Scudo Sports

Bu kadar aksesuar sizce gereksiz mi?

Tepki
5
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Cyclocross
Arkadaşlar 2 hafta kadar önce Merida big nine 100 aldım Şimdi ise aksesuarlara bakıyorumda çok kararsız kaldım Hani çok gereksiz ürünlere çokmu fazla para veriyorum acaba diye size bir danışayım dedim Öncelikle ön far konusunda önceleri 1 adet s sun almaya niyetliyken bi anda 2 adet watton wt 146 siparişi vermeye karar verdim ışık gücü ve şarzlı olması beni cezbeden yanı korkutan yanı ise 1 saat dolmadan şarjı bitermi veya elime dandik bi ürünmü geçer Arka stop için ise sigmanın sport bi modelı var 35 tl civarı birde bu lazer ışın veren arka stoplar var bunların pil durumu nasıl acaba veya kalıtesı lazer ışında alıvıo marka var aklımda Kilit olarak zefal kilit 12mm 185 mm uzunlugunda ve şifrelı tercıgımım acaba bu kilite gerek varmı yanı daha küçük boyutta ve uygun fıyattakı kılıtlerın kalıtesı nasıl pompa olarak sedona veya gıyo marka göstergelı olanları tercıh etmeyı düşünüyorum Km sayacı olarakta sigma 8.12 mi 12.12 mi hangisini tercih etmeliyim Ve kadro üstü çanta olarakta zıxtro marka olanı düşünüyorum bu kadro çantası hakkında bilgisi olan varmı Arkadaşlar genel olarak bu ürünleri kullanan arkadaşlar varsa memnunıyetını veya şikayetını dile getirirse sevinirim ve bu ürünleri yurt dışı haricinde internet sitelerınden gerek stok sorunu olmayan gerek güvenilir ve fiyatı uygun bildiğiniz siteler varsa sevinirim benim araştırdıgım kadarı ile güven bisiklet var fiyatı uygun olan birde bisikletcim.com var Gerçi bisikletcim.com da neyi sorduysam sitede var olmasına ragmen stokta olmadıgı söylendi ama güven bisiklet biraz daha mantıklı geliyor Watton marka el fenerleri gidon aparatlarını ve lazer ışınlı arka lambayı gitti gidiyordan almayı düşünüyorum

LASER IŞIK NERDEN AKLIMDA KALDI İSE ALUVIO YAZMIŞIM MYLANE MARKA ARKADAŞLAR

Scudo
Gereksiz değil yolda kalmazsın ışık sıkıntın olmaz güvenliğin artar vb.
Geçen bir hesaplayım dedim de pasif(kask eldiven vb.,aktif 500tl lik harcama yapmışım.Kullanmadım hiç bir şey yok gayet memnunum.Mümkün olan her şey alınmalı bence ayrıca sigma 12.12 saat var bende gayet memnunum hani farkları ne bilmiyorum ama daha bende tık demedi

Işık açısından görünmenin görmekten daha önemli olduğunu düşünüyorum.
Bu yüzden kaskımın üstünde yanıp sönen minik bir ışığım ve arkada Sigma'nın yanıp sönen bir ışığı var ve yetiyor. (kaskımda ışık 10TL, arkadaki ışık 25-30TL)
Çok zifiri karanlıkta sürülmeyecekse, pahalı ve güçlü ışıklara gerek olduğunu düşünmüyorum. Yol çevresinde sürüyorsanız zaten ya araç ışıklarından ya da yol ışıklarından yararlanabiliyorsunuz.
Kilidin de -kendi açımdan- gerekli olmadığını düşünüyorum. Daha önce de yazmıştım, bisikletimi asla gözümün görmeyeceği bir yere bırakmam. Bırakırsam da bu ya bir güvenliğin yanı olur, ya da tanıdığım bir esnafın dükkanı olur.
Kadro çantası olarak yedek iç lastik, yama takımı, minik alet çakısının sığacağı ufak bir sele altı çanta (10-15TL'ye bulunabilir) yeterlidir.

