Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

Çok basit.. Yediğinden fazlasını yakacaksınız :)

Kendinize günlük 300-500kcal gibi bir kalori açığı hedefi koyun, aç kalmayın. 500kcal yakmak için de hafif tempoda 1 saat bisiklet yeter. Bunu 3-4 ay uygulmanız gerek, en sağlıklı kilo verme budur, yavaş ve zamana yayarak.

Ha, zaten düzenli olarak biniyorsunuz, o zaman kalori açığı için yüksek kalorili yiyeceklerden biraz uzak durun :)

bisikletle kilo vermenin tek püf noktası deli gibi çılgınca yarınlar yokmuş gibi mazosiştçe tırmanmak. özellikle yüklü bisikletle uzun tura çıktığımda üçüncü günden sonra hızlı bir şekilde eridiğimi hissediyorum

Yok hocam ya, kilo vermek için hafif tempoda uzun sürüş daha iyi. Bilimsel açıklamaları da var zaten.

Ben de bir yerlere gittiğim zaman 3 günde erimeye başlıyorum ama eve dönünce 10 günde hepsi geri geliyor. İşte o hızlı erime biraz geçici oluyor.

Scudo
Yoğun eforla da kilo verilir ama kas kaybından dolayı verilir. Maalesef 5 günde 3 kilo, 10 günde 7 kilo verdiren diyet diye bişey yok, kilo vermek yavaş yavaş olur. Hatta özellikle yağlar gitmeye başladığında vücut önce tepki gösterir, ödem tutar, kilo kaybı ya yavaşlar ya da belki çok ufak artış bile olabilir, dirayetli ve sabırlı olup plana sadık kalmanız gerekir. Akabinde vücut yeni normaline alıştığında hızlı bir şekilde hafifleyeceksinizdir.

Ayrıca da şunu söyleyim; kaslarınızı deli gibi zorladığınızda da normal zorladığınızda da kas liflerinizde zorlanma seviyesine oranla yıkım meydana gelir. Antrenman sonrasındaki dinlenme ve beslenme süreçleri kaslarınızın akıbetini belirler. Antrenman sonrasında yüksek protein içerikli beslenme kas kütlenizin artışı için faydalı olacaktır, kalori açığını da sağlayabildiğiniz taktirde fizik kanunları gereği kilo kaybetmemeniz zaten mümkün olamaz, yani ‘su içsem bile yarıyor’ diyemezsiniz. Tabi mineralleri de göz ardı etmemek lazım.

Yani her ne kadar basit bi mantığı olsa da; amacınız, hayat tarzınız, vücut yapınız gibi değişkenler işin detayını bi hayli önemli kılıyor. Piyasanın boku çıkmış olsa da adam akıllı bi diyetisyene danışmak sağlığınızı da koruyarak kilo verebilmeniz için oldukça önemli diye düşünüyorum.

En ideal kas kaybetmeden uzun bir süreçte kilo vermek, yağların kaslara dönüşümü diye bir şey söz konusu değil. Genel olarak yanılınan bir nokta da x kalori aldım y kalori yaktım şeklindeki hesaplar, vücut bu kadar basit çalışmıyor maalesef. Siz kaloriyi kısarsanız o da enerji yakmayı kısar. Buzul çağı gibi kıtlık süreçlerini düşük enerji tüketen genetik altyapımız sayesinde atlatabilen kısım bizdik bu yüzden de çok verimliyiz. Bu nedenle özellikle basit karbonhidrat ve kötü yağların azaldığı ama sadece de proteinden oluşmayan diyetler yapmak gerekiyor. Bir de işin hormonal boyutu var, özellikle yaşla ve yaşam tarzıyla birlikte insülinimiz artarken, testosteronumuz azalıyor dolayısıyla enerji tüketimimiz de. o yüzden kardiyo egzersizine özellikle insülini kaslara çeken squad gibi kas egzersizlerini de eklemezseniz, kilo vermeniz 2 ileri 1 geri sizi bezdiren bir şekilde ilerler ve tekrar kış gelince de daha fazlasını alırsınız. Amaç kalori açığından ziyade kas kitlenizi ve testosteronunuzu arttırken insülininizi düşürmek olmalı, zaten bunu doğru şekilde başarırsanız iştahınız da şeker açlığınız da ciddi bir şekilde azalacaktır.

