Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

@MertAG artık cumhuriyet mi ata mı gram mı bilmem orasını adalet test bitini yapacak cezasını verecek :D

Scudo
@MertAG hocam hiç bir işe yaramıyor bu. İnternette videoları var demir makasıyla çat diye hemen kesiyolar. En sağlamı demir makasıyla kesilmeyen zincir(taş testere mi ne onla kesiliyor ki 3-4 dakika uğraştırıyor.) ve bilyalı kilit almak. Kesilerek alınması zor(uğraşması lazım) ama kilidi patlatıp alabilirler tabi. Tabi eksi yönü de ağır olması. 2 kilo oluyor hemen hemen. Fiyatı da ortalama 70-80 lira tutuyor

El, kol kesmeye gerek yok. Kanunlar gerektiği gibi kişiden kişiye değişmeden herkes için uygulansa, yaptırımlar caydırıcı olsa yeterli. Ah bir de empati olsa zaten 10 numara olurda hayaller ütopya, hayatlar Türkiye..

@Erdem Şiğva ben abus kullanıyorum kilit ağır epeyi bisikletin üzerinde gezdirmiyor um garaj bırakıyorum memnum gayette
anahtarı küçük şehirlerde bulunması zor anahtardan çoğaltmak istedim çoğu anahtar cıda yok abus kilidi getir birşey uyduralım dedim deneyerek

İzmir'de 2016 yılı çok kötü başladı bisiklet hırsızlığı konusunda. Hiç bu kadar çalınma haberi duymamıştım, sürekli tanıdıkların bisikletleri gidiyor. Muhtemelen bir şebeke işidir. Onlara karşı organize olup, sürekli polisin maillerini telefonlarını meşgul etmek lazım bence.

@brky1905
Ayrı takılabilen takip cihazları mevcuttur...:harika:

Hocam geçmiş olsun öncelikle.
Bin liralar verip bisiklet alıyoruz.
Hepimizin orası burası sigortalı evi arabası bilmem nesi. Bisiklete de sigorta yaptırın. 2 bin liralık bisiklete 150 200 lira bence uygun bir fiyat. Çalınınca bin gideceğine 200 gitsin.
Ve de sigorta öder zaten belli bir kısmını. Gerekmedikçe göz önünden ayırmayın ve de alarmlı kilit kullanın. En azından kaçarlar.
Ben alarmlı kilit+sağlam ni u kilit+sigorta düşünüyorum.
Çalana da haram zıkkım olsun giderken tekeri kopsun da maşa çatalı saplansın içine...

• Beğen
Tepkiler: Seyha07
@hlksnrr
Bir de alarmlı kilitler çıkmış onlar nasıl olur acabaaa..???

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Emre Yönlüer
Hocam 120 desibel ötüyor diyorlar tenhada tamam duyulmaz ama kaçırır kalabalıkta hem duyulur hem kaçırır

(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Emre Yönlüer Hocam alarmlı kilitler hakkında pek bilgim yok ama motorsiklet kilidi (sağlambir zincir ve dev gibi bir asma kilitten oluşuyor.) birde u kilit kullanarak kitliyorum.En güvenli kombinasyonun bu olduğunu düşünüyorum.Alarmlı kilitlerde milletin pek ilgisini çekmeyebilir.Kilit ötse bile hırsız kaçmadıktan sonra çevredekilerin çokta müdahale edeceğini düşünmüyorum.

• Beğen
Geçmiş olsun kardeş. Daha önce bisikleti çalınan birisi olarak neler hissettiğini anlayabiliyorum. Gerçi benim çalınan bisikletim ucuz bir şeydi ama çok üzülmüştüm. İkinci el bisikletlere bakarken forumdaki arkadaşlar da dikkat ederse belki sana yardımcı olabiliriz.

@papa
Kardesim umarim bulursun, cok gecmis olsun.
Ama bil ki bisiklet hirsizliklari her ulkede olan birsey ve cok dikkatli olmak gerekiyor.
Islek yerlerde pek basibos birakmamak lazim bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: papa
@maboc

Sn maboc

İslam dininde ceza hukuku yukarıda paylaştığınız anlamından ve bağlamından koparılmış bilgilerin icrasındaki gibi işlemez. Ör: Hırsızlık yapan bir kişinin eli parmaklarından başlayıp bileklere kadar kesilmez, hayat boyu para kazanması engellenmez.

İlgili ayette verilen emir ve örnekler mecaz içermektedir.

"El Kesmek"ten kasıt 2 türlüdür.

1-) Yusuf ile Züleyha'nın hikayesine bakıldığında, Yusuf'u gören kadınların elma keserken ellerini kesmeleri.
2-) Hırsızlık yapmak zorunda kalan kişilerin hırsızlık yapmasını engelleyecek ekonomik programın hayata geçirilmesi.

Esen kalın.

@Erdem Şiğva

6 15 e dikkat :)

Herkese çok teşekkür ederim. Benim izlediğim güvenlik kamerası kaydına göre şöyle söyleyebilirim. Bisikletimi çalan şahıs kesinlikle migros'un oralarda birisi bisikletini bıraksın diye bekliyormuş. Çünkü ben migrosa girdikten çok kısa bir süre sonra bisikletimin başında bitiyor ve olanlar oluyor...
Yani adamlar bildiğin hazır bekliyorlar, bisikleti alıp gidiyorlar.
Ve evet ben de bu seneye kadar hiç bu kadar bisiklet hırsızlığı olayı duymamıştım. Bunda bisiklet kullanımının ve hırsız sayısının artması önemli bir etken olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Emre Yönlüer var ama bisiklete tamamen entegre olması ve kadroda sağlam şekilde gizlenmesi daha iyi olurdu

• Beğen
Tanıdığınız bir arkadaşınıza ait başka bir bisiklet bırakıp pusuda bekliyerek bu şerefsizleri yakalmak lazım.Bu kaçıncı hırsızlık şu izmir migrosta.Şebeke bunlar yaw.İyi oldu bitti deyip kabullenmek mi lazım şimdi.Nasıl olsa bulunmaz poliste ilgilenmeye değer bulmaz vay bee...

@drumbanger Yazdığınız cümleyi şaka olarak görüyorum yada yaşınız 10 yaşından aşağı kardeşim..

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
En iyi yöntem bir pazar günü aynı migrosun etrafında beklemek. Yapan, aynı yerde aynı haltı yine yer. Ya çalıp bir arabaya atarlar ya da yakınlarda yaşıyorlarsa sakladıkları yere götürürler.

Hırsızlığın son bulması için herkesin bisiklet sürmesi yada onu lüks olarak görmemesi lazım. Bir de günahın sevabın öğretilmesi ile değil de insanlık etiği, saygı, empatinin öğretilmesi gerek. Bunun için de çok yolumuz yılımız var. Geçmiş olsun.

Geri