Bence ilk önce çok pahalı ekipmanlar almak yerine idareten ufak bir şeyler alıp daha sonra ihtiyacınız var mı yok mu tartıp ona göre daha pahalılarını almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bisiklet kullanıpta zamanında bir heves uğruna alınan abuk sabuk hiç bir işe yaramayan, bir iki kez kullanılıp atılan, bir köşeye konulan aksesuarlara sahip olmayan kaç kişi vardırki. Çok çeşitli nedenleri vardır bu olgunun:
1-Mükemmellik hastalığı: İlla elindeki parçanın en iyisi, en hafifi, en markalısı, en son modeli olmasını isterler.
2-Mucize beklentisi: Kim yokturki almış olduğu parçanın ona olağanüstü bir performans sunacağını düşünmemiş olsun. Bu beklentilerin % 90 ına yakını beyhude bir uğraşın ötesine geçememiştir.
3-Çocukluk sanrısı: Bisiklet çocukluğa ait derin izleri üzerinde taşıyan bir araçtır. Çocukken bisikleti üzerinde denemeler gerçekleştiremeyen kişioğlu bunun öcünü biraz paralandığı bir dönemde alışveriş aleminin en uç noktalarına kadar giderek alır.
4-Yedekli kullanmak: Yedeği olmazsa ölecek hastalığına zebun olmuştur.
5-Ucuza getirmek: İkinci el sitelerde, sezon sonu, seri sonu alışverişlerde ucuza getirdikçe aldıkça alır, doymaz.

bir kere sürüşünuze göre değişekcektir ben mesela hayatta lambaya filan para vermem yol bisikletine yakışmaz zaten sele altı çantası aldım bi tane herşeyi ona dolduruyorum :D
Başkada aksesuar almayacağım km saatim ve mataraları saymıyorum zaten onların olması lazım alırsam telefon tutucu alırım ama pek gere yok ama yok ben gecede sürerim o zaman lambalara tabikide gerek var yada ben tur yapıcam küçük çanta yetmez o zaman size kalmış :)

Mehmet olaya farklı bi açıdan bakmışın ama doğru yani fiyat performans açısından en iyisini istiyoruz ama bu bisikletin sonuçta olmazsa olmazları var bi ön far arka stop 10 tl lık bı malzeme alsan belki yeter ama olmuşken iyisi olsun mantığı var işte ilerleyen zamanlarda birdaha uğraşmak istemıyorsun yani sonuçta yaşımız 30 yaklaşıyor işe yaramaz malzeme alıpta ikidebir bisikletçiye gidecek fırsat olmayabılır

Daha kaskı gözlüğü var ama onlarıda artık diğer ay alırız zaten şimdi bisikleti pek sürdüğüm yok sadece hayallerim var:)

Aycan Bey bende yeni sayılırım aksesuar olayı bir derya resmen.Daha birçok şey var.İşin içinden yeni yeni çıkıyorum :D

Önce bir kask ve bir eldiven edinmelisin. Kask güvenligin için eldivende 15 km sonrasında ellerin agrımasın diye yani rahatlıgın için. Daha sonra Edip'in söyledigi gibi görmekten cok görünmek dikkat cekmek önemlidir. Ön farda etrafı görmekten cok 'bakın benim farkım nasıl aydınlatıyor' diyebilmek cezbediyor insanı sanırım güzel fakat gecici bir duygu. Öte yandan arka far yanıp sönen 3 dolara 2 pille calısan herhangi bir silikon lamba olabilir ufak olması görsel acıdanda daha iyidir parasal olarakda. Cin menseyli sitelerden ön far,arka far,lazerli far,sibop farları, ceki borusu koruyucuları gibi hatta fazlasını ucuza alabilirsiniz. Cokca alısveriş yaptıgım sitelerden bikacı en güvendigim www.banggood.com sitesidir hızlı ve güvenilrdir stokta var yazıosa eger mutlaka vardır bisiklet üzerinede yeterince cesit mevcuttur. 2. olarak www.buyincoins.com burasıda güvenilir daha önce alısveriş yaptıgım bir sitedir. Son olarak www.dx.com içlerinde en büyük en cok ürün barındıran burasıdır fakat ürünleri diger siteler en gec 3 haftada ücretsiz kargo ile yollarkan dx 2 ayı bulabiliyor process süreleri cok uzun tutuluyor ve diger sitelere göre daha fazla fiyatlı.

Km saati lüxten cok ihtiyac gibi aslında kacla gittiginizden ziyada nekadar yol aldıgınızı ölcmek için . Bazıları bunun için android telefon kullanıyor gps ile birlikte hız yol bilgileri veren programlar mevcut fakat düştügünde telefona zarar verme olasılıgınız cok büyük. Sigma kaliteli bir markadır kolay bozulmaz ve uzun ömürlü pil kullanımı saglar genel anlamda her modelinde. Km saatinde ne istedigniz önemlidir buna göre fiyatı indirebilrisiniz. Örnegin kablolu olusu sizin için sorun omlazsa kablolu modeller daha ucuz ve daha az hata payı ile calısırlar direk iletim oldugundan ve alıcı kablo ile baglandıgından alıcıya ayrıca pil takmak zorunda kalmassınız fakat kablolar karısıklık yaratabilir. 2. olarak kadans yani devir ölcme saati buda extra bir özelliktir ve kadans sensorleri genelde kabloludur ve aynokola baglanır. Viteslere göre sizin devrinizi ölcer arabadaki gibi sabit devirde gitmek antremanlar yapmak yada kendinizi deneyip takip etmek istiorsanız kadans özelikli bi saat alabilirsiniz buda extra maliyettir. Diger yol ölcümü km saati gittiginiz mesafe süresi gitiniz yol gibi seyler genel olarak tümünde standart olarak sunulur. Gece kullanıorsanız ısıklı bir model iyi olacaktır.