Son düzenleme:
diyetisyene gidecekseniz şunu kesinlikle öneririm, sıfır beden bir diyetisyene gitmeyin.
Benimki bildiğin obez. "E madem diyetisyensin, sen neden dikkat etmiyosun" dedim bi keresinde.

Cevabı, "Künefe çok güzel bişey, karşı koyamıyorum" oldu.

Benim ana öğün yemeğim var, tavsiye ederim. Salatalık ve havuç rendesi, dere otu, maydanoz, marul ve roka, az miktarda bulgur ya da Pirinc pilavı, karabiber, kekik ve aci kırmızı pul biber.. ve sirke.. bu karışımı öğlenleri tüketiyorum. Miktari arttırmaktan korkmuyorum çünkü yağa dönüşecek bir şey yok neredeyse.. bitkiler; özellikle maydanoz ve dere otu ödem atma noktasında yardımcı oluyor , marul da mide duvarlarina temas ediyor , tokluk hissi ve kalori açığını sağlarken, az miktarda kattigim pirinç ya da bulgur ile karbonhidrat açığımi karşılıyorum , yetmezse, zaten vücudum.yag yakimina başlamak zorunda kalıyor. Baharatlarla da hem tat hem de metobolizmayi hizlandirici, vücut sıcaklığını arttırıcı etkisiyle yağ yakimina da katkı sagliyor.. Aroması da efsane, tavsiye ederim. Bu tabagin önu açık bir konu , tavuk, ton balığı , kaşar peynir veya lor ekleyebilirsiniz ve en önemlisi , tabağı çok uyguna mal.oluyor. demet demet roka, maydanoz, dere otu zaten pazarda 30 TL yaklaşık. Hadi marul da 30 olsun , havuç ve salatalık ile ört 100 TL ye, 1 hafta bunu yiyebilirsiniz..
IMG_20250423_152607_460.jpg

Benim ana öğün yemeğim var, tavsiye ederim. Salatalık ve havuç rendesi, dere otu, maydanoz, marul ve roka, az miktarda bulgur ya da Pirinc pilavı, karabiber, kekik ve aci kırmızı pul biber.. ve sirke.. bu karışımı öğlenleri tüketiyorum. Miktari arttırmaktan korkmuyorum çünkü yağa dönüşecek bir şey yok neredeyse.. bitkiler; özellikle maydanoz ve dere otu ödem atma noktasında yardımcı oluyor , marul da mide duvarlarina temas ediyor , tokluk hissi ve kalori açığını sağlarken, az miktarda kattigim pirinç ya da bulgur ile karbonhidrat açığımi karşılıyorum , yetmezse, zaten vücudum.yag yakimina başlamak zorunda kalıyor. Baharatlarla da hem tat hem de metobolizmayi hizlandirici, vücut sıcaklığını arttırıcı etkisiyle yağ yakimina da katkı sagliyor.. Aroması da efsane, tavsiye ederim. Bu tabagin önu açık bir konu , tavuk, ton balığı , kaşar peynir veya lor ekleyebilirsiniz ve en önemlisi , tabağı çok uyguna mal.oluyor. demet demet roka, maydanoz, dere otu zaten pazarda 30 TL yaklaşık. Hadi marul da 30 olsun , havuç ve salatalık ile ört 100 TL ye, 1 hafta bunu yiyebilirsiniz..
326462 dosyayı görüntüle
Hayat her öğlen bunu yemek için çok kısa 😀

2021 yılında bir rahatsızlık sonrası tekrar spor yapmaya başladım, kilo vermek gibi bir hedefim hiç olmadı. Bugüne kadarki süreç boyunca 83kg dan 67kg a kadar düştüm. Son 2 senedir ağırlığım pek değişmese de kas kütlesinde artış ölçümlendi senelik kontrollerimde. Beslenmemde çok önemli bir değişiklik yapmadım, canım ne isterse hala onu yiyorum ama eskiden de çok kötü beslenmezdim. Akşamları birşeyler yemeyi çok daha erken bırakıyorum uzun bir süredir. Bunun uyku kaliteme de olumlu etkisi oldu.

