Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

Scudo
Ben B'twin' den aldığım u kilit kullanıyorum. Öyle makasla falan kesilemez gibi ancak kilitleme mekanizmasından açabilirler heralde usta hırsızlar. Yinede zincirlere göre biraz daha güvenli gibi geliyor bana.
Tabi ağırlığını hesap etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: papa
İnsanın bir noktadan sonra dışarı çıkası gelmiyor lâkin içine düştüğü rehavetten de uyanması gerekiyor. Benim başıma gelen böyle bir şeydi sanırım. 4 yıla yakın kullandığım - Carraro 1203 gören var mı :) - Carraro bisikletim geçen günlerde binamın girişinde merdiven küpeştesine kilitli olmasına rağmen çalındı. Artık bundan böyle markete falan girerken bisikleti de yanımda gireceğim, eğer bisikletle giremezsiniz diyen bir zırtapoz karşıma çıkarsa başında nöbet tutacak mısın bisikletimin? marketinize alışveriş yapmaya gelen müşterinizim isterseniz gidebilirim atarı yapacağım. yahut gerekirse bisikleti sağlamca kilitledikten sonra selesini söküp içeri öyle girebilirim selesi olmayan bir bisikletin çalınma ihtimali az da olsa düşebilir diye düşünüyorum ve artık merdivene falan kilitlemeyeceğim bildiğin eve alıcam. Başka çaresi kalmadı bu azgın hırsızlara karşı. Geçmiş olsun hepimize ipi sıkı tutmak lazım arkadaşlar Allah kimsenin başına vermesin diye dua edeyim elden gelmiyor bir şey.

• Beğen
Hemen geçen perşembe akşamı ve devamında cuma günü izmir Alsancaktan 7 adet bisiklet 2 elektrikli bisiklet çalınmış. Bilgiyi bisikleti aynı muhittinen o gün çalınmış bir tanıdığımız karakoldan almış. Yani son derece ön hazırlıklı , ekip çalışması ile yapılan hırsızlıklar olmaya başladı.

• Beğen
@kurloz
ben henuz almadım bakıyorum kesınlıkle aksam dısarı bırakmayı duısunmuyorum da gun ıcınde bır yere gıttıgınde calınırsa sıkıntı tabı

çok gecmiş olsun bu çalınma olaylşarına dıkkat etmek gerek sonucta dısarda kaldımı yada markete vs gırdımı her sekılde calınııyor bısıklet onun ıcın bırakmamak gerek ne olur sa olsun

• Beğen
Geçmiş olsun.Bence polislerin bu hırsızlara karşı daha akıllıca yaklaşmaları gerekiyor(çünkü hırsıza kilit dayanmaz) aklıma ilk gelen şeyse örnek X yerine kilitsiz bisiklet bırakıp onu izlemeye alabilirler.Biri o bisikleti çalmaya çalışırsa yakalayıp ceza verebilirler.Böyle bir operasyon gerçekleştiğini ilk öğrenende hırsızlar olcağı içinde kilitsiz bisiklet görseler bile belki çalmaktan vazgeçeceklerdir.

• Beğen
"Çalmak suç değil bisikleti kitlememek suçtur" algısı yaratılarak, çözüm üretilen bir sosyal dokudan hiçbir şey bekleyemezsiniz...

• Beğen
Çok geçmiş olsun gerçekten. Benim katlanır bisiklet almamın sebeplerinden biride buydu. Katlıyorum yanımda gezdiriyorum. İnşallah hayrını göremez pislikler. Tekrar geçmiş olsun.

Huawei P8 mobil cihazından gönderildi.

• Beğen
Ben birde bu titreşim alarmın dan sipariş verdim. En azından az biraz caydırıcı olur yüksek db ötünce ;)

uploadfromtaptalk1463433207217.jpg

Mahallede "kaç para abi??" bu deyince 3000 yerine 300 diyorum.Şimdilik bu işimi gördü...

• Beğen
Oyle bi duzen var ki adam birak elini kellesinin gidecegini bilse dahi o bisikleti calicak

• Beğen
İşte peşini bırakmasalar, bisiklettir deyip geçmeseler, keyfi bakmasalar neler değişmez.

• Beğen
ya iste butun mesele, lo bisiklettir bu nolcek zihniyeti yuzunden. adam anlamiyor bugun bisikleti calan yarin onun arabasini evini soyar calar.

• Beğen
bugün bisiklet hırsızlığıyla ilgili öğrendiğim bir kaç şeyi yazmak istiyorum .
alsancakta bir kız arkadaşımızın dükkanın önünden gece bisikleti çalınıyor. güvenlik var diye elektrik direğinde bağlı bırakmış o gece. neyse polise bildirmişler falan kamera görüntüsü de mevcut. 2-3 saat sonra bulmuş polis. bu kız arkadaşın söylediği (tabi o da polislerden öğreniyor) polisin artık 'bisiklet nerde, ne yaptınız' deme yetkisi yokmuş. o yüzden sadece karakolda yapılması gereken işlemleri yapıp, savcılığa sevk ediyorlarmış. çalan çocuğu o gün içerisinde denetimli olarak salmışlar. yani bisikletinizi aramıyor polis, bisikletle yakalanırsa geri alabiliyorsunuz yalnızca.

biraz yırtık bi çevresi olan bu kız arkadaşımızın bi kaç arkadaşı çocuğu buluyor getiyorlar. çocuk özürler diliyor kızdan falan neyse demiş ki abla ben o akşam haplıydım, bisikletin sadece rengini hatırlıyorum iki sokak ötede başkaları elimden almış bisikleti. ama ben seni çok sevdim söz demiş sana ayarda bi bisiklet getireceğim. arkadaşımız kabul etmemiş tabi. şimdi bisikleti arıyorlar basmanede falan.

bu mevzuları öğlen konuşmuştuk ki eve gelince facebookta izmir bisiklet alım-satım grubuna girdim başka birisi (yine bir bayan) bisikleti çalınmış 3 gün önce. bugün basmanede sokak sokak gezerken bisikletiyle karşıdan gelen çocuğu görüyor. bisikletin önüne geçip çocuğu deviriyor, çocuk kaçıyor bisikletine kavuşuyor.

neyse yazı çok uzadı, kendi önleminizi kendiniz alın, bulacaksanız da kendiniz bulmak zorundasınız. maalesef sistem bu hale gelmiş durumda.

evime giren hırsız ve çalınan yaklaşık 20 bin liralık foto makine ve lenslerim aklıma geldi..sonra alarm ve kamera vs ne farkeder kii Hele ki tanıdık polislerin anlattıkları. Bu memleketten bi s.kim olmaz hırsızdan rüşvet yiyen polisler oldugu sürece.. Başka bir şey diyemiyorum.

@ogundemir

O kadar da abartmamalıyız bence , zaten polislerin maaşı yüksek hem hırsızlık yapan adamın rüşvet verecek kadar parası olsa niye hırsızlık yapsın
Ayrıca rüşvetin tehlikeli olduğunu polislerde hırsızlarda iyi biliyor. Kamu personeline vüşvet , en az 5yıldan başlıyor.

Arkadaşlar izmir bornova küçükpartan çalınan bir yol bisikleti karşıyakada bulunmuştur. BİSİKLETİ ÇALINAN arkadaşlar bornova merkez karakolunda bisiklet gidip kontrol edebilirsiniz.

Geri