Scudo Sports

Bu hırsızlıklar ne zaman ve nasıl bitecek?

papa

Üye
Tepki
171
İsim
hasret kanmaz
Bisiklet
b'Twin
Forum üyeleri merhaba. Burada konu açmamın sebebi belli... Ne yazık ki dün akşam İzmir Atakent Migros'un önüne kilitlediğim bisikletimi çaldılar. Daha 7-8 aylık üzerinde en ufak bir çiziği olmayan merida speeder 100'ümü saniyeler içinde alıp götürdüler...
Bu saatten sonra bulunamayacağını hepimiz biliyoruz, bisiklet çalmak çok kolay bunun bir çaresini bulsa birileri. çünkü eğitimle, kültürel gelişmeyle olmayacak bu işler belli...

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160514/28002e5106c5ec676bb15f4a55481149.jpg

Scudo
çaresi belli kadronun içine takip sinyal alıcısı koyacak bisiklet firmaları artık gelişme zamanı :) o kadar para veriyoruz teknolojik gelişme sıfır

Çok geçmiş olsun.

Maalesef bu hırsızlıkları engellemek için yapılan birşey yok kaldı ki zaten sıra bisiklet hırsızlarına gelene kadar bu ülkenin teröristi , haini , hırsızı bitmez.

Hırsıza kilit dayanmaz ama ben kampüste güvenliğin yanına bir motorsiklet kilidi ve birde u kilit ile kitliyorum.

Siz yinede pes etmeyin arayın belli olmaz belkide bulunur ama polise yada savcılığa giderek bu hırsızlığı resmi kayıtlara geçirin , daha bilgili arkadaşlargerekli yönlendirmeleri yapacaklardır.Tekrar geçmiş olsun.

İkinci el sitelerini falan takip edin denk gelir belki :(

• Beğen
Tepkiler: erdsde ve papa
@hlksnrr
Yok ya polisin ilgilendiği bile yok, kaldı ki kamera kayıtlarına baktım migros'ta adamın yüzü tipi falan hiç belli değil. Dediğiniz gibi ülkede her türlü problem. Hangi birinin içinden çıkacağız...

@taner07
Sanmıyorum, bulabileceğimi...

bisikleti gözümüzün önünden ayırmamalıyız başka da çözümü yok, geçmiş olsun umarım daha iyisini alırsınız

• Beğen
Tepkiler: papa
çok geçmiş olsun ağabey kimsenin başına gelmez umarım kötü bir durum

• Beğen
Tepkiler: papa
Mal ve mülkiyet kavramına inancın çok geliştiği kapitalist düzenin sonucu bu. Eğitimle alakası yok, Amerika ve Avrupa'nın her yerinde de bisikletler hep çalınıyor. Temel mantığı şöyle ki "Başkasının ve çok az bir çaba göstermemle benim olabilir ve beni daha iyi bir noktaya taşıyabilir. Hem yakalanma riski de çok az." diyip çat diye çalıyorlar her yerde. Avrupa'da ulaşım aracı olarak çok dandik bisikletlerin kullanılmasının sebebi bu.

Ya henüz ulaşım aracı olarak kullanmayacaksanız ya da ulaşım için kimsenin çalmaya tenezzül bile etmeyeceği bisikletler kullanacaksınız. Migros gibi kurumsal ve büyük marketlere girerken de bisiklet yanınızda girin, laf ederlerse çalınıyor diyin artık.

Çok geçmiş olsun, artık ne söylesek az bu yaşanılanlara. Maalesef en büyük sorumluluk bize düşüyor, bisikletimizin yanından ayrılmayacağız bu net ve tek yapabileceğimiz bu galiba, diğer türlü her halikarda bir yolunu buluyorlar zaten. Daha iyi "insan"larla, yaşanılası bir dünyayı paylaşmak ümidiyle, umarım kavuşursunuz bisikletinize!

@taner07 katılıyorum, ilanı görürseniz polisle birlikte müşteri gibi gidip yakalarsınız. Ancak şikayetmüracaatı olmadı lazım

böyle bir sistem getirilirse hırsızlık olayı biter

Soru: Peygamberimiz, hiç hırsızlık yapanların ellerini kesmiş veya kesilmesini emretmiş midir?
Cevap:
Hırsızlık yapanların ellerinin kesilmesi gerektiğine dair ayet şöyledir:
“Erkek hırsız ile kadın hırsızın ellerini kesin ki kazandıklarına karşılık bir ceza, Allah tarafından bir caydırma olsun. Allah güçlüdür, doğru karar verir.” (Maide, 5/38).
Hadis kitaplarında Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemin, yukarıdaki ayetin emri gereğince, o dönemde hırsızlık yapanların ellerini kestiği veya kestirdiği rivayet edilmektedir. Bu rivayetlerden ikisi şöyledir:
Âişe radıyallahu anhâ şöyle demiştir:
“Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem, çeyrek altında ve daha fazlasında hırsızın elini keserdi.”
“Hırsızın eli ancak çeyrek altında ve daha fazlasında kesilir.” (Müslim, Hudûd, 1 (1684). Ayrıca bkz: Buhari, Hudûd, 14; Ebû Dâvûd, Hudûd, 12; Tirmizî, Hudûd, 16)

@MertAG ben bisiklet için demedim zaten orada çeyrek altından fazlasını çalın elinin kesilmesini diyor

Geri