Scudo Sports

Bu insanlar çok mu cesur yoksa biz mi çok kötüyüz?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Hollanda'dan yaya olarak yola çıkan genç kadın İnegöl'de tacize uğradı. Yol kenarında kolu kırık şekilde ağlayan genç kadının yardımına oradan geçen kamyon şoförü yetişti.

http://img.hurriyet.com.tr/_np/1861/29361861.jpg http://img.hurriyet.com.tr/_np/1862/29361862.jpg http://img.hurriyet.com.tr/_np/1864/29361864.jpg

Bazı arkadaşlar dünya turuna bisikletle çıkıyorlar. Hatta İran-Pakistan-Hindistan turu yapan arkadaşlar vardı. Onlar da yollarda böyle taciz-tecavüz gibi olaylarla karşılaşıyorlar mı? Yoksa bu çirkin olaylar hep bizim ülkemizde mi oluyor?

(link)

Scudo
Evet biz tu kakayız haklsınız her pislik,bizde oluyor.bizden kötü millet yok ne yaparsa onlar yapar hep onlar iyidir:ckskc: en iyi bisiklet,en iyi araba en iyi yazılım ve diğer herşey onlarda..elin oğlu iyidir iyi candır onlar can...:ckskc::ckskc::ckskc:

O insanlar çok cesur ve bizim milletimiz
Mağaradan çıkma başka bişey değil bu devirde tecavüz haberi duymaya alıştım ben.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR ve M.J.
Dünyanın her ülkesinde olabilecek bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Fevzi Orak
Başka ülkede olup olmaması beni ilgilendirmiyor, ben bu ülkede yaşayanlardan nefret eder, iğrenir noktaya geldim (Ülkeden değil). Gün geçmiyor ki tecavüz haberleri, şiddet haberleri, taciz haberleri görmeyelim. Hatta bu tecavüz olaylarının büyük kısmı da çocuklara karşı işleniyor ve hayvanlara dahi bu tür sapıklıklar yapılıyor. Lanet olsun böyle şerefsizlere ve bu pisliklere ceza vermeyen hukukçulara ve adalet sistemine...

Ben derimki Türk millet olarak bizim rengimiz ya siyah ya beyaz gri ve tonları gibi ara geçişler olmaz bizim memleketimizde en hassas duyarlı kişilikte bizde turiste tecavüz etmeye yeltenecek kişide bizde en azılı ateist de bizde ermiş olduğunun farkında olmayan Allah dostlarıda bizde yurt dışında özellikle avrupada çok nadirdir turist saldırıları ama bu haverdeki olay avrupada olduğu zamanda bir allahın kulu mıkıpta yardım etmez vak maşallah kamyoncu birçok kişinin hakir gördüğü muhterem abim tam bir insanlık örneği göstermiş niçin acaba? Herhangi bir maddi beklentisi içinmi HAYIR sevapdır diyerekmi? Büyük ihtimalle onun içinde DEĞİL. İNSANIZ İNSANNNN bu kendini bilmez turisttir nasıl olsa derdini kimseye anlatamaz fikriyle hareket eden kişileri en ağır cezaya ile çarptırmak ŞARTTT

haberden de anlasıldıgı uzere ıkı tıp ınsan var Dunyanın her yerınde gercı ıkıncısının sadece adı ınsan yanı sadece aynı turden gelıyoruz homo sapiens den..Bırı yardıma ıhtıyacı olan bırıne ınsanı gorevını yerıne getıren kamyon soforu abımız..Dıgerı de sadece aynı turden geldıgımız bır kısı ..Bunlar Dunyanın her yerınde vardır....Bu ınsanlar yok edılmez...Sadece ulke de oyle lafta olan ' seyahat ozgurlugu ' lafını cok sert kurallarla desteklmedıgımız surece..

Ülkeden değil ülkenin içindeki embesiller yüzünden şurdan defolup gidesim geliyor.

