Scudo Sports

Bu kadar şansızlık olur mu? Neye elimizi atsak kurutuyoruz.

bmevcut maddi durumunuza biraz daha ekleyin ve sabırla bekleyin derim

Scudo
öncelikle kızlık soyadı kadın kimliklerinde olur :D

siyah olan cidden harika görünüyor. yani sen de bunun sağlam bisiklet olduğunun, fiyatının da iyi olduğunun farkındasın. buna rağmen 7200 TL'ye listelenen bisiklete 5 bin küsür var diyerek girmekle hata yapmışsın. yani tam bir ölücü gibi. bu adam bundan sonra sana 7000'den 1 kuruş aşağı vermezdi zaten. direk 6000 teklif etseydin ortada buluşabilirdiniz.

• Beğen
Tepkiler: specific ve Ozicu
Nasip kısmet işleri dua edin en iyisi sizi bulur. :D

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
  • Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Anıl Erdoğan bence araziyi seviyor iseniz karbon yerine full supansiyonlu aluminum lu bisikletlere bakın derim

(link)
(link)
şu an bunları bula bildim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@chuck_schuldiner

Satıcının anne kızlık soyadını öğrenmek için kimliğinde önceki soyadı yazan yere bakmak mantık olarak doğru gibi görünse de erkekler için bu amaçla kullanılan bir bilgi hanesi değil. Adam soyadı değişikliği yaptıysa burada görünür. Fakat annesinin kızlık soyadı burada yazılmaz. Ben test ettim inceledim yazmıyor.

Satışından şüphelendiğiniz bir ürün olduğunda yani bir ürün alacaksanız fakat çalıntı mı değil mi bilemiyorsunuz, öğrenemiyorsunuz, satıcıya güvenemiyorsunuz. Bu gibi durumlarda en yakın banka şubenize gidin. Elinizdeki nakit parayı kendi hesabınıza yatırın. Satıcının hesabına banka şubesinden eft/havale yaptırın ve açıklamaya de detaylıca Mosso marka 1824 model bisiklet satın alma ödemesi gibi bir şey yazdırın mutlaka. Bu şekilde para tamamen yasal sürece girecektir ve siz de anne kızlık soyadı o esnada öğrenebileceksiniz. Tabii bunu rica etmeniz lazım şubedekilerden. Öyle her sorana da başka birinin kızlık soyadını söylemezler yani.

Banka üzerinden bu işlemin yapılması size ne kazandıracak? Aslında hem zaman kaybettirecek hem de havale masrafı çıkacak. Sadece para yasal olarak satıcıya aktarılmış olacak. Bisiklet gibi bir konuda çalıntı ürünün bulunması çok zor bir ihtimal olsa bile ben %1 ihtimali olan bir şeyin de başıma geldiğini şaşkınlıktan neredeyse küçük dilimi yutacak hale geldiğimi de ifade etmeliyim sanırım. Kötü bir şeydi, zor zamanlardı. Neyse.

Çalıntı bisikleti satın aldınız. Almayın. Ağlayanın malı gülene fayda etmez. Ama aldınız artık çünkü çalıntı olduğunu bilmiyorsunuz sadece satıcıdan şüpheleniyorsunuz. Satıcıya banka üzerinden ödemeyi yaptınız. Aradan bir süre zaman ve herhangi birisi sizde bisikleti gördü dedi ki, beni şu şu tarihte şu adresten çalınan, elimde polis raporumun da olduğu bisiklet bu. Bu bisiklet benim çalınan bisikletim, bunu bana geri ver / nereden aldın / sen mi çaldın vesaire.. Belki de bisikletinin çalındığını söyleyen kişi size satanın kankasıdır, çeteye mi denk geldik? Şirket kurmuş adamlar. Önce Ahmet sana bisikleti satıyor aradan 5 gün geçince de Mehmet ortaya çıkıp bu benim bisikletim diyor, çalındı bu, ya paramı ver ya da bisikletimi diyor. Parayı vermeyeceksiniz tabii ki zaten satın aldınız, para verdiniz. Ama bu adam da tutturdu ver bisikletimi ver bisikletimi diyor. Napıciiz?

Bu durumda banka havalesi sizi kurtaracak. Parayı kime verdiğiniz, ne zaman verdiğiniz, o bisikleti nereden nasıl aldığınız sizi önce karakola sonra mahkemeye gitmekten koruyacak.

Güvenlik önlemleri sadece önlemdir ama güvenlik açığı her türlü ihlal edilebilir. Her an suistimal edilebilir. Sen bağla abi eşeğini sağlam kazığa, sonra ahmet gelmiş mehmet gitmiş kimse gıkını çıkaramaz. tabi ki çalıntı mal satın almayın, aldırmayın, prim vermeyin. Tüm bunlar kesin bilgiye erişemediğiniz ve şüphelendiğiniz durumlarda yapmanız için bir öneri sadece. Fatura yok, satıcı kim belli değil, adres yok, mekan yok, bisikleti alıp gittin mi bir daha ulaşabileceğin bir muhatap da yok. Başına bir iş gelmeyeceğinin garantisi de yok.