Pompa olarak da cok kaliteli basınc saatli bir pompa önermem bosa masraf olur . Su ufak kısa pompalar ile bisikletin lastigini olması gerektigi kadar sisirmeniz mümkün degildir zaten bunlar sizi en yakın benzinlige tasıymak için tasarlanmıs ürünlerdir. Tabi bunları demiorsanız daha büyük görsel olarak iyi durmayan fakat işini iyi yapan pompalarda yok degil.

Ufak bir alet cantası bir yedek lastik yada 2 sıgacak kadar ve bisikletinizin üzerindeki frenler için gerekli alyen anahtarını ve coklu somun anahtarı falan koymak için bi canta edinebilirsiniz yine cin menseyli sitelerden .

Hiçbirsey aslında abartı degildir bisiklet zevk için yapılan bir spordur ve kimi insan görsellikten aksesuardan hoslanır . Kullanmasa bile bisikletinde olması onu mutlu eder buda para ile yada gereklilik ile ölcülemez diye düşünüyorum . Bir nevi koleksiyonculuk gibi kullanmassınız ama bakmak sahip oldugunuzu bilmek mutluluk verir. Önemli olan keyif almak degil mi zaten.

Hayırlı alısverişler dilerim şimdiden umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yani şu marka al bu marka al diyemeyeceğim ama ben 10 liralık arka lambalar ve ön far kullanıyordum. (Arka ve ön farın fiyatı birlikte 10 TL.) Hız göstergem 15 liraydı ve hiç ama hiçbir sıkıntım yoktu. Kilitim 15 lira ama kalınca birşey. Maksat göz korkutsun. Çanta kullanmıyorum ama aslında gerekli. Teker patlayınca filan malzemeleriniz olacak içinde. Kask ışıkları bisiklettekilerden daha önemli bence. En azından kasktaki ışık baktığınız yöne ışık veriyor ve sağdan-soldan gelen arabaların dikkatini çekiyor. (Mümkünse yanıp sönen ışıklardan olsun.) Pompa zaten yedek iç lastik taşıyorsanız pompa taşımamak bir garip olur. Yani uzun lafın kısası aslında tamamen gerekli şeyler. Yalnızca ucuz mu pahalı mı kaliteli mi vb. şeyleri belirleyeceksiniz. İki tekerlekli araçların kaportası vücuttur. Bunu bilerek ekipman almak hem sizin hemde başklarının yararına olacaktır. Hayırlı geceler. :)

Cok pahali ve fazla bir sey gerekmiyor bence. Temsili linklerle kullandigim markalarin birebir aynilari. Hepsini 9 aydan uzun zamandir hemen hergun ulasimda ve haftada 2-3 kez gunduz/gece turlarinda kullaniyorum. Henuz hicbirisi ile problem yasamadim. Ayrıca hepsi gerekli ve sizi yolda birakmayacak guvenliginizi saglayacak ekipmnlar. Verdigim linkler lutfen reklam amacli algilanmasin. Daha uygun fiyatli siteler ve daha uygun kaliteli muadilleri elbette mevcuttur. Sorunuza ve arastirmaniza katki olmasi acisindan biraraya toparladim:

Kask cok cesidi var benimki 45.-TL'lik ortalama hatta altinda bir kask. En kisa zamanda daha iyi bir seye gecmek istiyorum.
(link) - ELDIVEN
(link) - GOZLUK
(link) - KM SAATI KABLOLU
(link) - SULUK KAFESI
(link) - SULUK 750 ml
(link) - ON FAR
(link) - REFLEKTORLU PACA BANDI
(link) - ARKA FAR
(link) - MINI POMPA (Schrader + Presta)
(link) - ALYAN CAKI + TORNAVIDA
(link) - LASTIK LEVYESI
(link) - YAPISTIRICISI KENDINDEN YAMA
(link) - YEDEK IC LASTIK 26"

Bisiklet cantasi yerinede bu malzemenin sigacagi boyutta uygun fiyatli bir bel cantasi/free bag kullaniyorum. Bazen capraz omzuma asiyorum bazende belime bagliyorum. Bisiklet cantasi alip gunluk kullanimda bisikletle birlikte bir yere birakmaktan ve aklimin orada kalmasindan daha mantikli geliyor.
Alisverisinizin cogunu tek bir magazadan tek seferde yapmaya calisirsaniz, kargo masraflarinizda dusecektir.

