Scudo Sports

Bu insanlar saygıyı hak eder mi?

genelde bisikletliler haklı olsada, dolmuşlar taksiler sağdan geçilmemeli sizce ? kavgaya gelirsek,
bir bisikletçiler döver bir dolmuşlar,
bir bisikletçiler döver bir taksiciler,
bir bisikletçiler döver bir kamyoncular.....

e sonuç lehimize değil ki,, hepimiz ve herkes dayak yemiş olmadık mı :) :):komik::komik::komik:

Scudo
Evet dolmuşlar otobüsler durak/kaldırım arasına girmemek gerekli. Adam farketmeden kapıyı açsa hidrolik kapılarda yana açılsada 20-30 cm dışarı da açılıyorlar dolayısı ile çarpar. Ayrıca minibüsten inenin hiç suçu yok.

Benim son zamanlarda 153 e de şikayet ettiğim Bahçeköy Beşiktaş minibüsleri. Sabah 7-8 çok hızlı(80-100) ve 1-2 cm yakınımdan kasti olarak korkutma amaçlı Bahçeköy tırmanışının orada sıkıştırdı. 2 kere oldu 3. De kameram takılı olacak be bu sefer direk dava açacağım cana kast var çünkü. Tahminim akılları sıra böyle korkutup o yol üzerinde oluşan bisiklet trafiğinden kurtulmak. Çünkü aynı minibüs sahil yolunda biraz daha dikkatli, hatta aynı yolun inişinde arabada müşteri(tanık) olduğu için yine mesafeli geçiyor. Ama yokuş yukarı müşterisiz en az 90 km süratle geçiyor. Bir sefer karşıdan gelen araç vardı inanılmaz bir kaza ki bende ölürdüm ucu atlatıldı.
image.png

dövsen onlardan ne farkın kalacakki :) ben kimseyle tartışmamaya çalışıyorum, sinirli bir anımda değilsem eğer.dün bir haber vardı 1 lira tuvalet parası için adamın biri öldürüldü.insan hayatı bu kadar ucuz ülkemizde.ben dolmuş, otobüs gördüğüm zaman duruyorum.hiç böyle bir öküze denk gelmedim henüz, genelde yol veriyorlar.benim şansıma düzgün şoförler denk geldi sanırım.

Minibüs başka ülkelerde metronun ya da otobüs hatlarının gitmediği yerlerde kullanılıyor. Metronun son durağında iniyorsunuz, minibüse binerek kısa mesafede gidiyorsunuz. Bizde şehrin göbeğinde, otobüslerin ve metronun olduğu hatlarda sadece rant için minibüsler çalışmaya devam ediyor. Minibüs caddesinde mesela; arka arkaya 3-4 minibüs görebilirsiniz. Bunlar bir de yarış yapıyor, arkasındaki geçip yolcuyu kapmasın diye yolun ortasında duruyor, ışıklara riayet etmiyor, trafikten kaçmak için sokak arasında bile 60 km hızla gidiyorlar. Bu sistemin değişmesi lazım. Minibüs diye bir şey olmamalı. Taksiler de standart tipte olup taksi sürücüleri özel eğitimli ve sertifikalı olmalı. Bu belgeleri olmadan taksi şoförlüğü yapanlara ağır cezalar verilmeli. Başka türlü çözülmez.

@matrixlord
Hayvan mıyız biz beyefendi? Dilin kemiği yok ama kemik kırar diye boşuna dememişler. Siz ondan üstün olduğunuzu insanlığınızla belirteceksiniz. Ayı gibi pençe mi atalım karşımızdakine.
Orada sesiniz çıksaydı o 2 bisikletli ile bir olup polis çağırsaydınız tutanak tutulsaydı vs vs zaten polis gelene kadar anlaşırdınız ozür dilerdi adam bir anlık sinirle olacak şeyler değil.
Hadi siz dövdünüz o ölürsen öl diyen kişiyi ve o öldü yumruğunuz sonucunda? Ne farkını kaldı o kişiden? Ha o bir saniye içinde direksiyon kırıp öldürmüş ha siz bir saniye içinde yumruk atıp onu öldürmüşsünüz? Ben fark göremiyorum. Kendinizi korumak için her şeyi yapın ama saldırmak yanlıştır. Gerekmedikçe savaşılmaz.
Üzücü bir olay olmuş size de ders olmuş bir daha ki sefer sesiniz çıkar

şu kısım anlaşılmamış. eğer bisikletli durağa geldiyse ve belli bir tempodaysa minibüsçünün zart diye yolu kesip durma lüksü yok. zaten bu gaspı (gerçekten gasp diyorum bıçakla paranı çalmıyor ama tonluk minibüsle kasıt ve değer vermezlikle canına kastediyor.) yapması ona belki 1 saniye kazandırıyor. yardıra yardıra biraz sonra değişecek kırmızı ışığın dibine gidip fren yapıp durmaları ve türlü emniyetsiz hareketler, gereksiz gaza abanmalar. fazla emisyon düşkünlükleri. minibüsün içinde olmak ayrı dışında olmak ayrı can sıkıcı. hiçbir zaman kabul edilemeyecek kadar ilkel, kötü ve rahatsız edici. neyse.

Geri