Ve ben öyle tahmin ediyorum ki bu kadar yazdım ama hiç kimse de bu yazdıklarımı yapmayacak :) Kim uğraşır abi bununla.

@Mehmet AltuğAynı fikirdeyim.

Yol almak aklına gelmedi mi hiç. Neden illa mtb.
Google metin okuma olmasa kim okurdu bunca yazıyı.

Orjinal faturasi ile gelmediyse ve kimligini vermekten cekindiyse kesin garantisi yoktur o bisikletin :) Calinti midir degil midir emin degilim.

Amann zaten carbona binip ne yapacaksin bey abim. Kaliperi kopar gider, firma garanti kapsamina girmiyor der. Sonra ona sinirlenirsin ben gibi. Kadroyu kayseriye gonderirsin, eksik is yapilir geri gonderilir :)

Vallahi benim de sinir tavan bu siralar. Elimdeki MTB'den kurtulmak istiyorum. Hafif bir "Saykılkros" falan bulup tadini cikaracagim. MTB'nin derdi bitmiyor.

Biraz daha klas mi desem, uç mu bilemedim. Farkli bir bisiklete binmek lazim.

@Mehmet Altuğ hakkaten ya cidden bu benim aklıma gelmedi bodoslama konuya atladım :D @burakncn söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bisiklette bir sorun çıktığında karşınızda muhattap bulamazsınız. Çalıntı ise gerçek sahibi ortaya çaıkarsa suçlu siz görünürsünüz. Nasıl kanıtlayacaksınız sizin bir başkasından aldığınızı? O yüzden 3-5 fazla koyun bayiden alın en azından kafanız ağrımaz.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@furkantrojka bu arada buna dikkat etmemeyi geçtim koca konuda takıldığını şeyde efsana oldu :D

@kubalp güle güle kullanın

@mühdr aradım kardeşim aramadım mı sanıyorsun. Bu bisiklet ile ilgili hiç birşey yok. Tahminim bisiklet kendisinin galiba ama paraya ihtiyacı olunca satmak istedi yalnız ailesinin haberimi yok gibi bir ton komplo teorileri kurdum

@ATALAY16 bekliyecez bakalım

@efeozata dostum o sırada kimlik geldi aklıma bilinç bir soru değildi maksat kıllandırmak adamı. Bu arada fiyat yerini yanlış okudun galiba ben zaten 6500TL verdim karşı taraf 7000TL den aşağı düşmedi yani ölücüklük yapmadık 500TL indirim istedik vermediler, aynı indirimi başkasına verdiler

@Serkan Mıstınoğlu inmemin sebebi doğru düzgün mtb bulamamam bu yüzden beklemeye almam. Yazı boş geçirmemek için iaderen birşeyle almak. Yani Mtbden vazgeçmedik. Sizin verdiğiniz örnege göre telefonsuz kalmamak için s3 alıp iphone x için beklemek diyebiliriz :cool:

@cube gtx Full suspansiyon sevmiyorum bisiklete gerekiz ağırlık katıyor. Bisiklet Uzmanlarıda aynı fikirdeler zaten. Mtb yarışlarında genlde XC kullanılır dikkat edin.
Ya çok iyisini alıp ağırlığı hafifletmek lazım onlarda araba parası yada xc geçip tek ama iyi bir maşa ile yola devam etmek lazım.
Bu arada verdiğin linkteki ürün Trye getirmek 8000-9000 lere bulucak. O fiyata Tr istediğin bir cube ve ktm alabilirsin zaten.

@hakkında: boşluk Yolu sevmiyorum , asfalttan , arabalardan nefret ediyorum. Yok mazgalı, yok trafiği ile uğraş. Türkiyede Yol bisikleti sürenleri tebrik ediyorum. Sırf bu yüzden arabamda pompa levye yama seti taşırım yolda kalmış bir bisikletçi görürsem yardım edeyim diye adam zaten trafikte uğraşıyor...
Doğa candır. Çık dağa tepeye bak uzaktan yamaçlara at enerjini. Dinle dağı ,taşı, akan nehrin hışırtısını...
Bu yazıyı okumak zor geldiyse neyse birşey demiyorum:)

@Gökhan Akkaya hocam sen bu axcell yüzünden iyice canın sıkıldı ondan mtbden bıkman normal. Ama cyclokrosda ban çok mantıklı gelmeyen bir bisiklet tipi. Birde sen dağa tepeye çok çıkmıyorsun diye biliryorum güzel bir hibrid alsana sen;)

Günaydın bende 324 var düşünürseniz görüşelim

40 yıllık erdoğanlar bisikletin müşterisiyim, sayende 2. el sayfasının olduğunu öğrenmiş olduk.

Geri