Ortalama butun bu zorunlu ihtiyac 275.-TL + Kargo + Kask + Free bag/Canta
Toparlarsaniz 350 - 400 TL civari. Az buz degil ama uzun sure sorunlarinizi ortadan kaldiracak kabul edilir kalitede bir ekipman...

EDIT NOT: Bunlara ilave olarak gunluk uzun turlarda yaninizda kargaburun pense, zincir acma aparati, titizseniz muayene eldiveni / kolonyali mendil, plastik kelepcelerden ne olur ne olmaz diyerek bulundurabilirsiniz.
Ayrica ter tutmayan t-shirt veya formalarda sagliginiz icin oldukca verimli. Oldu olacak aksam serinligi veya zamansiz yagmura yakalanirsak diye katlanir minik bir ruzgarlik/yagmurluk bulundurun rahat edin :p

Aldığınız fener sanırım bu,

(link)

Bu fiyata ücretsiz olarak geliyorsa buna burada 45-50 TL verilmemesi gerekir umarım uygun bir fiyata almışsınızdır. Bunlar fason ürünler kaliteli garantili bir led fener arıyorsanız Fenix gibi markalara bakmanızı öneririm çünkü ucuz fason ürünlerin konnektörleri bi süre sonra oksitlenip verimi düşebiliyor veya hiç çalışmıyor.

Birde bu tip önünde mercek olan fenerlerin amacı dar alanda uzun mesafeyi aydınlatmaktır, ama kaliteli kafa fenerlerinde geniş alan aydınlatılır sanırım bisiklet içinde geniş alanı soft bir şekilde aydınlatmak daha fazla önem taşır ? kullanan arkadaşlar bilgilendirirse seviriz.

bende çakarlı arka stop var 15 tl sürekli açık ama ön farı gece 1 kere kullanmadım 8 aydır aktif olarak sürdüğüm halde,hani gece sürekli sürmicekseniz ön far okadar ahım şahım birşeye gerek yok

@alperK

Alacakaranlık vakitlerinde ön ışığı ben yinede açıyorum. Yağmurlu havalarda saat kaç olursa olsun açıyorum.

@Oğuzhan Kabaçalı

bende açıyorum delextremeden 30tlye aldığım 200lm feneri kullanıyorum gündüz çakar modda gecede yeterli olur ama daha hiç kullanmadım.gündüz sürekli çakar modda ,gündüz için aşırı kaliteli birşeye gerek yok ama gece durumu farklı

Plastik, ayarlı suluk kafesi hem hafif olur küçük veya büyük pet şişe su koyabilirsiniz hem de ayrıca suluk almanıza gerek kalmaz.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: AYCAN GÜRBÜZ
Fikrimce aksesuar listesini kendiniz tecrübe ederek oluşturmanız en sağlıklısı. Örneğin, bence MTB için kilometre sayacı gayet gereksiz. Ne kadar mesafe gittiğimi görebileceğim bir dünya program mevcut cep telefonları için. Ortalama ve maksimum hız, ne kadar yükseldiğim, uygun aparatı alır isem nabız ritmim vb. bir sürü artı veri de gösteriyorlar. KM sayacının bana tek getirisi anlık hızı görmek olur. (Telefona gidon aparatı alınır/yapılır ise bu artı da yok oluyor) MTB kullanıp anlık hızımı merak ediyorsam, ya belli bir parkuru en yüksek hızda geçme hedefim vardır -yani yarışıyorumdur-, ya da ben yanlış bisiklet türünü seçmişim ama haberim yok.
Diğer taraftan pek çok insanın tamir çantasında taşımadığı zincir sökme aparatı ve yedek bakla bence olmazsa olmaz. Çünkü daha önce arkadaşlarla yaptığımız bir turda kopan zincir yüzünden bir bisikleti 10 km boyunca çekmek zorunda kalmıştık.
Göstergeli el pompası da bence gereksiz. Decathlon'un el pompasını kullanıyorum ben. 70 psi'a kadar basar diyor ama 40 psi'dan sonrasını basmak sağlam kol kası ister. O da bende yok. :D Pompayla beraber verilen bir Presta sibop dönüştürücü aparatı var. Benzikliklerde hava basmak için kesinlikle şart.
Uzun lafın kısası, emniyet ve tamirle alakalı bilindik aksesuarları (kask, ön ve arka lamba, iç lastik, tamir kiti ve pompa vs) tamamladıktan sonrasına kendiniz tecrübe ederek karar vermeniz daha iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: AYCAN GÜRBÜZ
Öncelikle kask kesinlikle gerekli ve kaliteli olmalı.Eldivenlerim jelsiz merida marka.Ben ışık olarak felix led fener kullanıyorum.Ayrıca hepsiburadadan bisiklet için fener tutucu aldım.Arkada yanıp sönen markasını biliyorum led ışığım var.Pompa olarak evde büyük zefal ayak pompam var.Ve küçük olan sanırım giyo marka.Kilidim zefal marka ağır bir kilit.Bence kilit çok gerekli!Suluk kafesi plastik zefal marka.Mataram çelik matara hepsiburadadan aldım.Km saatim sigma marka.Ben bunların gerekli olduğunu düşünüyorum.Yakında sele altı çantada alıcam.Şu an araştırıyorum.Son olarak yine gerekli olan gözlükleri tchibo aldım.

