmiyorsunuz. Özellikle İngiltere'de sizi buradan getirip çalıştırırlarsa bir sürü denetime girip fazladan vergi veriyor şirketler. Kısaca istemiyorlar. O yüzden bu beğenmeyen gitsin mantığı işlemiyor. Gidemiyoruz