En önemli değişiklik ise eskiden haftada 14 saatten fazla Playstation oynarken artık ~14 saat spor yapıyorum. (3 saat yüzme , 4 saat civarı koşu 1-2 saat evde kuvvet, 5-6 saat kadar bisiklet)

*40lı yaşlarda malesef göbek yok olmuyor ya da ben beceremedim :) Altta her ne kadar baklava dilimleri olsa da :p, üzerindeki kaymak duruyor.
**Bu kadar spora rağmen kolestrol değerleri olarak da çok riskli gruptayım, bu da genetik miras. Bazı şeyler malesef çabalamakla da engellenemiyor/düzelmiyor.

2021 yılında bir rahatsızlık sonrası tekrar spor yapmaya başladım, kilo vermek gibi bir hedefim hiç olmadı. Bugüne kadarki süreç boyunca 83kg dan 67kg a kadar düştüm. Son 2 senedir ağırlığım pek değişmese de kas kütlesinde artış ölçümlendi senelik kontrollerimde. Beslenmemde çok önemli bir değişiklik yapmadım, canım ne isterse hala onu yiyorum ama eskiden de çok kötü beslenmezdim. Akşamları birşeyler yemeyi çok daha erken bırakıyorum uzun bir süredir. Bunun uyku kaliteme de olumlu etkisi oldu.

En önemli değişiklik ise eskiden haftada 14 saatten fazla Playstation oynarken artık ~14 saat spor yapıyorum. (3 saat yüzme , 4 saat civarı koşu 1-2 saat evde kuvvet, 5-6 saat kadar bisiklet)

*40lı yaşlarda malesef göbek yok olmuyor ya da ben beceremedim :) Altta her ne kadar baklava dilimleri olsa da :p, üzerindeki kaymak duruyor.
**Bu kadar spora rağmen kolestrol değerleri olarak da çok riskli gruptayım, bu da genetik miras. Bazı şeyler malesef çabalamakla da engellenemiyor/düzelmiyor.
Kolesterol değerleriniz kaç çıkıyor? Ben de sigara içmememe, sporu aksatmamama, hatta 2 ay boyunca alkol tüketmememe rağmen, kolesterol değerlerim beklediğimden yüksek çıktı.

Kolesterol değerleriniz kaç çıkıyor? Ben de sigara içmememe, sporu aksatmamama, hatta 2 ay boyunca alkol tüketmememe rağmen, kolesterol değerlerim beklediğimden yüksek çıktı.
Yani siz bilirsiniz yine tabi ama sigaranın zaten kolesterolle alakası yok, spor ve alkol de tercih ettiğiniz çeşit ve yönteme göre yine kolesterole etki etmeyebilir. Beslenme tercihlerinizi değerlendirmeniz lazım.

Bu arada şöyle bir detay paylaşmak isterim. Hobi olarak bisiklete binen biri için yıllık 7.000 kilometre hiç de fena sayılmaz diye düşünüyorum, ben yavaşımdır genelde, ortalamam 20km/s civarlarında çıkıyor. Bu da yılda 350 saat, ayda hemen hemen 30 saate tekbül ediyor. Günde 1 saat gibi düşünebilirsiniz ama genelde 3-4 saatlik sürüşler yaptığınızı düşününce haftada 1 veya 2 haftada 3 sürüş gibi bi sıklıkla bisiklete binerek bu mesafeyi tamamlayabiliyorsunuz. O yüzden yılda 7.000 kilometre yapan birisi kendisini ‘spor yapıyorum’ diye değerlendirmeden önce nasıl bi spor yaptığını iyi düşünmeli. Ben mesela hedefe uygun bi mesafeyi yılın ilk 90 gününün sadece 15 günü aktif olarak yapmışım, haliyle pek de spor yapıyor gibi değilim..

