Scudo Sports

Bu insanlar çok mu cesur yoksa biz mi çok kötüyüz?

@aligüler Ben buraya neler koyarim da Eagle hocama ayip olmasin diye susuyorum sagolsun banimi kaldirmisti.

Bence her inananin okumaya baslamasi lazim.

Tanri Yanilgisi kitabi anlayabilen için harika bir kitap .

Scudo
@aligüler

öncelikle "siz kaşındınız" gibi irite eden cümleler kurmanıza gerek yok. uyuz it değilim ben kaşınayım! edebinizle yazın lütfen...

bir konunun bir satır veya bir paragrafını alırsanız islam mantığını tam anlamış olamazsınız.

peygamber döneminde kölelik vardı, cariye de vardı ama aynı peygamberin çok güzel bir sünneti ve tavsiyesi de vardır: kölelerini azad etmek. hatta üvey evladı da kölesi idi...

islamda bazı helaller vardır ki devam edilmesi veya yapılması hoş değildir. boşanmak gibi.

kölelik de buna benzer, azad etmek kadar güzel bir sevap var iken bu helali mübah (yemek yemek gibi sıradan bir helal) olarak devam ettirmeye gerek yoktur.

ki kaldı ki kölelik devam etse bile zulmetmek baştan haram ve en sevilmeyen hareketlerdendir ki köleye zulmetmek kötü muamelede bulunmak dinen yasaktır.

neyse,

örnek olaydan sapıyoruz.

bu örnek olayda tamamen hür bir gayri müslim zarar görmüştür. bunun islam dininde hiçbir surette yeri yoktur ve olamaz. bu teşvik veya teşbih dahi edilmemiştir.

@Onur İlker Gündoğdu
Bazılarının cehaleti paçalarından akıyor, o yüzden eğitelim diye koyuyorum ben de. Yoksa durup dururken koymadım. Dinlerinin ilk emri olan İKRA' emrini yerine getirmezler ama atıp tutmayı da çok iyi bilirler. Yok öyle...

Konu iyice dağıldı, sanırım.

@aligüler

ben incil de okudum, zebur da okudum, ateizm kitapları da okudum. hiçbirisine de hakaret etmedim bu yaşıma kadar. bunlara inananlara da hakaret etmedim.

sizin de ne dine ne inananlara hakaret etme hakkınız yok beyefendi!

siz inanmamayı ne kadar doğal buluyorsanız, inanan için de aynı durum doğal ve hür irade ile yapılabilecek bir şey. bu bir seçim işi ve saygı bekleyen biri olarak iman meselesi ve dinler de saygı göstermeniz gereken bir durum.

@Taner James 9.Sayfada sanirim olay basladi kapat abi dedim kapatmadilar konuyu.

Yapacak bir sey yok cevap vermezsek içimizde kaliyor :D

• Beğen
Tepkiler: Taner James
@halil ibrahim duran
Bak hukukçu, (nasıl bir kompleksin varsa her yerde hukukçuyum ben diye bağırıyorsun) şimdi de iftira atıyorsun. Bak sana dava açarım haa, cısss. :D

Göster bakalım nerede hakaret etmişim. Yalan ve iftiraya başvurmayın lütfen, korkmayın dava filan açmam. Sizin gibi hukukçu değilim zaten.

Ha bu arada keşke incil,zebur okuyacağınıza bir kez olsun baştan sona anlayarak kendi dininizin kitabını da okusaydınız. Cehaletinize bakılırsa onu bir kez olsun anlayarak okumamışsınız.

@aligüler

hukukçu olduğumu özellikle belirtiyorum, faraza bu konularda atıp tutmadığım anlaşılsın diye.....

neyse...

Anlaşıldı. sizinle hiçbir şekilde münasip bir konuşma gerçekleştirmek mümkün olmayacak.

Merak etmeyin ben kitabımı gayet iyi okuyorum. arapçam da var tefsir vs de okurum halen.

Verdiğim rahatsızlık için forum arkadaşlarından özür dilerim.

herkese iyi günler dilerim

Geri