• Beğen
Tepkiler: pulka
Gercekten cok yazik ve utanc verici bir olay,sonu gelirmi bilmiyorum ama,toplum olarak aileden baslayan cok yonlu bir egitime ihtiyacimiz var .Gerci biraz zor ama...Her turlu yenilige acigiz,her turlu teknolojide gunceli yakalariz millet olarak ancak yolda giden bir bisikletliye yada bu ornekteki gibi bir yayaya alisik degiliz,rengi mi hoslarina gidiyor insanlarimizin bilmiyorum ama daha bisiklet yolundan yurunmemesi gerektigini bile bilmeyen o kadar cok insan varki.Kaldiki haberdeki arkadasin yaptigi aktivite bizim toplumumuzun anlayisina en az 20 beden buyuk gelir.

• Beğen
Tepkiler: pulka
Turist hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Çok ucuz atlatmış.

Yalnız dikkatimi çekti. Kendisi resmen Cavendish'in dişi versiyonu. :rolleyes:

Bazı dallarda bireysel olarak aldığımız başarılar sizi aldatmasın Türkiye uluslararası alanda eğitim seviyesi ve kültür düzeyi olarak aşağıda yer alan bir ülkedir, bunun yanında bizim gibi cinselliği bastırılmış toplumlarda bunlar daha sık görülür görülmesi de normaldir git bu kızla konuş desen karşısına çıkıp adını söyleyemez ama taciz tecavüze kalkışabilir.Kimse ülkeyi kötülemek olarak algılamasını istemem ülkem benim canım ama gerçekler bunlar, genel eğitim ve ahlak seviyesi artmadığı sürece bizde bu tip durumlarla daha çok karşılaşırız ve daha çok ülkemiz adına utanırız.Haa bu arada dünyanın her ülkesinde her olay tabi ki oluyor burada önemli olan ne kadar sıklıkta olduğu her şey için dünyanın heryerinde oluyor zaten demek bana pek mantıklı gelmiyor.

Tabi avrupa disi diger ulkelerden duymayiz bu tur haberleri. Firsatlari olmuyor ki. Avrupa dan cikinca ilk girdikleri ulke turkiye. Daha digerlerine gecemeden ya tecavuz ediliyor ya olduruluyor. Firsati olmuyor. Turkiyede birsey olmazsa o zaman belki iran irak hindistan gibi ulkelerden de duyariz boyle haberleri:( . Acikcasi boyle sifatsiz mahlukatlara saglam guzel bir yontem bulunmali ki bir daha yeltenemesinler

Kadınsan eğer ki, fiziki veya sözlü tacize uğrayacağı yüksek ihtimal.

Konu başlığı, kadının tek başına böyle bir seyahate çıkmasından bahsediyor sanırım, kadın olmasını bir tarafa bırakıp tek başına seyahat çıkmak zaten başlı başına birçok engel ile mücadele etmeyi gerektiriyor, zaten bunu da güzel kılan bu zorluklar, herkesin yaptığı bir şey olsaydı sıradan bir olaydan öteye gidemezdi, bunlarla baş etmek cesurluk veya cesaret ise evet cesur.

Konuya dönersek bisiklet turu üzerinden değilde kadın üzerinden konuşursak, kadınların zaten birçok yerde bunları yaşaması aşikar:
yolda yürürken araçlardan kornalar, arabadan kafayı çıkarıp laf atmalar
1-2-3 erkeğin olduğu bir yerden geçerken laf atmalar (nedense erkek tek başına olunca laf atması daha düşük ama 2-3 erkek olunca hayvani laf atma dürtüleri ortaya çıkıyor, sanırım cesaret alıyorlar)
tatil yerlerinde birçok garson vs. kişilerden akşama ne yapıyorsun, eğlenmek ister misin, diskoya gidelim mi vb. birçok teklifler
tek başına bir yerde otursan zırt pırt gelen teklifler
vs.vs.vs.

Ülke olayına gelince, Türkiye dışındaki ülkeleri bilmiyorum ama erkek olan herhangi bir ülkede, bu ve bunlar gibi olayların olabileceğini sanıyorum. Kötü insanın olmadığı bir yer yok.

Geri