İstesin, o kadar para istedi diye mahkeme o parayı verdirir mi? O kadar parayı verebilecek olan bir adamın karısı,zaten zengindir, zaten oyalanacak aktiviteleri vardır.adamda onu bahane etsin. Ama ayrılırlar orası ayrı. Çok komik bir dava olmuş ama adamda bisiklet olayını abartmış olabilir, bağımlılık düzeyinde olunca ister bisiklet,ister kumar,ister alkol,ister motorlu taşıt farkketmez. Ortadaki çift olma duygusunu kaldırır. Ben öyle bağımlı değilim, bisiklet neyki at gitsin..evlilik kutsaldır anlayışına sahibim,bekarım. .
Nasreddin Hoca'nın bir fıkrasına gönderme yapmıştım.
Padişah, "falakaya yatırın ve bin sopa vurun" dediğinde; "insaf, sen ya hiç dayak yememişsin ya da sayı sayması bilmiyorsun" demiş. O bakımdan yani. Yoksa dayağa ben de karşıyım tabii ki...
benim eşimde çok kıskanıyordu,hele ki bisikleti temizliğe başladım mı çıldırıyordu kadın,bak hele nasıl özenli sokuyor,takıyor,siliyor,yağlıyor diye söylenip çıldırıyordu...naparsın arkadaş kadınlar tuhaf canlılar,anlamak zor...
Hakim soracak: Burak bey ne sıklıkta bisiklet sürüyorsunuz ve sürüş sonrası evde atmosfer nasıl oluyor?
Burak Bey: Yağmur'lu havalarda bisiklet sürmeyi sevmem...
Abi kadınları anlamamız mümkün değil bir bayan arkadaşıma @mariokaldato abimizin Karton kesiği(Minik bir bisiklet öyküsü) yazısını okumasını için linkini yolladım . Okuduktan sonra yorumu şöyle oldu makinelerin de duygusu var mı ? Onlar da mı birer canlı mı ? Bence vardır . Değil mi ? Olmadığına inandıramadım herhalde .