Fener marka olarak bu değil ama model olarak bu bunlarda zaten markanın kattıgı bı artı yok diye tahmın ediyorum hepsi cree q5 diye geçip aynı heider markası cree watton polıceı daha böyle bir çok marka

@Ömer Dilek

Fener marka olarak bu değil ama model olarak bu bunlarda zaten markanın kattıgı bı artı yok diye tahmın ediyorum hepsi cree q5 diye geçip aynı heider markası cree watton polıceı daha böyle bir çok marka

@Ömer Dilek

@Volkan ÇİNKILIÇ
Felix marka lar çok pahalı ama

Genel olarak öncelik 1 adet kask eldiven ve alet çantası sanırım önemsırasına göre bu şekilde gidiyor Daha sonra lastık tamir aparatları zincir aparatı yeterlı tam bi bilgimde olmadığı için aparat deyip geçiştiriyorum
Bu arada zaman ayırıp değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan çok teşekkürederim
Gelelim konumuza km sayacı kullan diyende var mtb bisikletlerde boşuna masraf diyende bu konuyu biraz daha zamana bırakabilirim ışık konusunda ise Farkedilmek ve önümde çukur vs bunlarda sıkıntı yaşamamak için bu markası farketmeyen güçlü cree q5 cinsinden 1 adet veya 2 adet ışık alayım diyorum ve şarzlı olması tercıhım arka stop anladığım kadarı ile laserlı olan gereksiz bende sigma marka beni üzmeyecek görüntüsüde güzel olan bi arka stop almaktan yanayım sigma cuberider2 diye geçiyor 1 adet suluk kafesı yeterlı pompa olarak mini 90 psı basınc verebılen benı petrole kadar ıdare edecek:) bı pompa yeterlı 1 Adette jelli sele kılıfı ve zincir koruyucu ilave etmekten yanayım bu Meridaların selesi çok rahatsız acaba bu jelli seleler iş görürmü ve bu zincir koruyucular gerçekten bu kadar önemlimi

Bu forumda fenerlerin lümen/fiyatlarına bakıp bakıp şaşırıyorum ben mi kazık yedim ya kırklarelide bir bisikletçiden aldım 50 tl ye ürün bu (link) burada da 47tl. 30tl ye 200lümen ise benimki 50tl ye 35 lümen nasıl oluyor ya ? bilgi olarak şunlar var .3 focus LEDs provide brightness of 0.5W / 35 lumen / 5 lux / 500 candlepower
.Functions: Flash > Steady > Off
.Up to 50 hours in steady mode or 140 hours in flash mode
.Brilliant brightness by optical focus lens
.Quick release bracket, hand strap and batteries (ALKALINE LR03 AAA 1.5V*3pcs) included
.Rainproof / Tool free
.Colors: Black / Silver gray / White / Yellow / Blue / Pink
.Size: H 34mm x W 34mm x L 90mm
.Weight: 74g (with batteries)

@emre özbay
kırklareli yi bilmem ama trabzonda kazığın büyüğünü yediriyorlar , bütün alışverişleri internetten yapmak zorunda kalıyorsunuz 60 liralık malzemeyi 90 liraya satıyorlar çeşitte yok vallaha işimiz zor bir İstanbul turu yapsamda bütün eksiklerimi tamamlasam tek seferde :mlk:

• Beğen
Tepkiler: SerdarK.
Geri