• Beğen
Tepkiler: specific
LDL 163 (208 i gördüm bir ara) , hdl 55 , trigliserit 47. Benim aileden gelen kalıtsal bir durum. Ailede varsa genelde çıkıyor. Bir ara damar durumuna baktırmayı düşünüyorum.

• Beğen
Göbüşü tam eritmeden kolesterolün normal değerlere inmesini beklememek lazım. Seninki şuna benzemiş:

"1 haftadır ağırlık çalışıyorum, niye Ronnie Coleman gibi olamıyorum ben kardeşim?".

• Beğen
LDL 163 (208 i gördüm bir ara) , hdl 55 , trigliserit 47. Benim aileden gelen kalıtsal bir durum. Ailede varsa genelde çıkıyor. Bir ara damar durumuna baktırmayı düşünüyorum.
Sanal anjiyo dışında damar durumunu gösteren bir çözüm biliyor musunuz? Özel hastaneler yüksek fiyat çekiyor. Devlet hastanesinde sıra gelir mi, bilmiyorum.
Göbüşü tam eritmeden kolesterolün normal değerlere inmesini beklememek lazım. Seninki şuna benzemiş:

"1 haftadır ağırlık çalışıyorum, niye Ronnie Coleman gibi olamıyorum ben kardeşim?".
Göbüş inmiyor, tatlı, abur cubur kesilmiyor çünkü. Haaaaaaa...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Yani siz bilirsiniz yine tabi ama sigaranın zaten kolesterolle alakası yok, spor ve alkol de tercih ettiğiniz çeşit ve yönteme göre yine kolesterole etki etmeyebilir. Beslenme tercihlerinizi değerlendirmeniz lazım.

Bu arada şöyle bir detay paylaşmak isterim. Hobi olarak bisiklete binen biri için yıllık 7.000 kilometre hiç de fena sayılmaz diye düşünüyorum, ben yavaşımdır genelde, ortalamam 20km/s civarlarında çıkıyor. Bu da yılda 350 saat, ayda hemen hemen 30 saate tekbül ediyor. Günde 1 saat gibi düşünebilirsiniz ama genelde 3-4 saatlik sürüşler yaptığınızı düşününce haftada 1 veya 2 haftada 3 sürüş gibi bi sıklıkla bisiklete binerek bu mesafeyi tamamlayabiliyorsunuz. O yüzden yılda 7.000 kilometre yapan birisi kendisini ‘spor yapıyorum’ diye değerlendirmeden önce nasıl bi spor yaptığını iyi düşünmeli. Ben mesela hedefe uygun bi mesafeyi yılın ilk 90 gününün sadece 15 günü aktif olarak yapmışım, haliyle pek de spor yapıyor gibi değilim..
sigaranın kolesterolle ilgisi olmadığına emin miyiz?

Sanal anjiyo dışında damar durumunu gösteren bir çözüm biliyor musunuz? Özel hastaneler yüksek fiyat çekiyor. Devlet hastanesinde sıra gelir mi, bilmiyorum.

Göbüş inmiyor, tatlı, abur cubur kesilmiyor çünkü. Haaaaaaa...
Sanal anjiyoyunun da, net olarak göstermeyeceğini söyledi birkaç doktor. En neti anjiyo sanırım.

Sanal anjiyoyunun da, net olarak göstermeyeceğini söyledi birkaç doktor. En neti anjiyo sanırım.
anjiyografi sizin için overtreatment olur, lipit profiliniz de çok bozuk değil bence

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Geri